Klaget på homosatire


1668

innlogget

40671

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Klaget på homosatire

«Rick & Steve» handler om to homsepar og et lesbepar bosatt i West Lahunga Beach. NRK endrer nå sendetidspunktet på homosatiren etter klager.

Redaksjonen
14. jan 2010 00:00

Den animerte homosatiren "Rick & Steve", som hadde premiere på NRK3 i forrige uke, endrer sendetidspunkt etter klager fra foreldre.

«Rick & Steve: The Happiest Gay Couple in All the World» handler om innbyggerene i homogettoen West Lahunga Beach.

I serien blir vi bedre kjent med homseparene Rick Brocka og Steve Ball, og Chuck Masters og Evan Martinez, samt lesbeparet Dana Bernstein og Kirsten Kellogg.

Tittelen "The Happiest Gay Couple in All the World" er selvfølgelig ironisk ment, for som mange andre sliter også disse parene med sine "issues".

Steve ønsker at kjæresten Rick blir med på en trekant, Kirsten og Dana bestemmer seg for at de vil ha barn med Rick som sæddonor, og til slutt Chuck og Evan som forsøker å holde sammen tross 31 års aldersforskjell.

Serien kan minne om «South Park» fordi den er full av politisk ukorrekt og satirisk humor.

Klagestorm

I utgangspunktet skulle serien sendes på NRK3 torsdager kl. 19.55. Men etter en klagestorm fra foreldre, er den nå flyttet til tirsdager kl. 23.

- Vi har fått overrekt en del klager fra Barnevakten og Publikumsservice, og tar nå dette til følge, sier Andreas Seierstad i NRK3 til NRK.no.

Årsaken til klagene er at serien sendes kort tid etter at NRK Super er ferdig med sine sendinger, og barn oppfatter "Rick & Steve" som barne-tv, skriver NRK.

- Vi vurderer ikke dette programmet som et typisk ungdomsprogram, men snarere et program for folk i 20-årene, eller i slutten av tenårene og oppover, sier Seierstad.

Barnevakten roser NRK3 for å ta klagene til følge og viser handlekraft.

- Selv om vi voksne mener at det er formildende når innholdet fremstilles som parodier, komedie eller satire, så skal ikke barn måtte forholde seg til grov språkbruk som handler om sæd, hiv positiv, hemoroide, sperm, homser, lesber, utedo med saus og så videre, sier rådgiver Tonheim Tønnesen i barnevakten.no.

Du kan se hele den første episoden av «Rick og Steve» her


ANNONSE

Kommentarer (22)

Ny kommentar ›

 • slettet_Wpi9pOH

  14. jan 2010 16:48 "grov språkbruk som homser og lesber"... Nydelig...
 • Eirikshjørne

  14. jan 2010 23:09 Ja kan være enig med sæd,hiv positiv,hemoroide sperm utedo med saus, er noe barnevakten reagerer på i beste sendetid... men at homser ble lagt til i samme setning reagerte jeg faktisk på
 • slettet_vFOYVeh

  14. jan 2010 23:18 å, jeg så utdrag fra denne serien for flere år sia og den er morsom :) Og jeg som nettopp har fått NRK3! *glede seg*
 • slettet_vFOYVeh

  14. jan 2010 23:24 Om å omgås homser: "It's like using dental dams. It's a good idea, but noone does it" :D
 • slettet_cPb38rY

  15. jan 2010 09:15 "Klippet du ønsker å se er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Vennligst prøv senere." sukk.
 • slettet_TXc2rCX

  15. jan 2010 11:01 ... og foreldrene til disse små barna som ikke kan høre det grove ordet "lesbe", klarer ikke å bytte kanal?
 • slettet_TXc2rCX

  15. jan 2010 11:20 Barnevakten.no bruker akkurat den samme argumentasjonen på sine egne nettsider. Dersom det er slik at nrk har flyttet et program basert på dette, fører statskanalen en klart homofiendtlig politikk. Selv om det vitner om manglende oppdrageransvar å ikke klare å skifte kanal på egen hånd, er det for så vidt legitimt å argumentere med at barn ikke nødvendigvis trenger å høre banneord, men når "homse" og "lesbe" trekkes frem som grove ord som gir barn mareritt om natten, er det Barnevakten.no som får det til å grøsse kaldt nedover ryggen min. Når nrk så tydelig godtar deres premisser og går god for "lesbe" som grov språkbruk, melder jeg meg herved ut av statskanalens betalingsliste.
 • Jendor

