Scenemagi og rå publikumsflørt


2393

innlogget

40217

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Scenemagi og rå publikumsflørt

Skunk Anansie, med Skin i spissen, leverte et forrykende show på et utsolgt Rockefeller onsdag denne uken. Foto: Synne Hall Arnøy.

Synne Hall Arnøy
5. mar 2011 00:00

Et gjenforent Skunk Anansie feiret turnéavslutningen på Rockefeller med å ta norske fans opp på scenen.

Skunk Anansie gjestet Rockefeller på onsdag, som siste europeiske etappe av Wonderlustre-turnéen.

Gaysir tok tempen på konserten og snakket med Skin om bandgjenforening, åpenhet og det å være en inspirasjon for andre.

– Vi liker å lage show

Skunk Anansie ga ut sitt første album, «Paranoid and Sunburnt», i 1995. Albumet var spekket med politiske tekster akkompagnert av tøffe rocke-riff.

I 1996 kom «Stoosh», et mer radiovennlig album som solgte til gull i Norge, mens «Post Orgasmic Chill» (1999) sto til navnet med et jevnt over roligere uttrykk.

I 2001 tok bandet en pause, og medlemmene gjorde ulike soloprosjekter. Nyheten om gjenforening kom i 2009, til stor glede for bankende rocke- og lesbehjerter som øynet håp om flere album og mer av Skunk Anansies varemerke: den uslåelige kjemien og energien på scenen, med fyrverkeriet Skin i spissen. 

Skunk Anansie tok en pause i 2001, men ble gjenforent i 2009. Foto: Synne Hall Arnøy. 

– Vi liker å lage show, bekrefter Skin smilende til Gaysir. Hun mener bandet har hatt en naturlig modning fra 2001 til 2011.

– Vi har en annen holdning nå – også til hverandre.

Hun sammenligner forholdet bandmedlemmene imellom med romantiske forhold, og mener alle relasjoner har sine utfordringer.

– Å være i et forhold er tøft og krever hardt arbeid, generelt sett, hevder hun.

– Jeg sier at det er vanskelig å være i et forhold når man spiller i band, men vet du, det kan være like vanskelig når man bor i samme hus og ser hverandre hele tiden.

Eksplosiv rock

Onsdagens konsert promoterte deres nyeste album, «Wonderlustre» (2010). Konserten ble fort utsolgt, og bandet skuffet ikke fansen - hovedsakelig damer som var tenåringer på 90-tallet.

Skin og Skunk Anansie skuffet ikke fansen. Foto: Synne Hall Arnøy. 

Fra første riff i åpningslåta, «Selling Jesus», befestet Skunk Anansie sin posisjon som enere innen eksplosiv rock levert med karismatisk sceneutstråling.

14 år etter at «Hedonism (Just Because You Feel Good)» nådde 8. plass på VG-lista i Norge, kunne man høre høylytt, nostalgisk allsang på Rockefeller.

Mange husker låtas på den tiden oppsiktsvekkende (og for mange kjært velkomne) musikkvideo der to jenter kliner, noe som bidro til snakket rundt Skins seksualitet.

Var hun lesbisk? Og ikke minst - hadde hun kjæreste? Skin møtte da som nå media med åpenhet.

Gay, bisexual – call it what you want, sier hun. Jeg har vært åpen fra begynnelsen av, vel vitende om at det kan gjøre deg litt skadelidende i begynnelsen av karrieren. Men jeg mener, hvis du tror at å komme ut som homofil vil stoppe folk fra å kjøpe musikken din... Så er kanskje ikke homofobe, ignorante og lukkede mennesker de man ønsker å appellere til uansett.

Hun forteller at hun i en periode datet en berømt person, en situasjon som gjorde det vanskelig å være åpen.

– Det gjorde meg fullstendig gal. Til slutt måtte jeg bare si I’m sorry! I’m gay and I’m proud of it!

Hun understreker at ‘komme ut’-prosessen er individuell. 

- Jeg har vært åpen fra begynnelsen av, vel vitende om at det kan gjøre deg litt skadelidende i begynnelsen av karrieren, forteller Skin til Gaysir.
Foto: Synne Hall Arnøy.

– Du må ha et visst nivå av trygghet på deg selv og styrke i sjela for å komme ut. For det meste tar folk det bra, men du kan få noen overraskende tilbakemeldinger. Derfor er det viktig å ikke komme ut når du er på ditt mest sårbare, sier hun, og legger til: 

– Det er derfor jeg er mot å ‘oute’ folk. Det må være opptil hver enkelt å bestemme selv.

– Gjennom å være åpen om hvem du er har du inspirert mange.

– Det håper jeg. Du er en mye lykkeligere person og har et bedre liv hvis du er ærlig.

Skunk Anansie har vist inspirerende holdninger også som band. Stonewall, en britisk organsisasjon som blant annet jobber med å forhindre hatvold mot LHBT-personer, har Skunk Anansie som støttespiller i sin antimobbekampanje ”Education for All”.

– Det et er en viktig kampanje som hele bandet ville støtte, sier Skin stolt. 

– Lesbian, gay or bisexual young people should never have to experience bullying, sier Skin i Stonewall-kampanjen. 

Sterke, norske damer

Skin avslører at hun ikke er singel, men det forhindrer henne ikke i å gjøre møtet med norske beundrere til en rå oppvisning i publikumsflørt.

