Kjendiser, glamour og prisdryss


1748

innlogget

40670

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Kjendiser, glamour og prisdryss

Det var god stemning både på scenen og i salen da Gaygalla gikk av stabelen på Chat Noir lørdag 9. januar. Foto: Martin Holvik.

Maia Håland
10. jan 2010 00:00

Erna Solberg, Jonas Gahr Støre, The Black Sheeps, Are Grongstad, Alexander Rybak og Bøtta Pedersen vant priser da homo-Norge feiret seg selv lørdag kveld.

Det var mye glamour og høy kjendisfaktor da den første Gaygallaen i Norge ble arrangert fredag på Chat Noir.

Her er prisvinnerne:

Årets faghag: Erna Solberg for hennes vennskap med partikollega André Oktay Dahl.

Årets blogg: Bøtta Pedersen med bloggen Dagens valium. Vant etter avstemning på Gaysir.

Årets homohit: Alexander Rybak med Fairytale. Vant etter avstemning på Gaysir.

Årets idrettshelt: Håndballspiller Are Grongstad, fordi han er den første mannen i norsk lagidrett på topp-nivå som er åpen homofil.

Årets superhelt: The BlackSheeps

Årets hetero: Jonas Gahr Støre for arbeidet han har gjort for homofiles rettigheter internasjonalt gjennom Utenriksdepartementet.

Årets mediebegivenhet: Innsettelsen av USAs president, Barack Obama.

Førsteplassen på Gaysirs Lesbetopp, Anette Trettebergstuen, gir prispengene på ti tusen kroner til den tyrkiske homo-organisasjonen KAOS.

Førsteplass på Homotoppen, Jan Erik Kjær, gir prispengene til Norges Idrettsforbunds prosjekt «Med idretten mot homohets».

Stolt Støre

Utenriksminister Jonas Gahr Støre var stolt av å motta prisen for Årets hetero.

- Når det kommer til situasjonen for de homofile, så er det ikke bare en homosak, men en samfunnssak. Prisen betyr at arrangørene har sett det arbeidet vi har gjort i Utenriksdepartementet, sier Støre. 

Jonas Gahr Støre ble kåret til Årets Hetero. Foto: Martin Holvik. 

Idrettshelten

Are Grongstad fikk beskjeden om seieren på sms før han var blitt utropt som vinner.

- Jeg fikk en gratulasjons-melding på telefonen, og svarte at jeg bare var nominert, jeg hadde ikke vunnet. Da fikk jeg som svar at det sto på TV2 sine nettsider at jeg hadde vunnet en pris, sier Are Grongstad. Det gav han noen minutter til å forberede hva hun skulle si.

- Men talen ble mest improvisasjon. Jeg kunne forberedt meg mer, sier Grongstad etterpå. 

Årets idrettshelt, Are Grongstad, fikk bare noen minutter på å forberede takketalen sin. Foto: Martin Holvik.

Han begynte talen sin med: 

- Da jeg kom hit var jeg litt redd for å vinne. Jeg ble litt nervøs for å gå opp på scenen, men når jeg hørte at jeg vant ble jeg glad likevel.

Bøtta ble overrasket

Bøtta Pedersen fortalte etterpå at han var veldig overrasket over å vinne årets blogg.

- Det var dritoverraskende på ordentlig, sier han og ser litt forbløffet ut der han vandrer rundt i foajeen med diplomet etterpå.

- På et vis går det ikke an å si at en blogg er bedre eller dårligere enn en annen, og jeg vet jo at Lars Tangen har sin tilhørerskare, forklarer han.

Runar Grøndahl alias Bøtta Pedersen mottok prisen for Årets blogger. Foto: Martin Holvik.

Da han fikk prisen kalte han den noe yngre Tangen opp på scenen for å gi ham et par Gucci-sokker.

- Når noen vinner priser så pleier jeg å tenke ”ja, sikkert hyggelig for dem”, men nå var det meg. Jeg følte faktisk at noen hadde lyttet til meg, sier Bøtta Pedersen.

Om bloggen sin sier han følgende:

- Den handler om det å være homo når du er ferdig med ungdomstida, du har hatt sprettrumpa di og så kommer du hjem og er fremdeles singel, sier Bøtta. 

Mange store navn

Til sceneunderholdningen bidro blant andre Linn Skåber, Lisa Tønne, Henriette Steenstrup, Janne Formoe, Else Kåss Furuseth, Simon Andersen, Charmed, Maria Haukås Storeng og Berit Bislett med Mutteren. Kveldens konferansier var Brita Møystad Engseth.

- For et takknemlig publikum. Dette var som å holde tale i egen konfirmasjon, alle blir glad bare du åpner munnen. Jeg tror rett og slett folk har tatt ansvar og vorset hjemme, sa Else Kåss Furuseth.  

Erna Solberg ble Årets Faghag for sitt vennskap med André Oktay Dahl. Foto: Martin Holvik.
Årets superhelter, The BlackSheeps. Gitarist Emelie Nilsen (t.v.) og vokalist Agnete Kristin Johnsen mottok prisen på vegne av bandet. Foto: Martin Holvik.
Simon Andersen lot Wenche med C få fritt spillerom på scenen, til vill jubel fra publikum. En lesbisk stylist sto visstnok for kveldens antrekk... Foto: Martin Holvik. 
Det var mange som bidro fra scenen. Blant disse var Else Kåss Furuseth (foran med gulljakke) og Lisa Tønne (i blå kjole). Foto: Martin Holvik.

Flere bilder og utfyllende sak kommer mandag.


ANNONSE