Truet på livet og spyttet mot


2365

innlogget

40535

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Truet på livet og spyttet mot

- Ikke sitt her. Gå et annet sted, sier Mohyeldeen Mohamma til Sara Mats Azmeh Rasmussen, som nå sultestreiker for å få IRN i tale. Foto: Petter Ruud-Johansen.


I går ble hun truet på livet. I dag spyttet Mohyeldeen Mohammad mot Sara Mats Azmeh Rasmussen.

For fjerde dag på rad aksjonerer Sara Mats Azmeh Rasmussen utenfor Islamsk Råd Norges (IRN) lokaler i Calmeyersgate i Oslo. Aksjonen som startet som en sitteprotest, er nå opptrappet til en sultestreik-aksjon.

I det Gaysir er på stedet og intervjuer Rasmussen, går Mohyeldeen Mohammad opp trappene og inn i lokalet, som også rommer en moské.

Men før han går inn, spytter han mot Rasmussen og slenger høylytt kommentaren:

- Ikke sitt her. Gå et annet sted.

Rasmussen tar til motmæle og utbryter:

- Tror du på Gud. Tror du at du er god. Du burde skamme deg.

Mohyeldeen Mohammad ble gjenstand for mediestorm i fjor da han gikk offentlig ut og mente at alle homofile fortjener å dø.

Hans ytringer, blant annet  i Klassekampen (16.02.10), var bakgrunnen for at LLH valgt å anmelde ham til politiet for hatefulle og diskriminerende ytringer.

Kim Friele tok Mohammad på ordet, og inviterte ham til å steine henne. Steiningen skulle finne sted 18. mars i fjor, men Mohammad hadde da forlatt landet.

Sara Mats Azmeh Rasmussen sier til Gaysir at hennes aksjon er et forsøk på å få IRN i tale. I stedet mottar hun drapstrusler og opplever å bli spyttet mot.

Drapstrussel 

Uten å gi noen detaljer, forteller Rasmussen at hun onsdag mottok drapstrusler. 

Hun mener IRNs manglende tydelighet vedrørende homofili og dødsstraff ødelegger liv i Norge i dag.

Blant annet sliter nå organisasjonen Skeiv Verden, etter at et styremedlem har mottatt dødstrusler.

- Dessuten lever norske homofile muslimer enten i skjul, eller i et rent helvete, sier Rasmussen.

Uten å gi noen detaljer, forteller Rasmussen at hun onsdag mottok drapstrusler. Foto: Petter Ruud-Johansen. 

- IRN må bli tydligere

I går reagerte IRN på Rasmussens aksjon og gjentok sitt budskap fra 2009. I pressemeldingen skriver IRN:

«Vi registrerer med beklagelse at Islamsk Råd Norges (IRN) standpunkt i forhold til homofile stadig feilrepresenteres av samfunnsdebattanter, politikere og journalister. For å unngå flere misforståelser, gjentar vi vårt standpunkt, som først ble publisert i 2009, og er å finne på våre sider.»

«For å oppsummere», skriver IRN: «1. Homoseksuell praksis er forbudt i Islam. 2. Vi tar avstand fra hetsing, trakassering og vold mot homofile. 3. Vi hverken ønsker eller søker dødsstraff for homofile.»

- Det finnes en klar sammenheng mellom holdningene eller mangelen på holdninger,og uttalelser fra IRN, og det at de fleste homofile muslimer lever i skjul eller i et rent helvete, og blir utsatt for psykisk eller fysisk vold, sier Rasmussen.

Hun mener at IRN gjennom den nye pressemeldingen gjentar det samme som de har blitt kritisert for tidligere, og at dette bekrefter at hennes aksjon er nødvendig.

- Jeg prøver å få IRN til å forstå at det å gjenta de samme formuleringene hverken er klokt eller verdig, sier Rasmussen og spør:

-  Hvor vanskelig er det å prinsipielt ta avstand fra dødsstraff for homofile? Det handler ikke om respekt for norsk lov etc, men om respekt for mennesker av kjøtt og blod. 

- Hvor vanskelig er det å prinsipielt ta avstand fra dødsstraff for homofile? Det handler ikke om respekt for norsk lov etc, men om respekt for mennesker av kjøtt og blod, sier Rasmussen. Foto: Petter Ruud-Johansen.

Rasmussen har i løpet av de siste fire dagene prøvd å komme i kontakt med lederne av IRN. Til Gaysir sier hun at hun opplever at de ikke vil ha henne innenfor dørene. 

Hun startet aksjonen med et håp om å komme i dialog med dem. Hun mener hun snakker på vegne av mange.

- Jeg ønsker å bli invitert inn. Mine intensjoner er å forbedre omdømmet til alle muslimer, ikke bare homofile muslimer, sier Rasmussen.

Dette er altså intensjoner som ikke faller i god jord, og som resulterer i drapstrusler og at hun blir spyttet mot.

LLH: - Det er forkastelig

- Det er kritikkverdig at IRN ikke aktivt tar klar avstand mot dødsstraff for homofile. Det er forkastelig, sier leder av LLH, Bård Nylund, og påpeker:

- LLH støtter Rasmussens kamp. Vi støtter Rasmussens i kampen for å få IRN i tale og i kampen for å få IRN til å ta klar avstand fra dødsstraff for homofile.


