Rasfare for Sara Mats


1964

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Rasfare for Sara Mats

Sara Mats Azmeh Rasmussen aksjonerer på femte dag, og sultestreiker for andre. Rett før fredagsbønnen ble det plutselig rasfare. Petter Ruud-Johansen.


Fredagsbønn med rasfare, og politikere i harnisk.

Det ble oppstyr da fredagsbønnen skulle arrangeres fredag formiddag i moskeen i Calmeyersgate i Oslo.

Sara Mats Azmeh Rasmussen aksjonerer her på femte dag, og sultestreiker for andre.

Rett før fredagsbønnen skulle starte, ble man plutselig bekymret for rasfare. I løpet av noen hektiske minutter ble det satt opp sperrebånd, planker og plakater, og det ble ropt «rasfare, rasfare». 

Utenfor IRN sine lokaler i Oslo i formiddag: I løpet av noen hektiske minutter ble det satt opp sperrebånd, planker og plakater, og det ble ropt «rasfare, rasfare». Foto: Petter Ruud-Johansen.

Folkets helse, og spesielt Sara Mats’ sikkerhet, kunne man ikke garantere for på fortauet. Men det var bare et lite problem - taket, som det angivelig skal kunne rase fra, heller i motsatt retning av der fortauet ligger.

– Dette handler om å plage meg, slik at jeg ikke orker mer. De har klart å gjøre det ubehagelig for meg. Nå kan jeg ikke sitte. Skal jeg sitte noe sted, må det bli midt i veien, og da vil jeg forstyrre trafikken, sier Sara Mats.

Da oppstyret startet, hadde det samlet seg en del folk, med støtte til Sara Mats, rundt henne.

Folkemengden, som ble presset over på andre siden av gaten, samt en mengde journalister, ristet på hodet av det hele. Alle skjønte at her var det vikarierende motiver. Rasfaren eksisterte simpelthen ikke.

– De er avslørt, og de dummet seg ut, sier tidligere Skeiv Verden leder, Erik Roen.

– De forstår ikke demokrati. Dette er en fredelig aksjon. Jeg har ikke sagt et vondt ord om IRN, sier Sara Mats.

AP-politiker Arild Stokkan-Grande var tidlig ute med støtte til Sara Mats. Han sier til Gaysir at det er helt uakseptabelt at IRN murer seg inne og ikke snakker med Sara Mats.

– Her har IRN en gyllen mulighet til å gå foran, på vegne av norske muslimer, og til å gå i bresjen for en meget viktig sak. Vi som politikere må slå ring rundt Sara Mats, og vise at hun ikke står alene. Hun symboliserer frihetskampen i Norge i dag, akkurat som Kim Friele har symbolisert frihetskamp tidligere. 

Arild Stokkan-Grande (Ap) var tidlig ute med støtte til Sara Mats. Pressefoto.

IRN mister sin troverdighet 

Medlem av justiskomiteen på Stortinget for Høyre, André Oktay Dahl, mener IRN mister sin troverdighet om de ikke tar klar avstand fra dødsstraff for homofile.

– Det er åpenbart at de må være klarere på dette. IRN må ikke slippe unna med slike vage formuleringer. Den tausheten de holder på med er pinlig, og ingen av lederne vil ha  troverdighet i andre spørsmål, for eksempel om fred, dersom de ikke inntar et klart standpunkt mot dødsstraff. Det er på tide at de innser at vi lever 2011 og ikke i middelalderen. All honnør til Sara Mats for at hun gjør det hun gjør, sier Oktay Dahl.

Håkon Haugli (Ap), mener IRN nå bør gripe muligheten.

– Dersom Islamsk Råd Norge mener det, mener jeg de bare skal si klart og tydelig at dødsstraff for homofili er uakseptabelt overalt og alltid. Punktum. De har nå fått en enestående anledning til å fordømme både barbariske straffemetoder og et utdatert menneskesyn. Den muligheten bør de gripe. Alt annet er enten feighet eller uttrykk for grumsete holdninger, sier Haugli.

