Muskler og ettertanke


2421

innlogget

40592

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Muskler og ettertanke

Fra venstre: Mr. Gay Russland, David Baramija (24), Mr. Gay italia, Antony Cortinovis (24), og Sergio Lara (26) fra Spania var de tre finalistene i swimsuit-delen av Mr. Gay-konkurransen. Foto: Maia Håland.

Maia Håland
25. aug 2009 00:00

Veien til Oslo og Mr. Gay Europe-kåringen har ikke vært like lett for alle. Gaysir ble med bak scenen under årets finale på Sentrum Scene.

- Jeg er veldig fornøyd hvis jeg kommer med blant topp ti. Selvfølgelig ønsker man alltid på å gjøre det så godt som mulig, men det er ikke realistisk å håpe mer enn topp ti, sier Walter Heidkampf, Norges store håp.

- Jeg tror Russland vil vinne i dag, men jeg håper på Island. I tillegg er jo Italia og Spania blant favorittene, sier Walter.

Hvorfor heier du på Island?

- Han er en rolig fyr som er veldig oppegående og moden for alderen, sier Walter.

Norges deltager, Walter Heidkampf (49), gjør seg klar til å yte på scenen. Foto: Maia Håland.

Fjorårets vinner, Antonio Pedro Almijes (20), har plukket ut sine favoritter, og disse stemmer ganske godt med Walter sine.

- Jeg både heier og tror på Spania, for han er veldig kjekk. I tillegg har jeg tro på Italia, Russland og Island, sier Antonio. 

Tre badebukse-hunker

På bakrommet lader italieneren, spanjolen og russeren opp til badebukse-delen av konkurransen. De er allerede utvalgt som topp tre, noe som ble avgjort på utestedet BarTini dagen før.

Utseendemessig er dette muligens de tre største ”hunkene”, i hvert fall hvis man skal ta salens roping og plystring som pekepinn. Likevel vil de ikke være med på at de er store favoritter.

Mr. Gay Italia, Antony Cortinovis, jobber til daglig i en pizzarestaurant, men har en bijobb som stripper i et diskotek. Foto: Maia Håland.

- Det er flere ting som teller enn det å se bra ut i badebukse. Selvfølgelig er utseende viktig, men vi gjennomgår flere prøver i løpet av fire dager og de ser på alt, sier Sergio Lara (26) fra Spania og fortsetter.

- Vi gjennomførte et personlig intervju i går som teller mye. I tillegg har vi hatt en talentkonkurranse.

Her var det Russland som stakk av med seieren etter en dramatisk forestilling. Spanjolen spilte gitar og italieneren gjorde en striptease. 

Mr. Gay Russland, David Baramija (24), fremførte et dramatisk show som førte han til topps i talentkonkurransen. Foto: Maia Håland. 

To døve ekskjærester

Av 22 deltagere var det i årets finale to døve, Mr Gay Sveits, Ricco Müller (24) og Mr. Gay Tyskland, Dominic Meury (23). Og ikke bare det, de to er også barndomsvenner og ekskjærester.

- Vi har vært venner siden vi var små, men fant først ut av legningen vår sånn omtrent på samme tid for seks år siden, forklarer Ricco Müller med hjelp fra sin tolk. 

Mr Gay Sveits Ricco Müller (24) og Mr. Gay Tyskland, Dominic Meury (23), er begge døve, i tillegg er de barndomsvenner og ekskjærester. Foto: Maia Håland.

Så han var din første kjæreste?

- Ja, vi var hverandres første kjærester. 

De meldte seg på Mr. Gay konkurransen helt uavhengig av hverandre. Begge vant sine nasjonale finaler og endte opp på samme fly til Oslo.

Hemmelig Mr. Gay kåring

I Oslo er det å arrangere en Mr. Gay ikke forbundet med en stor sikkerhetsrisiko, men i enkelte europeiske land kan det være en farlig affære.

- I Romania finnes det noen klubber for homofile, men de er alltid i kjellere slik at de ikke skal være lette å finne, forteller Andy Claudiu Postica (22).

I Romania må Mr. Gay konkurransen avholdes på hemmelig sted for å skjerme konkurrenter og publikum fra voldshandlinger, forteller Andy Claudiu Postica (22). Foto: Maia Håland.

I Romania er paraden og Mr. Gay kåringen på samme dag.

- I fjor var det noen som ble banket opp i paraden, og man var redd for at de samme skulle komme og banke opp folk under Mr. Gay kåringen. Derfor flyttet de Mr. Gay kåringen, forteller Andy.

Kun et par homofile fikk vite om det nye stedet, og så måtte de fortelle det videre til venner og bekjente.