ANNONSE

Kommentarer (23)

Ny kommentar ›

 • slettet_RrG4zpw

  3. feb 2011 14:48 Stå på Sara.
  Du er min helt(inne).
  Det gjelder Friele også.
  Det er the ladies som må ordne opp, mens vi gutta bare tenker på sex og moro.
 • Dhalgren

  3. feb 2011 15:11 Gaysir kunne med fordel være litt tydeligere omkring hvorvidt de holder IRN ansvarlige for hva MM sier og gjør.
  Jeg respekterer Rasmussens aksjon, men å "støtte" den - som LLH påstår at de gjør - er vanskelig så lenge Rasmussen bevisst er utydelig og generell i sine krav.
  Rasmussen velger virkemidler som skaper inflammasjon og er vel tilpasset dagens medievirkelighet. Det er hennes rett.
  Gaysir er også i sin fulle rett til å velge overskrifter og vinklinger som kaller mer på følelser enn fornuft. Gaysir er heller ikke et presseorgan, og har ingen forpliktelser i forhold til presseetiske vurderinger. Man står uten den typen ansvar.
  Det fritar ingen andre for plikten til å på selvstendig grunnlag vurdere hvilke mål og hvilke midler man kan stå for.
 • slettet_grKkQfU

  3. feb 2011 15:17 Fint hvis gaysir får andre homoseksuelle muslimer i tale omkring denne saken.
 • slettet_gfxtbmR

  3. feb 2011 15:35 Det er et paradoks at paa 60-og 70-tallet reiste mange vesteuropeiske homser til muslimske land fordi en der moette en mer liberal holdning (og mer utstakt praksis) til homosex enn i Europa.
 • Namaste

  3. feb 2011 15:42 Går forbi henne hver dag på vei til jobb og slår av en prat hver dag, for et fantastisk menneske! <3
 • Frater

  3. feb 2011 16:30 Håper denne Mohyeldeen Mohammad blir anmeldt og straffet eller bøtelagt for å ha spyttet mot Rasmussen.
  Det ville sansynligvis ha skjedd hvis en norsk nazist eller fundamentalistisk kristen hadde utført denne handlingen...........
 • Vestlandet1964

  3. feb 2011 16:45 "Vi hverken ønsker eller søker dødsstraff for homofile" - sier Islamsk Råd, og en som ikke har fulgt alle detaljer i saken lurer kanskje på om det er noe problem da.

  Problemet er at IRN unnviker spørsmålet om det er riktig i prinsippet å ha straffer for homoseksualitet. De vil for eksempel ikke svare på om de støtter slike straffer i Iran. Og iranerne begrunner selvfølgelig sitt lovverk ut fra islam. Og som IRN også sier: homoseksualitet er forbudt. Det er svart/hvitt. Ingen gråsoner.

  Saken koker altså ned til om det muslimske lederskapet ønsker, i prinsippet, at det norske samfunnet skal styres etter islamske lover.

  De sier at muslimene i Norge er forpliktet til å følge norske lover, og jeg tror dem på det. Men det store spørsmålet er om de på lengre sikt ønsker å bytte ut disse norske lovene med muslimsk lov, sharia.

 • Lenny

  3. feb 2011 17:07 Stå på vennen! <3

  Flere burde gjøre som du.

 • Reidar K

  3. feb 2011 17:47 Det er masse små muslimer der ute, Mohyeldeen Mohammad er en av dem. En eller annen gang vil de se at Sara Mats Azmeh Rasmussen kjemper en god og riktig sak. Hittil har de ikke kommet lengre enn at de har funnet ut at demokrati og rettferdig fordeling er OK (Egypt).
 • slettet_8TfSNZ8

  3. feb 2011 19:27 Jeg tipper at Mohyeldeen Mohammad selv er homo, ikke helt ukjent at homofile reagerer på den måten for å forsvare seg selv. De lever jo i et tøft miljø med dårlig selvbilde.
 • slettet_3AUYjbd

  3. feb 2011 19:44 Stå på!! du er min helt:-) Du gør et meget viktigt arbejde!
 • slettet_OfaJ6mE

  3. feb 2011 20:31 jeg beundrer deg for ditt mot
 • slettet_namHKDO

  3. feb 2011 20:33 Sara fortjener beundring for sin vilje & gjennomføringsevne, man kan bare håpe aksjonen bidrar til at samfunnet (re)fokuserer på de religiøses motbydelige og kontinuerlige direkte og indirekte angrep på minoriteter i samfunnet, og på medmenneskers seksualitet.

  Jeg vil og gi Petter Ruud-Johansen en klapp på skulderen for å ha produsert et saklig og godt journalistisk bidrag for Gaysir. Artikkelen er god innenfor det som ansees som presseetisk forsvarlig, og godt innenfor presseforbundets vær varsom plakat.

 • pierre

  3. feb 2011 21:20 Så fantastisk at dette skjer i en tid der LLH - av alle - har innledet "samarbeid" med IRN, og avgitt offisiell uttalelse med dem om felles forståelse av IRNs "aksept" av homofile. Håper dette får visse LLH'ere til å rødme over sin skammelige unnfallenhet, og ukritiske homser til å innse at islamister prinsippielt sett ønsker homofile avlivet. Sara Mats: homser av alle farger og religioner trenger deg. Stå på!
 • slettet_3cVyymL

  3. feb 2011 21:33 Har ikke hørt en kjeft om dette i media idag.
  Hvorfor går folk "bananas" for å stille opp i.feks Mariasaken , men så hører man ikke et PIP fra såkalte kultiverte ( som er flinke til å stikke frem ansiktet sitt når det passer seg ) om dette ?