Frp fjerner homomidlene


369

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Frp fjerner homomidlene

Jim Høyen
16. nov 2010 00:00

I sitt alternative statsbudsjett kutter Frp alle tiltak overfor homofile.

Fremsktittspartiet (Frp) har i dag lagt fram sitt alternative atatsbudsjett for 2011.

Kapittel 846 og post 72 "Tiltak for lesbiske og homofile" har idag en pott på litt over 9 mill. Denne posten velger Frp å fjerne i sin helhet fra sitt alternative statbudsjett.

 

Dobbeltmoral fra Frp

Håkon Haugli reagerer sterkt på at Frp velger å kutte all støtte til homofile og lesbiske i sitt alternative statsbudjsett.

- Dette rammer aller mest de som allerede er i en vanskelig situasjon. De jeg tenker på først er lesbisk og homofil innvandrerungdom. Skeiv Verdens jobb overfor denne gruppen er veldig viktig, sier Haugli, stortingsrepresentant for Ap.

- Dette rammer aller mest de som allerede er i en vanskelig situasjon, sier Haugli.

- Frp bruker kvinner og homofile som eksempler når de angriper innvandrermiljøer og andre regimer. Men samtidig ønsker ikke partiet å bidra til å forbedre homofiles livssituasjon i Norge. Det alternative statsbudsjettet forteller meg noe om Frps dobbeltmoral, sier en oppgitt Haugli.

- Mesteparten av midlene i post 72 skal gå til prosjekter i regi av Skeiv Ungdom og Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Mange av prosjektene er rettet mot unge homofile i distriktene. Der vet vi at mange ikke har noe annet tilbud.

- Dette er et klart uttrykk for at Frp ikke er noe liberalt parti. Med Frps budsjettforslag må homofile kjempe sine egne slag uten noen form for hjelp og støtte fra det offentlige. Det rammer dem som har det vanskeligst.

- Dette er småpenger i den store sammenhengen, men signalet fra Frp er tydelig. Og brutalt. Det hjelper lite at Frp snakker om individuell frihet og at alle er likeverdige, når de i praksis kutter i alt som gjør det mulig å motarbeide diskriminering og usaklig forskjellsbehandling.

- Jeg er stolt over økningen vi har fått i Regjeringens budsjettforslag for 2011, med økt satsing på psykisk helse, hiv og diskriminering i arbeidsliv og skole, avslutter Haugli.

Dette er ikke Høyres politikk

- Man kan selvfølgelig diskutere effekten av det arbeidet som blir gjort overfor homofile og lesbiske, men Frps forslag til statsbudsjett, og kutt av post 72, virker lite gjennomtenkt. Dette er absolutt ikke Høyres politikk, sier Andre Oktay Dahl, stortingsrepresentant for Høyre.

Andre Oktay Dahl. Foto: Linn Kristin Buan Nordseth.

- Vi kommer med vårt alternative statsbudsjett på torsdag. Der vil det framkomme at vi ønsker å styrke det hivforebyggende arbeidet, forebygging av hatkriminalitet og at vi vektlegger LLHs prosjekt Rosa kompetanse, avslutter Dahl.


ANNONSE

Kommentarer (23)

Ny kommentar ›

 • Confess

  16. nov 2010 16:01 Godt jeg stemmer på Høyre da :)
 • jorgar

  16. nov 2010 16:14 Ja, nå vet alle det: Fremskrittspartiet er partiet for homofobe og rasister....
 • aleks8888no

  16. nov 2010 16:31 Folk vil at vi skal stemme på FrP, jommen sa jeg smør. For meg ville det ha vært det samme som å skyte seg selv i foten.
 • slettet_HtsQUmt

  16. nov 2010 18:52 Forslaget er bare et av mange beviser på frp sin sort-hvitt tankegang.
 • kjetil1979

  16. nov 2010 20:06 Tydelig at en ikke må få FrP inn i regjering da de på område etter område vil bli møtt på halvveien.
 • Poetryone

  17. nov 2010 00:15 FRP ER IKKE ET PARTI FOR HOMOFILE.

  Frp har i mange år flørter med tradisjonelt konservative KRF velgere og forsøker derfor å gjøre seg "lekker" for alle KRF velgerne som har vendt KRF ryggen. Frp har en konservativ holdning til Israel. Dette faller i god jord for mange KRF velgere som er svært opptatt av hvilken Israel- politikk som føres. FRF ønsker heller ikke at homofile skal få mulighet til å gifte seg og dette passer også svært godt for konservative kristne velgere.
  Selv om denne Høybråten forsøkte å vende FRP ryggen, så ser mange KRF velgere FRP som et godt parti som ivaretar deres verdigrunnlag. Vi må huske at det fortsatt finnes velgere i Bibelbeltet som mener at kvinner må dekke til håret når de ber til Gud.
  Vi vet jo hvilken oppmerksomhet Hiv-forebyggende tiltak fikk den gangen Høybråten var helseminister. Ikke kan jeg huske at han snakket om Hiv og ikke forventer jeg noe større fokus på den saken om vi får en helseminister fra FRP etter valget.
  Siv Jensen ville nok gjerne ha en annen "homo-politikk, men det vil nok dessverre koste partiet litt for mange velgere.

