Fortsatt homosatsing med Soria Moria 2


1650

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Fortsatt homosatsing med Soria Moria 2

I dag klokken 15 la regjeringen fram Soria Moria 2. - At hatkriminalitet prioriteres er svært viktig, mener Anette Trettebergstuen.

Lene Wikander
7. okt 2009 00:00

Anette Trettebergstuen (Ap) er fornøyd med regjeringsplattformen som ble lagt frem i dag.

- Jeg er fornøyd med homosatsingen i regjeringsplattformen slik den ser ut nå og forventer at dette gir seg utslag i budsjettforslaget som presenteres på tirsdag, sier Anette Trettebergstuen til Gaysir.

Forplikter

- Plattformen er bra på likestilling generelt og viser at regjeringen vil fortsette satsingen på homopolitikk slik den har gjort de siste fire årene, sier Trettebergstuen.

Hun understreker at Soria Moria 2 er en intensjonserklæring med få formuleringer, men mener den nettopp derfor forplikter i særlig grad.

- I og med at en slik intensjonserklæring har få formuleringer er det desto viktigere at homopolitikken er nevnt spesielt.

- Alt skal jo gjennom budsjettforhandlingene, men intensjonene regjeringen her har forelagt forplikter, mener hun.

Særlig trekker hun frem at Handlingsplanen for LHBT-personer skal iverksettes og at det skal satses ytterligere på hatkriminalitet.

- At hatkriminalitet prioriteres er svært viktig, mener Trettebergstuen.

- Det er en tydelig erkjennelse av at det ikke har vært gjort nok på dette feltet så langt og det er viktig.

Styrket LHBT-arbeid

I tillegg vil regjeringen fortsette sitt arbeid når det gjelder internasjonale LHBT-spørsmål, noe som særlig gleder Trettebergstuen som satt i Utenrikskomiteen i foregående periode.

- Jeg er svært fornøyd med det og må si at det gleder meg veldig. Dette er et område jeg i særlig grad vil passe på at blir fulgt opp, lover hun.

- I tillegg er vel det jeg ser mest frem til at handligsplanen for LHBT-personer skal implementeres som planlagt mellom 2009 og 2012, fortsetter hun.

- Generelt er Soria Moria 2 bra på likestilling og understreker at regjeringen skal kjempe mot diskriminering på alle fronter innen arbeidsliv, skole, utdanning og helse.

- Regjeringen har med Soria Moria 2 gitt et tydelig signal om at LHBT-arbeidet skal styrkes de neste fire årene og sier helt klart at dette er et prioritert område, noe jeg er meget fornøyd med, avslutter Trettebergstuen.


ANNONSE

Kommentarer (6)

Ny kommentar ›

 • mugglesque

  7. okt 2009 15:26 Flotte greier :)
 • slettet_HtsQUmt

  7. okt 2009 15:27 Det er bra at du synes Soria Moria er bra, Anne Trettebergstuen, men overlat nå til den enkelte å dømme selv. :-)

  Det hjelper egentlig ikke så mye å bli likestilt med resten av befolkningen når vi ser at regjeringen sakte men sikkert skrur igjen og tar friheten fra folk. Jeg vil heller være fri og kjempe for likestilling enn likestilt og føle meg ufri. Jeg tenker da på områder hvor det planlegges iverksetting, er iverksatt eller er ønsket iverksetting av tiltak som er inngrep i enkeltmenneskets personlige frihet.

  1. Jeg kan nevne Solhjells ønske om omfattende kartlegging av barn i barnehagene, hvem de omgås, osv.

  2. Samme person sitt forslag om at vi må reservere oss for at vi ikke skal ribbes for deler før vi havner under torva. Kan vi forestille oss at de bruker bilopphuggeri som modell? Skal de starte med omsetning av kroppsdeler?

  3. Pasientdirektivet hvor hele helsevesenet får tilgang til fortrolige opplysninger gitt til fastlege under fire øyne, og det i ettertid. Det er ikke bare fare for spredning av konfidensielle opplysninger til uvedkommende, opplysninger kommer til å bli spredd i øst og vest av nysgjerrige og løsmunnede helsearbeidere. Det vet vi av erfaring.

  4. Regjeringen har ikke løftet en finger for å stoppe svenskenes registrering og lagring av våre mobilsamtaler.

  5. Fartsmåling ved hjelp av fotobokser. Disse ble satt opp på tross av hva som ble anbefalt av datatilsynet. Gadd vite hva som kommer til å skje når Apenes slutter i Datatilsynet, jeg forventer vel at sosialist-regjeringen setter inn en lydig leder der i kjent arbeiderparti-tradisjon.

  Summen av positivt og negativt for oss homofile vil vel mer eller mindre gå opp i opp. Det skal bli spennende å følge med på hvilke områder sosialistene (for det er det de er) griper inn i enkeltmenneskets indre sfære de neste 4 årene.
  Anne Trettebergstuen, med respekt å melde: Det ville faktisk vekke stor oppsikt om du omtalte erklæringen på noen annen måte

 • Amadeus

  7. okt 2009 15:36 Supert!
 • deuce

  7. okt 2009 16:35 Dette er kjempebra! Er enda mer overbevist nå om at jeg stemte rett. Tror ikke det hadde blitt så mye mer homosatsing med en FRP/Høyre regjering.. FRP vil jo fjerne ekteskapsloven og fjerne all statsstøtte til viktige organisasjoner som Skeiv Ungdom og LLH.

  All jobben er enda ikke gjort, selv om vi nå har fått ekyteskapsloven. Det må mer satsing til i skolen og idretten. Homo er fortsatt det mest brukte skjellsordet og det er fortsatt en del homofobi i dette landet, så tiltak mot hatkriminalitet må på plass.

  Stå på videre Anette! Både du og regjeringen gjør en flott jobb:)

 • slettet_IjqS6wp

  7. okt 2009 18:30 Audioweb har jo virkelig "forstått hva som er viktig i denne verden", jeg kan ikke se noen rellasjoner til Soria Moria2 i ditt inlegg, ok å holde seg til saken, men jegn tror du var mest opptatt av å fremmlegge litt klaging, og da kommer jo ofte seriøsiteten i andre ommgang.
  Jeg er ekstremt stolt av vår regjering, spesielt med tanke på den nye ekteskapsloven som har gitt oss nye rettigheter.
  Stå på Anette, du er gull verdt på tinget.
 • slettet_HtsQUmt

  7. okt 2009 18:44 Savn ditt forsøk på å analysere mine motiver er amatørmessig. Det jeg sier er at Trettebergstuen forsøker å dele ut godterier til homsene samtidig som hennes egen regjering driver og innskrenker folks frihet sakte men sikkert. At de jobber for å likestille de homofile med resten av befolkningen betyr ikke automatisk at vi skal sluke rått alt som kommer fra sosialistene.

  Du må akseptere at ikke alle er nesegruse i sin beundring av Arbeiderpartiet. Og jeg konstaterer at det å være skeptisk til regjeringens politikk nå har fått en diagnose: Klagete, sytete.

  De representerer en retning i politikken hvor hensynet til enkeltindividet teller mindre og mindre. Det er viktig at folk minnes på all den snik-sosialiseringen som foregår og som ikke er nedfelt i noen Soria-Moria erklæring. For den erklæringen er bare festtalen. Paradefiguren som framfører den heter Jens Stoltenberg. Marionettene som smiler om kapp på kokett vis er Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete.