- Den ultimate ferien


1760

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

- Den ultimate ferien

The Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras er i gang, og festene står i kø. Det hele avsluttes med Mardi Gras Parade og stort party lørdag 5. mars. Foto: Richard Kendall.

Anne Lene Blystad, i Australia.
19. feb 2011 00:00

REISE: GO mad - GO aussie - go for it! Mardi Gras og Sydney gir deg virkelig alt du kan drømme om i en ferie.

Lørdag 19. februar kicker The Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras av for alvor. Drømmer du om sol og sommer, er det her du skulle ønske du var!

Etter åpningsfest i Sydney Opera House siste uka i januar er det nå klart for Fair Day, en piknik med 65.000 mennesker i Victoria Park, 20. februar.

Helgen etter er det poolparty i den samme parken. Det er non-stop underholdning fra før solnedgang og til langt utover natten.

Og det beskriver egentlig resten av Mardi Gras også. Non-stop party! Sydney Tower party, Pool Party, Beach Party.....

Australiere er glad i å feste. Det er velkjent at de bruker enhver anledning og finner opp utallige unnskyldninger for å gjøre det. Det er ikke for ingenting at det er en god del helligdager her. 

Fair Day med piknikk, stands og underholdning i Victoria Park. Foto: Zelko Nedic. 
Menneskets beste venn koser seg også på Fair Day. Foto: Stefani Mellon.

Boost i sparegrisen

Mardi Gras Paraden er en eneste stor fest. I fjor kom over 300.000 for å se den, så det gir uten tvil en «boost» i sparegrisen til Sydney. På over 29 millioner australske dollar faktisk, i følge avisen Sydney Morning Herald. (Rundt 170 millioner norske kroner).

Men hvem kan klandre folk for å legge ferien sin til Mardi Gras?

De skeive ukene i Sydney er den komplette ferien. Her kan du nyte utsikten av Sydney Opera House på havnecruise, beachparty på verdenskjente Bondi Beach og/eller drag races og - selvsagt - Mardi Gras paraden. 

Paraden går langs Oxford Street før den svinger inn til til Flinders Street og til slutt inn i bussveien som går parallelt med Anzac Parade. Foto: Michael Douglass. 

Turistattraksjoner i Sydney

For ikke å glemme andre ting som du kan oppleve i Sydney:

 • Sydney wild life world hvor du kan se både kenguruer, koalaer, sommerfugler, krokodiller og andre dyrearter du kanskje ikke har sett før.
   
 • Det anerkjente fiskemarkedet.
   
 • Shoppingtur med egen limousine og sjåfør. Noen av de beste shoppingmulighetene finner du her.
   
 • Ta surfetimer på verdenskjente Bondi beach.
   
 • ”Klatre” over Sydney Harbour Bridge
Hva med å klatre over Sydney Harbour Bridge? Panoramautsikt over havnen, 134 meter til værs. Dette er en av de mest populære attraksjonene i Sydney. 
 • Ta heisen til toppen av Sydney Tower. Her kan blant annet spise middag i restauranten. Du kan også booke deg inn på Skywalken, som er en ”åpen” glassgulv-plattform over 260 meter over bakken.
   
 • Besøke Manly beach i den nordlige enden av Sydney Harbour som er en av Sydneys lengste og vakreste strender. Det er en ideell flukt fra byen, for deg som liker svømming, surfing eller windsurfing. Manly har mange restauranter, kafeer og puber - noen av de med diskoteker.
   
 • Og selvfølgelig den typiske sightseeingturen, men kanskje med en ny vri; i helikopter? Det er nok av operatører å velge mellom. 
Sydney Tower, også kalt Centrepoint, er byens høyeste frittstående bygning på 309 meter. Her kan du nyte utsikten, spise i restauranten som har plass til 220 personer - eller feste under Sydney Mardi Gras. 

Helt grei pris

Du tror kanskje en tur til Sydney koster skjorta, men fortvil ikke. Selv om du flyr til andre siden av verden kan du få flybilletter helt ned i 8000,- tur/retur.

Selvsagt bør du bestille før det brenner på dass og du vil dra, men er du sent ute er det likevel mulig å få billetter til rundt 10.000,-

Bruk Google til å finne sider som scanner hele nettet etter billigste billett, som www.supersaver.com. Husk at du ofte får rabatt hvis du er student.

Couchsurfing eller fancy hotell

Du kan til og med bo gratis. Couchsurfing har blitt løsningen for de som ønsker å kutte ned på den kanskje største utgiften ved å reise; overnatting.

Sjekk ut www.couchsurfing.org, med 2 millioner brukere i over 230 land. Her kan du se profiler og vurderinger av verten. Du binder deg ikke til å ha noen boende hos deg, selv om du krasjer på andres sofaer. Simpelthen genialt!