 • slettet_vrT9gZ2

  17. nov 2010 00:31 Det er tydelig hvilket politisk ståsted eierne av denne siden har. De prøver alltid å fremstille sosialistene som homovennlige og FrP som homofober.

  men dette stemmer ikke. FrP er ikke imot homofile, de bruker bare ikke ressurser på det. Men det sosialisten driver med derimot, er storimport av mennesker fra homofiendlige kulturer, som vil forby homofili. Alle homofile som stemmer på sosialistiske og andre innvandringsvennlige partier skytter seg selv i foten. Bare ta dere en bolle.

  FrP
  -for folk flest, også homofile

 • Fringe

  17. nov 2010 09:19 Pinlig av FrP! og fantastisk lite taktisk. De får ikke liberale velgere på slikt, og homopenger til inkludering, integrering osv er lett innsalg ovenfor mange religiøse.
  Så hvem de prøver å gjøre seg sexy for her skjønner jeg bare ikke...
 • Real og grei

  17. nov 2010 09:44 Høyre - et skummelt parti !
  - Grunnen er at de ikke ser/later som de ikke ser alvoret i grumset i FRP men vil gå i regjering med dem. Ønsket om makt er sterkere enn god moral og menneskeverdet ofres mer og mer på maktens alter.
 • Caroline944

  17. nov 2010 15:51 Merker lett at det er en jævla sosialist/kommunist som har skrevet dette innlegget!
 • Juliekvik

  17. nov 2010 15:54 Ganske tydelg at det er skrevet fra e sosialistisk synsvinkel..!
 • slettet_FrixdCZ

  17. nov 2010 19:24 Frp er visstnok et parti med utgangspunkt i liberalisme og kristne verdier.
  De skulle heller skrevet kristenkonservative verdier. De kristenkonservative har dessverre glemt/hoppet over å lese om/ignorert et av kristendommens fineste budskap: Nestekjærlighet.

  Hvordan kristenkonservative holdninger kan blandes med liberalisme forstår jeg egentlig ikke. Liberalisme handler om frihet. Alles frihet over egen kropp, tid og eget arbeid. Også om hvordan den enkeltes frihet er begrenset til å ikke gå utover andre menneskers frihet. Kristenkonservative holdninger handler om det stikk motsatte, nemlig å påtvinge andre et levesett man ikke føler seg hjemme i og stigmatisere alt som er annerledes.

  Ikke rart Frp oppleves som dobbeltmoralsk når selve grunnmuren i partiet er selvmotsigende.

  Det går an å synes spriten er for dyr og at oljepengene burde brukes til å asfaltere landet med 4 felts motorvei fra topp til tå uten å selge sjela si til et parti hvis politikk står stikk i strid med partiets eget slagord "For folk flest". For det er ikke et parti for folk flest. Les mer her: http://www.frp.no/no/Vi_mener/

 • dielli

  18. nov 2010 11:55 "Jorgar " skriver :
  "Ja, nå vet alle det: Fremskrittspartiet er partiet for homofobe og rasister...."

  Er det noen som har tvilt på det???!!

 • slettet_DReXkVJ

  18. nov 2010 15:35 Man blir ikke et parti for homofobe selv om man mener at organisasjoner skal likestilles uansett kampsak.

  Det må være lov til å sette spørsmålstegn med hvorfor akkurat homofile skal ha en egen budsjettpost på statsbudsjettet, når de aller færreste av de tusenvis av andre viktige og gode organisasjoner ikke har det samme. Det er mange som fødes inn i en situasjon de selv ikke er "skyld" for, men de færreste av interesseorganisasjonene for disse "gruppene" har en egen statsbudsjettpost(øremerking) som vurderes politisk og ikke på tilskuddskriterier (strenge som sådan) som de aller fleste andre organisasjoner blir målt på hvert eneste år.

  Dette er absolutt ikke et forsvar for FRP(for jeg personlig tilhører en annen side), men en tanke som jeg mener er viktig å ha med i en slik diskusjon. :)

 • toe69

  18. nov 2010 16:06 Hvorfor har man ikke bedt Frp selv begrunne sitt kuttforslag? Er så lei av at de samme homopolitikerne skal ha klippekort på å kommentere saker som angår homofile. Det verste er at man gjør disse politikerne en bjørnetjeneste.

  Frp kutter jevnt over i støtten til organisasjoner. Det har selvfølgelig sammenheng med at man i utgangspunktet mener at folk skal beholde mer av sine penger selv og på den måten selv kan bestemme hvilke organisasjoner man skal støtte, i motsetning til andre som mener det er best å tvangsindrive mest mulig fra folk for å sikre at man bruker pengene slik flertallet vil... Så kan man saktens være uenig i hvilken metode som er best egnet til å sikre mangfold.