Han gir sin uforbeholdne støtte til Sara Mats Azmeh Rasmussens aksjon, og mener steinkastingen, spyttingen og truslene hun har fått, bekrefter at markeringen er riktig og nødvendig.

– Jeg begriper ikke at dette er så vanskelig

Human-Etisk Forbunds generalsekretær, Kristin Mile, berømmer Sara Mats Azmeh Rasmussen for å kjempe en modig og viktig sak, melder Fritanke.no.

Mile etterlyser en tydelig, offentlig avstand til dødsstraff for homofile fra Islamsk Råd Norge (IRN).

– Jeg begriper ikke at dette er så vanskelig, når det er snakk om noe så grunnleggende som rett til liv, sier Mile til Fritanke.no.

Sara Mats' stilte i går spørsmålet:  «- Hvor vanskelig er det å prinsipielt ta avstand fra dødsstraff for homofile? Det handler ikke om respekt for norsk lov etc, men om respekt for mennesker av kjøtt og blod».

I en kort kommentar, på spørsmål fra Gaysir, sier SV-leder Kristin Halvorsen om Sara Mats’ spørsmål: «Det er ikke vanskelig å svare på i det hele tatt: jeg er helt enig!» 

- Dette handler om å plage meg, slik at jeg ikke orker mer. De har klart å gjøre det ubehagelig for meg, sier Sara Mads. Foto: Petter Ruud-Johansen.

– Og nå kaller de meg løgner

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge uttalte til NTB i går at de har vært tydelig i sitt syn. I IRN-pressemeldingen, som han mener er tydelig nok, heter det at IRN «verken ønsker eller søker dødsstraff mot homofile». 

– Det er den uttalelsen som står, og vi må forholde oss til det. Vi må få lov til å velge de ordene vi vil, sier Afsar ifølge NTB.

I en ny pressemelding publisert fredag, skriver IRN at de helt siden starten av Sara Mats’ aksjon har tatt kontakt med henne, og «…servert henne mat og drikke, og tatt initiativ til en samtale.»

Videre skriver IRN i pressemeldingen at de «...alltid er åpne for de som måtte ønske en genuin dialog. Da er det bare å ta kontakt direkte. Men man må bestemme seg for om man ønsker dialog eller et spill for galleriet. Sistnevnte er ikke av interesse for oss.»

Sara Mats reagerer sterkt på IRNs siste tilsvar.

– Jeg reagerer sterkt på denne pressemeldingen, det er en helt feilaktig fremstilling av hva som har skjedd her. Det er jeg son har tatt initiativ til dialog, og jeg nektet å snakke med media de første to dagene. Jeg ønsket dialog med dem, uten innblanding av media, påpeker Sara Mats.

– Og nå kaller de meg løgner. Det er uverdig å ta vekk fokus fra saken gjennom bruk av slike metoder, avslutter Sara Mats.


Les også:

Truet på livet og spyttet mot

I går ble hun truet på livet. I dag spyttet Mohyeldeen Mohammad mot Sara Mats Azmeh Rasmussen.


ANNONSE

Kommentarer (6)

Ny kommentar ›

 • Vestlandet1964

  4. feb 2011 17:15 Tragikomisk!
 • slettet_3cVyymL

  4. feb 2011 20:45 Disse folka burde fått en isklomp i huet så kansje det hadde kommet noen "lyse ideer"
 • ebba62

  4. feb 2011 21:53 Islamsk råd burde helt klart kommet homofile i møte. at man ikke dreper folk fordi de ikke er annerledes er vel en av de tingene som skiller oss fra dyrene, ikke sant?
 • Bergensmann

  5. feb 2011 05:12 Dette er bare et nytt utslag av den "nykristne" intolerante middelalder doktrinen noen stakkars få vil at alle skal og må følge...fy faen.. og jeg er ateist...
 • Namaste

  6. feb 2011 13:58 Jeg gikk forbi da dette skjedde og det var helt tåpelig... De begynte å dra vekk alle tingene hennes og satte opp masse barrikader pga "snøfare".... De gjør det jo bare verre for sin egen sak, og får seg selv til å se ut som idioter.
 • slettet_yhxSh94

  9. feb 2011 10:44 Forby Islamsk raad.