- Ungdommelig, gøy og inkluderende


1739

innlogget

40670

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Ungdommelig, gøy og inkluderende

Skeiv Ungdom Trøndelag er stolte over å kunne tilby et så variert program under Homouka i år. Lørdag starter det hele med parade fra Solsiden i Trondheim. Foto: Linn Kristin B. Nordseth.

Linn Kristin B. Nordseth
8. sep 2010 00:00

Lørdag 11. september går startskuddet for Homouka 2010 i Trondheim. Skeiv Ungdom Trøndelag (SkUT) kan friste med Regnbueuka, som er et spesielt tilrettelagt tilbud for de unge under Homouka.

På kulturstedet Isak i Trondheim møter Gaysirs journalist lederen i Skeiv Ungdom Trøndelag Øygunn Mediå (21), før styremedlem Nicolay Herud tropper opp litt senere.

Det er nettopp her på Isak at alle arrangementene skal foregå under Regnbueuka, som er SkUTs eget program under Homouka.

– Vil nå ut til alle

Skeiv Ungdom Trøndelag ønsker å nå ut til alle under årets Homouke.

Øygunn og Nicolay med kulturstedet Isak i bakgrunnen. Isak kommer til å være selve basen for Regnbueuka. Foto: Linn Kristin B. Nordseth.

– Vi har aktiviteter hver dag både i regi av oss selv og andre. Det er da snakk om alkoholfrie aktiviteter, som blant annet paraden, filmvisninger, konserter, foredrag, familiedager og turer. Dessuten har LLH endel aktiviteter som vi unge kan være med på også, sier Øygunn.

– Utgangspunktet for Regnbueuka var å kunne tilby et alternativ til de som ikke vil feste og drikke, legger hun til.

– Ikke minst er det et alternativ til de som ikke har lov til å drikke. Det er viktig å inkludere både de som ikke bare vil feste med alkohol, og de som ikke kan, sier Nicolay.

– I og med at Skeiv Ungdom er en rusfri organisasjon, så er det helt klart viktig for oss å markere det. Tidligere har Homouka bestått av mange tilbud for voksne, med relativt få tilbud til de unge. Det har vi forandret på i år, bedyrer Øygunn. 

– Regnbuen et videre begrep

Navnet Regnbueuka ble bestemt innad i LLH, men Nicolay presiserer at det handler om mer enn et kjent homosymbol.

– Regnbuekonseptet handler også om å skape rom for de som føler at de ikke hører hjemme i den klassiske skeive begrepsterminologien, sier Nicolay. Foto: Linn Kristin B. Nordseth.

– Regnbuebegrepet favner så mye mer enn bare lesbiske, homofile og transer. Regnbuen er et videre begrep som står for det store mangfoldet, sier Nicolay.

– Dessuten kan det fungere som en slags motsetning til Homouka og alle som ikke kjenner seg hjemme der, utdyper Øygunn. 

Naturlig å satse på de unge

Ifølge Nicolay Herud er det bare naturlig for organisasjonen å satse på de unge, siden de unge er målgruppen til Skeiv Ungdom.

– Vi har et ansvar for å ivareta tilbudet til alle unge, og Homouka skal være noe som flest mulig kan delta på, understreker han.

– Dessuten handler det om at Skeiv Ungdom markerer seg som en trygg møteplass hvor man kan føle seg velkommen, tilføyer Øygunn.

Store forventninger

Nå er det bare noen dager igjen til festivalen starter, og verken Øygunn eller Nicolay er i tvil om at de gleder seg.

Øygunn og Nicolay ønsker at Homouka skal være som flest mulig kan delta på. Foto: Linn Kristin B. Nordseth.

– Jeg forventer mye moro, og å se mange folk som jeg ikke hadde sett ellers. Det er en begivenhet som kan samle folket og ikke bare homomiljøet, sier Nicolay.

– Kanskje får vi se de som vi ikke når ut til ellers, legger Øygunn til.

– Jeg håper folk flest blir med fordi det ser moro ut, skyter Nicolay inn.

– Dragkingshowet kommer definitivt til å bli en høydare. Ikke minst ser jeg frem til regnbuefesten på Isak, sier Øygunn. 

Oppfordrer alle til å bli med

Nicolay og Øygunn oppfordrer alle som kan til å være med på Homouka. Når Gaysirs journalist ber dem om å beskrive uka med tre ord, svarer de følgende: Ungdommelig, gøy og inkluderende.

– Uansett hva slags kjønnsidentitet du har, så er du velkommen. Vi vil ha med alle, forsikrer Nicolay.

– Uansett hvem du er eller hvor du kommer fra, så skal vi ta godt imot deg, smiler Øygunn.

Skeiv Ungdom Trøndelag tar stadig imot nye medlemmer, og ønsker seg hele tiden flere. For tiden er de travelt opptatt med gjennomføringen av Homouka, men senere i høst vil de på ny arrangere Stolt-konferansen, som vil finne sted i begynnelsen av november. 

Leder for Homouka 2010, Sverre Ohlgren, er svært fornøyd med at tilbudet til de unge har blitt utvidet i år. – Jeg tror både Regnbueuka og hele Homouka som sådan kommer til å bli en flott opplevelse. Dessuten er det positivt at mange av arrangementene er lagt til kulturstedet Isak, sier Ohlgren. Foto: Linn Kristin B. Nordseth.

Les mer om Homouka i artikkelen: La deg friste


ANNONSE

Kommentarer (11)

Ny kommentar ›

 • Strunar

  8. sep 2010 12:48 Får dessverre ikke med meg starten på uka, med parade og alt. Men gleder meg til å komme neste helg! Alltid moro å ta turen til Trondheim under Homouka.

  Lykke til ;)

 • Hysj

  8. sep 2010 13:11 Så fine dere er :D Så koslig å se dere på forsida av gs a gett:)
 • Justin Case

  8. sep 2010 13:37 nydelige bilder av dere!:D you make mama proud!:)
 • slettet_txrJ9VF

  8. sep 2010 13:41 Go Øygunn :D Har du blitt leder også? Trodde du var nestleder jeg, men uansett, morro å se deg tihi :) Får se hva jeg får til å henge meg med på.. :)
 • slettet_1agND6A

  8. sep 2010 13:58 Et flott arrangement arrangert av flotte mennesker! Gleder meg masse til homouka :D
 • P i a

  8. sep 2010 16:55 Moro å finne dere på forsiden :D
 • slettet_mF4fXNL

  8. sep 2010 18:10 Kult =) Kjenner Nicholay, Øygunn og Linn Kristin. Verden er liten. Flinke dere er. Lykke til.

  Klem!

 • slettet_sUsLFC4

  8. sep 2010 18:28 Jeg synes homouka i trondheim har vært skral de siste årene, så jeg heier veldig på unge folk med ildsjel-tendenser. Er spendt på åssen resten av programmet kommer til å se ut!

  :-)

 • slettet_UXq37z3

  8. sep 2010 18:31 woah! Morro å se dere på forsiden!
  Dere får ha masse lykke til og håper dere koser dere "gløgg ihjæl" der oppe :D
 • sjokolade

  8. sep 2010 20:56 Fin sak, fine bilder :)
 • slettet_fxucyqe

  17. sep 2010 14:48 Øygunn...atta girl hope you had loads of fun seems like a very fun event!! But after our visit to Trondheim(most beautiful city after Bergen :-P) i think it was!! Nice pictures of you guys by the way!!