Gjør Gud glad - aidsen tar deg


1650

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Gjør Gud glad - aidsen tar deg

Serien "Skeive refleksjoner" er en artikkelserie hvor Gaysir inviterer skriveføre LHBT-personer til å uttrykke sin dagsaktuelle mening. Hver fredag får leserne en skeiv refleksjon.


Det er mange moralpolitiavdelinger. Noen har akkurat den samme hudfargen som oss selv, til og med samme legning.

Nylig lå det en veldig diskré konvolutt i postkassen min. Da jeg verken hadde bestilt ymse ting på nettet, eller var på etterskudd med regninger, så antok jeg at det var reklame. Det var det for så vidt.

Anbefalingen fra en angivelig person i nabolaget var klar; Hvis jeg ikke ble steinet burde jeg finne et tau, henge meg og således gjøre Gud glad.

Avsenderens barn lurte visstnok på om ”alle Høyre-mennesker var like syke som André”. Fortsatte jeg, ville ”aidsen ta meg”.

Det siste understreker vel for så vidt det mange vet, nemlig at kunnskapen om hiv og aids i befolkningen er synkende. Men at hiv skulle smitte, også via verbalt samkvem, var kanskje å ta i. 87 % av Høyres gruppe er så vidt meg bekjent også fortsatt ”friske”, les heterofile.

Hardere debattklima

Fra spøk til alvor. Jeg synes å ane at det i ly av et stadig hardere debattklima, økt bruk av sosiale media (som til tider fungerer svært usosialt), etc, og en mediabransje som blør og må prostituere seg redaksjonelt, er det i ferd med å utvikle seg holdninger som på sikt kan bli problematisk for flere.

Aps Håkon Haugli pekte nylig på viktige ting da han påpekte forholdet mellom virkeligheten ressurssterke åpne homofile lever i versus den virkeligheten mange møter på Grønland, eller Tyrkia og Uganda som verre eksempler. Han har selvfølgelig rett når han kommer med følgende klare melding til moralpolitiet:

”Hold kjeft! Av folk som selv er avhengige av romslighet, forventer vi romslighet i gjengjeld”. Alle er vi enige i denne oppfordringen. Men hvor romslige er LHBT-befolkningen selv?

Toleranse, LHBT og mediautvikling

Det er mange moralpolitiavdelinger. Noen har akkurat den samme hudfargen som oss selv, til og med samme legning. Deler av ”homo-Norge” utgjør sitt eget moralpoliti i forhold til hva som er homopolitisk korrekt. Mange anonyme Gaysirprofiler har ganske så moralpolitiserende meninger om at andre åpne homofile skader dem.

En del åpne homofile blir også stolte når de skjulte sender meldinger til dem av typen at de ”ikke er så skrullete som mange homser er”.

Mange minoriteter innen LHBT-familien blir ofte ”støtt og stigmatisert” fordi det erfaringsmessig moralpolitisk, mediateknisk og kortsiktig fungerer å innta offerollen.

Situasjonen på Grønland misbrukes på sin side av enkelte mennesker som har akkurat de samme holdningene til homofile som det såkalte muslimske ”moralpolitiet” eller brevsenderen min har. Men disse seiler under falske paroler om ”vestlige verdier” mv. LHBT-mennesker er ikke mer intelligente/ tolerante enn andre. Men vi burde ha forutsetningen for å se lengre.

Jeg er f.eks. mot hijab i politiet og domstolene. Men når LHBT-personer nå roper opp om for eksempel forbud mot hijab i gatene, er ikke det for eksempel ganske så parallelt til kleskodeksen politiet i New York håndhevet brutalt i 70-årene?

Videre vet man at mange nesten utelukkende får kunnskapen sin om samfunnet rundt oss via media, som i stadig større grad ser ut til å glemme sitt ansvar for å bidra til en mer opplyst debatt.

Misforstå meg rett. Man skal selvfølgelig ikke skylde på media; De fleste av oss, ikke minst politikere som slåss om oppslag ser dessverre ikke lenger enn neste dag eller konsekvensene av hva som sies. Men i det gjørmebadet den offentlige debatten ofte er, er det i ferd med å utvikle seg en blanding av apati, mangel på hensynsfullhet overfor andre, og kamp for å innta den moralpolitiske offerrollen for å nå frem i mediabildet som rent frem skader demokratiet vårt. Og i den prosessen er det alltid minoritetene det først går ut over.

Litt mindre moral og politi overfor andre

Det er god grunn til å stille spørsmålet om hvor solidariske LHBT-mennesker ville være mot hverandre hvis det en dag begynte å røyne litt på, også her i Norge. Jeg tviler på at den sitter sterkt - og jeg kom for eksempel nylig selv i skade for indirekte å rakke ned på enkelte i S/M-miljøet.

Hvis vi alle kunne være litt mindre moral og politi overfor alle andre kunne det tenkes at også litt færre rent faktisk tok tauet og hang det opp. Det er kanskje moralpolitiserende av meg å si, men jeg tror kanskje DET ville ha gjort til og med Gud glad?