– Dere er det vakreste publikumet på turnéen! roper hun under konserten, før hun kaster seg ut i hendene til elleville fans som balanserer henne på strake armer rundt i lokalet - mens hun synger med sin alltid magiske stemme. 

– Dere er det vakreste publikumet på turnéen! Foto: Synne Hall Arnøy. 

Tilbake på scenen dedikerer hun med et stort glis «Brazen» til ”dere sterke, norske damer” – etterfulgt av like sterk jubel.

Og ikke nok med det. Inspirert av den gode stemningen oppfyller hun førsterekkefansens våte drøm. Én etter én drar hun dem opp på scenen og synger det siste ekstranummeret med armene rundt skuldrene deres.

Og til de som har vært redde for at gjenforeningen er kortvarig, betrygger Skin i brøleformat før hun forlater scenen:

– We will be back, Oslo!

Oslo gleder seg.  

– We will be back, Oslo! brøler Skin fra scenen. Foto: Synne Hall Arnøy. 
Stemningen var på topp blant fansen. Foto: Synne Hall Arnøy.
– Tårene rant da yndlingslåta You’ll Follow Me Down ble spilt som siste ekstranummer, sa fansen som stakk av med en av Marks trommestikker... Foto: Synne Hall Arnøy.
Frid og Maria var fornøyde med både låtene, energien og skinndressen til Skin. Foto: Synne Hall Arnøy.  

ANNONSE

Kommentarer (16)

Ny kommentar ›

 • Bergensmann

  5. mar 2011 08:55 Har hørt Skunk Anansie siden de kom ut med musikk og dette kan bare varmt anbefales til alle dere alternative der ute... Skunk er rocka, litt streit, men gud bedre så fungerende på godt over middels volum, på rimelig gode hodetelefoner...... Då er det fest....
 • Vestlandet1964

  5. mar 2011 10:28 Huff og huff, hun så veldig sint ut.

  hva er budskapet her da? Du får vær så god å like musikken min, ellers får du deg en på trynet?

 • slettet_xkoV70R

  5. mar 2011 11:38 Kjempebra om flotte Skin og gjengen i Skunk Anansie!
  Og ikke minst mange supre bilder fra konserten.
  Takk!
 • slettet_JRhZUSk

  5. mar 2011 13:26 ÅÅ, som jeg sku ønske at jeg var der! Takk for fin konsert anmeldelse!
 • slettet_VtdRJ8A

  5. mar 2011 13:55 Hurra! Skin er best, flott artikkel og konserten var en FÆST.
 • slettet_3Ivphxl

  5. mar 2011 15:37 Fytti helvette for en sinnsyk konsert!!! For ei dame!!! For en stemning!!! Og for en fantastisk bra artikkel!! Digger at Gaysir fikk møtt henne. Gjorde det sjæl, dog på scenen med armene rundt henne. Helt jævla OK!!!!!
 • Maxim

  5. mar 2011 21:08 Hulk! Jeg hadde billetter men kunne ikke gå :( Kjempebra at Gaysir skrev dette, jeg lurte fælt på hvordan det var.

  Skin er dronninga! :D

 • mariaK fruBeist

  5. mar 2011 21:59 Skulle virkelig gjerne vert der! Husker videoen til Hedonism gjorde stort inntrykk på en usikker tenåring, og her fikk e se at det var flere som me :)
  Flere av tekstene til Skin (fra hennes soloalbum) treffer me så rett i planeten at e nesten lurer på om ho har holdt hus i hodet mitt da ho skrev låtene.
  Nei, Maxim, vi får satse på at Skunk Anansie kommer til Sunnmøre neste gang, og at vi får muligheten til å gå på konserten!
 • slettet_grKkQfU

  5. mar 2011 22:25 Synd jeg ikke fikk med meg at de skulle ha konsert, folk som leverer varene er alltid bra og få med seg.
 • Angel Eyes

  6. mar 2011 01:25 Åååååå, hvorfor får ikke jeg med meg når det faktisk kommer bra artister, etter min mening iallefall, te nærområdet??? -.-
 • slettet_rhK7GGp

  6. mar 2011 20:58 Hvorfor i helevete gikk jeg glipp av at Skunk Anansie skulle være her!! Damn.. must å se på senen.. Skin er kul!
 • slettet_FT5oUkg

  8. mar 2011 14:10 Skin er er så jævlig rå! Hun er faktisk hottere nå enn på Kalvøya i -98, eller var det Quart? Da var jeg selv på første rad og jeg har aldri hatt en så bra konsertopplevelse noen gang. Takk for at dere tar meg tilbake med levende beskrivelser av gjennkjennelige opplevelser. Og takk til Skunk for deres viktigte homopolitiske arbeid. "Yes it's fucking political, everything's political". Så sant, så sant.
 • slettet_TIm55QK

  8. mar 2011 21:32 Fantastisk konsert, en av de beste jeg har vært på! Og godt skrevet av en god journalist;)
 • slettet_lr3l52H

  10. mar 2011 09:08 ...this Girl make me cry :-) :-)
 • Jolly

  10. mar 2011 13:56 Skulle så gjerne vært der! Takk for finfin anmeldelse! kjenner jeg er noe misunnelig på reporter som fikk komme så nær så nær! :D