Billig reiseforsikring

Betaler du reisen med mastercard som har reiseforsikring inkludert, så er det opp til deg om du ønsker bedre forsikring utover det. Som turist i Australia er du også dekket gjennom en gjensidig avtale.

Visum kan som regel reisebyrået ditt fikse på dagen. Det koster en mindre sum, om det ikke er inkludert.


Harbour Party arrangeres søndag 20. februar. Her fra fjorårets fest. Foto: Ann-Marie Calihanna 
Fra fjorårets Harbour Party. Foto: Zelko Nedic.
Mardi Gras Pool Party går av stabelen 28. februar på Ivy Pool Bar. Foto: Zoe McMahon. 
George Michael dukket overraskende opp under avslutningsfesten i fjor. Hvilke store navn som entrer scenen i år, holder arrangørene hemmelig: «- We’re keeping the biggest names secret to surprise you on the night!». Festen arrangeres på Entertainment Quarter 5. mars. Foto: Anne-Marie Calihanna. 

Noen nyttige lenker:

Sydney Mardi Gras: www.mardigras.org.au

Offentlig transport: www.131500.com.au

Leter du etter noe? www.whereis.com har oversikten

Turisme i Australia: www.tourism.australia.com

UDs landsider: www.landsider.no/land/australia

Info fra folketrygden.


ANNONSE

Kommentarer (11)

Ny kommentar ›

 • slettet_j6K694o

  19. feb 2011 10:06 Tror ikke at det er alle som vil kalle dette for den ultimate ferien.
  Grøss.
 • slettet_grKkQfU

  19. feb 2011 11:23 Jævla langt for og dra og feste, da. Men det så jo artig ut, forsåvidt.
 • Stoppet

  19. feb 2011 13:58 Var der for et år siden og det er en kjempefin ferieby,
  masse å se og finne på der både morgen, kveld og natt :-)
 • slettet_jLOe58x

  19. feb 2011 16:15 Er i Sydney nå, vurderte å dra. Men det med været er bare tull! I 2 uker har det regnet, og temepraturen er bare så vidt over 20... Ikke værd tå sitte i 25 timer i flyet for å oppleve dårlig vær og en homsefest liksom. :)
 • Mirromurr

  19. feb 2011 16:48 Og hvor er tallene på hvor mange homofilerte som blir drept under hvert Mardi Gras. Jeg husker ikke, men det er da en del. Hatkriminalitet.
 • vegar

  19. feb 2011 17:08 Voldsomt så negative folk var da. Sydney og Australia er et fantastisk reisemål uansett godt eller dårligvær. For skeive og straighte....
 • slettet_XKWqCGx

  19. feb 2011 19:15 Sydney er fantastisk og Mardi Gras betyr en hel måned med moro! Kan virkelig anbefales!!!

  Synes likevel ikke at repotasjen gav et godt inntrykk av homolivet i Sydney, hva med Imperial Hotel, Så og si hele Newtown og for gutta Oxford street?

 • IFJ

  19. feb 2011 19:18 Been there done that. Fantastisk morro! ultimate ferie....? nuvel.... Men Sydney er en flott by å feriere i! :)
 • slettet_gLzrjdR

  20. feb 2011 02:41 Er i Sydney nå selv, og det er et utrolig bra uteliv her. Oxford street har noe til absolutt alle :) Selv hetro-reisekompisen min hehe
 • løkkaoslo

  20. feb 2011 03:04 En av de beste feriene jeg har hatt. Var der for tre år siden. Hyggelige og gjestfrie folk og mye spennende å se både i sydney og ellers rundt i landet, men likte mellburne aller best. :) Paraden var helt topp
 • Keep in Touch

  20. feb 2011 23:48 Om det er den ultimate ferien eller ikke å reise helt til baksiden av kloden pga en "liten" fest, beror jo på hva man er ute etter.

  For noen er det den ultimate ferien å feste mest mulig, og helst et sted der det er så mange homofile at man neppe blir lagt merke til selv, mens for andre har det større verdi å reise dit hvor ingen andre ville ha reist. (På slike steder blir man som regel tatt veldig godt imot, fordi folk der ikke er bortskjemt på turister.)

  For noen er sol og strender viktig, mens for andre er det menneskene man treffer som gir ferien størst verdi. Noen liker storbyer, mens andre får et kick av isolerte fjellandsbyer "der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

  Og hvis man ønsker å treffe andre homofile, kan man i grunnen reise hvor som helst. Homofile finnes overalt, og det er ikke nødvendigvis vanskeligere å komme kontakt med andre homofile (eller vanskeligere å bli respektert) i Lille Langtvekkistan enn i Metropolis PartyCity.