André Oktay Dahl, stortingsrepresentant for Høyre


ANNONSE

Kommentarer (16)

Ny kommentar ›

 • slettet_vHnDBcw

  29. jan 2010 09:51 Flott refleksjon :) Enig med deg
 • slettet_ySKUX5b

  29. jan 2010 09:55 Veldig bra!!
 • slettet_Nse9nfp

  29. jan 2010 10:12 Du har alltid hatt en stjerne i margen fra min side...

  S/M fadesen er bare å legge bak deg.

 • mercedes

  29. jan 2010 10:20 Dette var jo en bra refleksjon.
  At mennesker er uenig om ting vil man ALDRI unngå. At mennesker kritiserer anderledes tenkende er mangel på respekt, men å være uenig er ingen forbrytelse. Vær i alle fall enig om å være uenig.
  At mennesker fysisk eller psykisk skader anderledes tenkende er horribelt.

  Det var en gang en som snakket om det største budet. Han sa; Elsk din neste som deg selv og det du vil at andre skal gjøre mot deg skal du gjøre mot dem".
  Det må være VERDENS BESTE MEDISIN for et godt samfunn.

 • MC

  29. jan 2010 11:58 Godt talt!
  Erik
 • slettet_FjyTWnp

  29. jan 2010 12:47 Et viktig tema som lenge har blitt dempet...

  Du må ikke tåle så inderlig vell den urett som ikke rammer deg selv...

  Skal du ha frihet til å være deg, så må også du gi frihet til andre som vil være seg selv (og ikke tro at de ønsker å være deg...)

  Å tro at folk med selvironi tåler alt, og derfor kan vitses med på samme måte, er som å tro at en klovn alltid er glad...

  Å tro at den tilsynelatende sterke er et fjell som aldri kan knuses, kan gjøre selv den snilleste til en menneskeknuser...

  Å tie når du ser urett, eller å ikke velge side for å være nøytral, kan skade mer enn å være en synlig fiende...

 • slettet_56wxf1w

  29. jan 2010 13:34 Veldig bra sak.
  Og vi kan jo huske Fritt Ords og mange andres hyllest til det norsketniske moralpolitiet i fjor.
  Se http://doendsjo.blogspot.com/2010/01/fritt-ord-og-moralpoliti.html
 • kjetil1979

  29. jan 2010 14:15 Fine refleksjoner og tar meg selv i å ha fordømmer mot ymse sml eller skrullehumor. En må også jobbe med seg selv.
 • slettet_xGifOrs

  29. jan 2010 15:46 Det støtter vel bare det jeg er helt sikker på det. At antihomofolk er korttenkte idioter med navlesyn. I tillegg praktiserer de "LALALALALA-JEG-KAN-IKKE-HØRE-DEG-LALALALA" livsstilen full ut. AIDS er lang fra eksklusivt for skeive, selvmord er den korteste veien til helvete i følge bøkenes bok, og man kan ikke si man elsker gud om man ikke elsker alle hans skapninger... Ikke egne meninger, men bibelen sier nå det ^^

  Huff, at vi må leve med dem. Det ville vært så mye enklere, om enn kortsiktig, å sende dem i grava med et homokyss og blåsyre

 • Gnothi seauton

  29. jan 2010 17:12 Ja, jeg tror nok at vi er våre egne bødler mest. Greia er vel at vi er inne i en ny fase eller en ny tendens, nemlig at vi har det nå så romslig at vi slipper å havne under èn og samme merkelapp, både i medier og samfunnet generelt.
  Helhetsbildet begynner å bli mer nyenasert rett og slett, og i kraft av det opererer vi heldigvis ikke lenger som en homogen gruppe, men fragmenterer oss opp i mindre enheter vi kan identifisere oss med.
  Enheter her forstått som andre fellesinteresser eller likhetstrekk (som S/M? Eller friluft. Eller femi/maskulin, skandinaviske/ikke-skandinaviske..osv)

  Og så er det jo nå sånn som vi vet, at når det ytre presset minsker, gir det rom for splid innad. Forandling eller forskyvning er alltids litt smertefult og det jeg synes er spennende er å tenke over hvor er vi om 5, 15, 20 år?

 • Farfarkropp

  29. jan 2010 17:47 Såååå bra Andre' !! Ny stjerne fra meg :)
 • slettet_tBCl1bv

  29. jan 2010 18:43 Flott innlegg.!!! ;-)
 • slettet_X5sGmnK

  29. jan 2010 19:43 sånn er både dyr og mennesker, desverre,,,
  det tar lang tid å gjøre endringer, men det går med sånne som deg.
 • Inner10

  29. jan 2010 22:52 KimogDavid skrev:
  "Homsemiljøet er et skikkelig råttent miljø, hvor sex og usikkerhet florerer rundt usunne idoler."

  Jøss, er det ikke moralpolitiet som er ute på tokt...

 • slettet_qWFAt9m

  30. jan 2010 08:07 Jeg har erfaring av at om man informerer om at homoseksualitet beror på hjernens kjönnsdifferentiering, en femininisering av de seksuelle sentra i hjernen, som synes allerede på fosterstadiet så får folk en bedre forståelse av hva det dreier seg om. Selv de mest ekstreme fordomsfulle må da erkjenne at de egentlig ikke har forstått. Les om hjernens kjönnsdifferentiering på www.brain-info.eu