Føler seg ikke lenger "uglesett"


1657

innlogget

40671

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Føler seg ikke lenger "uglesett"

Redaksjonen
16. sep 2010 00:00

UgleZ - skeiv studentorganisasjon i Bergen skal skifte navn. I den forbindelse lanserer de en navnekonkurranse, hvor vinneren får gavekort på middag og kino for to.

- UgleZ har eksistert i over ti år, og på den tiden organisasjonen oppsto, ble nok skeive folk kanskje litt uglesett, forklarer informasjonsansvarlig Sissel Robertsen.

- Selv om homokampen langt fra er over, føler vi at holdningene vi møter i dag har endret seg, og vi opplever heldigvis at det er få i UgleZ som føler seg uglesett lengre.

Studentorganisasjonen føler derfor det er på tide med et navnebytte.

- Vi har bruk for et navn som ikke krever forklaring, og som lettere appellerer også til våre internasjonale medlemmer, mener Robertsen.

Det nye navnet blir vedtatt på UgleZs generalforsamling torsdag 30. september.

Har du et lurt forslag, kan du sende det til uglez@uib.no


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • slettet_fXH4Yz1

  16. sep 2010 14:30 OwlWiz x) hihi
 • Lumo

  16. sep 2010 16:59 UgleZ var et navn som ble laget tidlig på nittitallet, da man skulle være ironisk hele tiden. Sånn sett er vel navnet utdatert. Da jeg var med syntes jeg også navnet var litt i overkant angstbittersk, men tross alt litt artig. Det ble vel beholdt mest av nostalgiske grunnen den gang.
  Lykke til med navnejakt :)
 • tomcat

  16. sep 2010 21:36 Uglesett, som det het før nittitalls Z-en kom, er snart 20 år. Vi startet i 91, hvis jeg ikke husker feil. Navnet var ikke ironisk ment, men et ordspill med utgangspunkt i at UiB sitt logo har en ugle i seg.
  Lykke til med navnekonkurransen!
 • aleks8888no

  18. sep 2010 18:59 UgleSkeiv, det enkle er ofte det beste.
 • rukla

  20. sep 2010 21:13 Eg synest namnet var morsomt eg; ugla viser jo til universitetet og Z-en (som var etablert då eg kom inn) har eg alltid oppfatta som noko som kan ha med den tredje ukjente å gjera (X, Y, Z) og/eller ei overskriding av kromosonelt kjønn. Kanskje eg overtolkar.

  På 90-talet var vel LHBT framleis ganske lite mainstream, og eg hugsa at eg sneik meg nervøst inn og ut av dei første UgleZ-møtene mine i 1998.

  Sjølv om eg alltid har oppfatta UgleZ som eit ganske sjarmerande og sjølvironisk ordspel, ser eg sjølvsagt at ein kan sjå annleis på det i dag. Finn gjerne eit namn som passar betre i dag, men eg håpar ikkje at meir internasjonal appell betyr at namnet skal vera engelsk (internasjonalt er jo heller ikkje synonymt med engelsk...)