  15. jan 2010 12:04 Men i all verden - hvor hårsår kan man være.
  Det er da ingen overraskelse at Barnevakten.no ikke er veldig liberale,
  og vi vet jo ikke hva NRK har lagt vekt på i sine vurderinger. Jeg betviler at NRK deler Barnevaktens vurdering av "grovheten" i enkeltord.
 • Chris_X_Badseed

  15. jan 2010 13:51 Jada, barna våre; de forstår jo ingenting og de er jo våre søte små leketøy som aldri skal vokse opp og bli mennesker.

  Herregud at det går an. Det er greit at barn ser på pseudo-voldsdyrkende tegnefilmer der de tøffe machomennene skal redde de "svake" kvinnene fra monstre og terrorister, men en serie som belyser homofili og som tar opp alvorlige temaer rundt samliv og HIV er barn liksom ikke klare nok i toppen til å se ennå.

  Jeg synes Barnevakten burde tenke på at barn uansett opplyses om HIV, Aids, sæd, sperm og bæsj og tiss og promp på skolen gjennom sosial omgang, men som regel på en fordummende måte, i tillegg til at de formes av all den imbesile tv-underholdningen som prakkes på dem gjennom Jetix og Disney-Channel.

  Kanskje foreldrene burde slutte å undervurdere barns intelligens og ta seg mot til å snakke åpent med dem. Voksne er faktisk med på å forme barna sine med sin egen idioti!

 • Decline

  15. jan 2010 15:03 "... grov språkbruk som [...] homser, lesber"
 • Decline

  15. jan 2010 15:21 La oss studere følgende setning;

  "grov språkbruk som handler om sæd, hiv positiv, hemoroide, sperm, homser, lesber, utedo med saus og så videre,"

  De følgende klammene isolerer objektene.

  Enten så er det "grov språkbruk som handler om [sæd], ..., [homser], [lesber].

  Eller så er det "grov språkbruk som [handler om sæd], ..., [homser], [lesber]".

  Setningen er noe ambiguøst formulert. Men med tanke på at det står "hiv positiv", "hemoroide" og "utedo", og at disse ikke er i flertall så viser det at setningen faktisk kun peker til at det "handler om sæd", og ikke eksempelvis "grov språkbruk som handler om homser".

  Setningene "grov språkbruk som handler om hiv positiv", "grov språkbruk som handler om hemoroide" og "grov språkbruk som handler om utedo", som vi ser, fungerer ikke med substantivene i entall.

  Dermed kommuniserer setningene "grov språkbruk som hiv positiv", "grov språkbruk som hemoriode", "grov språkbruk som utedo".

  Derfor blir budskapet "grov språkbruk som hiv positiv", "grov språkbruk som homse" og "grov språkbruk som lesbe"

  De er ikke like frekke.

 • slettet_q1yjqtj

  15. jan 2010 21:41 Nei men jessufader...kor seint skal alle "homoprogram" på tv gå? Jeg sover på kvelden, homofile eller andre for den del må vel strengt tatt ikke være super B-mennesker for å kunne se på homorelaterte program på tv. Håper reprisen kommer klokken fem i en annen kanal. Men det er vel som å ønske i den ene hånden og drite i den andre, og se hva man får mest av.......
 • mann49

  16. jan 2010 13:16 "barnevakten" er en gjeng med kristenfundamentalistiske mørkemenn. Blir bare idiotisk når "hiv positiv" , "lesbe" mm kalles "grov språkbruk". At TV3 gidder å ta disse gjøkene seriøst skjønner ikke jeg
 • mann49

  16. jan 2010 17:52 "BarneVakten" er eid av Familie & Medier, som beskrives som en "felleskristen" organisasjon som skal påvirke mediene i "tråd med kristne verdier". Interessant at disse kristne mener ord som "lesbe", "hiv" er "grov språkbruk". Selv syns jeg det virker som disse "barnevaktene" har en skrue løs
 • slettet_FiOEsE1

  16. jan 2010 19:40 Bobmbe at barnevakten.no overreagerer slikt som dette