Ut av skapet i voksen alder


434

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Ut av skapet i voksen alder

Ketil Randen
3. jun 2010 00:00

LLH merker stor økning i antallet henvendelser fra godt voksne kvinner og menn som kommer ut av skapet. ”Late bloomers" er en gruppe lesbiske og homofile i vekst.

- Vi har de siste par årene merket en markant økning i antall henvendelser fra denne gruppen, forteller Hanne Børke-Fykse som er prosjektleder for LLHs helseprosjekt, Rosa Kompetanse.

Mange har levd heterofile liv i samboerskap eller ekteskap før de kommer ut, og mange har også fått barn på veien, opplyser Børke-Fykse.

De fleste som tar kontakt med LLH ringer fordi de har behov for samtale og refleksjon.

- Mange ringer fordi de fortsatt er usikre på hvordan de skal forholde seg til sin nye livssituasjon og ønsker råd. Men de aller fleste trenger egentlig bare en god samtalepartner, forteller Hanne Børke-Fyrke.

I Oslo og Trondheim har LLH hatt egne undergrupper for Late bloomer-ladies i over tre år. Gruppene drives etter likemannsprinsippet.

Vil starte flere grupper

Nå opplever de en økning i antall henvendelser fra kvinner over hele landet, og ønsker derfor å bistå LLH i å starte opp tilsvarende grupper andre steder i landet. 

Det kan være befriende å møte andre i samme situasjon. 
Illustrasjonsfoto: iStockphoto. 

- Ved ulike arrangementer i Oslo har det kommet kvinner fra alle landsdeler kun for å treffe andre i samme livssituasjon, sier Børke-Fykse. 

Lørdag 5. juni samles Late bloomers-gruppene til seminar i Trondheim for å treffe andre fra de ulike fylkeslagene. Målet er å starte tilsvarende grupper andre steder.

Sosial arena

- Vi ønsker å være et møtested for alle som trenger det. Etter å ha levd mye av livet som heterofil og endelig kommet ut av skapet, er det befriende å få møte andre i samme situasjon, forteller Inger- Margrethe Bruun som er en av drivkreftene bak seminaret.

- De fleste som tar kontakt med Late bloomer ladies har behov å bli kjent med andre lesbiske og skaffe seg et nytt nettverk. Nesten alle har tenkt at de er "de eneste i hele verden", og opplever en enorm lettelse over at det er mange i samme situasjon som man kan utveksle erfaringer og tanker med. Veldig mange har barn, men ikke alle.

- Vi er først og fremst en sosial arena og et treffsted, hvor man også kan snakke om utfordringer i forhold til for eksempel barn fra heterofile forhold, venner og familie ellers. Mange har funnet nye venner og noen har til og med funnet seg en ny kjæreste i Late bloomer ladies, forteller Inger-Margrethe Bruun.


Vil du vite mer?
Late Bloomer Ladies Trøndelag,
klikk her.
For Late Bloomer Ladies i Oslo,
klikk her.

Du kan også sende mail til [email protected]


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • Justin Case

  3. jun 2010 14:51 bedre sent, enn aldri! Kjærlighet til alle!<3

  Livet er for kort og vakkert til å leve det alene:)

 • Thomasx3

  3. jun 2010 16:11 aww så søtt daa :DD
 • slettet_IbOt0kk

  3. jun 2010 18:27 vel... en del har jo levd i samboerskap eller ekteskap... og noen har jo barn og... så ikke alle har vært aleine hele tiden...
 • slettet_vFOYVeh

  3. jun 2010 20:33 Arony: tipper de tenker på at de var aleine i sin aldersgruppe om å føle seg bifile/lesbiske/homofile - sjøl om de ytre sett ikke var helt aleine i verden. Du kan godt ha både parter og barn og føle deg veldig aleine hvis du ikke lever sånn som du ønsker.
 • slettet_fY9JSUv

  4. jun 2010 00:11 <3!
 • tittentei

  5. jun 2010 22:35 har vært gjennom d å stå frem i voksen alder,har en datter på 20 etter et flott forhold med en dame,men viljen til mitt rette meg ble lett;)savner en kjæreste nå da:)
 • slettet_qdgxmQP

  13. jul 2010 03:21 Illustrasjonsfoto: iStockphoto. Påfallende...

  Det var vel litt tiltak å finne noen ordentlige mennesker å lage en artikkel om ja....