- Vi sendte smser til hverandre og slikt. Det var viktig at ingen utenfra fikk vite noe, forteller Andy.

Selv ikke daglig leder i Mr. Gay Europe, Morten Rudå, fikk vite stedet. Han skulle være dommer den kvelden og fikk et problem når byens taxi-sjåfører heller ikke hadde peiling.

- Jeg ble kjørt til den opprinnelige adressen, men der foregår ingenting. Så ser jeg to av deltagerne smyger seg gjennom en hekk. Jeg følger etter og vi kommer til en nedlagt pizzarestaurant. Nede i kjelleren der var kåringen, forteller Morten Rudå.

Tross ubekvemmelighetene og risikoen, stilte deltagerne opp.

- Jeg blir så ydmyk jeg når jeg reiser rundt og ser hvordan dette fungerer i andre land, sier Rudå. 

Risiko også i Norge

I år var det også med en deltager i Palestina. Han kom med etter at han selv tok kontakt med Morten Rudå.

- Ja, i Palestina har de selvfølgelig ingen slik kåring. Han tok kontakt med oss og sa at han ønsket å representere sitt land for å bidra til å bryte ned kulturelle og sosiale barrierer, forteller Rudå.

I den norske Mr. Gay kåringen løper deltagerne en helt annen risiko: risikoen for å bli mobbet og ledd ut i kommentarfeltet på Gaysir.

- Hvis du ser på årets deltagere i den norske finalen så var deltagerne fra Estland, Polen, Colombia, Sri Lanka, Somalia, to svensker og kun tre nordmenn, forteller Rudå.

Han mener en av grunnene er hånet de må tåle i kommentarfeltet på Gaysir.

- Det finnes så mange bitre mennesker som bruker kommentarfeltet aktivt for å spre ut eder og galle. Jeg prøver å si til de som faktisk stiller at ”dere er her, og vi skal ha det gøy. Ikke bry dere om hva alle andre tenker”, sier Rudå.

Likevel er det ikke så lett. Janteloven står sterkt i Norge, og forsterkes på Gaysirs kommentarfelt, mener han. 

Avgjørelsen faller

Ute i salen er det spenning og jubel. Sienna passer på å holde lydnivået oppe med latter, mens deltagerne forbereder seg, og Kai Thomas Ryen Larsen, Mr. Gay Norway 2008, bidrar med flere musikalske innslag.

Walter går videre til topp ti, men her stopper reiser for hans del. De tre øverste plassene går til Spania, Irland og Island.

De tre siste som sto igjen i superfinalen var Mr. Gay Irland (f.v.), Jason Masterson (23), Mr. Gay Island, Magnus Jonsson (24), og Sergio fra Spania. Foto: Maia Håland.

I dommerpanelet sitter regjerende Mr. Gay World Max Krzyzanowski, politiker André Oktay Dahl, Ole Christian Øen, Andreas Nilsson fra Sveriges LGBT-organisasjon og, fra Australia, styremedlem for Mr. Gay Europe og president for Mr. Gay World, Eric Butter. 

De tre superfinalistene holder hender mens dommerne går sammen.

- De har gjort det igjen. Spania vinner, leser Eric Butter opp.

Jubelen braker løs både i salen og på scenen.

- Jeg er veldig overrasket og selvfølgelig veldig glad, sier Sergio Lara (26). 

Sergio har nettopp fått overrakt kronen av fjorårets Mr. Gay Europe-vinner, Antonio Pedro Almijes. Foto: Maia Håland. 

Flere bilder fra finalen: 

Jeffrey Zevenbergen (27) fra Nederland fikk flest internettstemmer. Her varmer han opp med push-ups. Foto: Maia Håland.
André Caldeira Rodrigues (32) fra Portugal ble kåret til årets mest sympatiske deltager. Foto: Maia Håland.
Bulgarias Radolav Iliev (22) får hjelp til å smøre seg inn med olje fra hviterusslands kandidat, Andrei Charkas (23). Foto: Maia Håland.
Islandske Magnus Jonsson (24) får på seg litt pudder før han skal på scenen. Foto: Maia Håland.
Deltagerne fikk beskjed om å lage en menneskelig pyramide. Foto: Maia Håland.
Mr. Gay Russland, David Baramija (24), ga alt i talentkonkurransen. Foto: Maia Håland.
Sienna gir jentene i salen en leksjon i hvordan de skal ta var på ”det lille huset sitt”. Her demonstrerer hun hvordan det IKKE bør se ut nedentil. Foto: Maia Håland. 
Mr. Gay Europe 2009 Sergio Lara sammen med alle deltakerne. Foto: Maia Håland. 

Les også:

(19.08.09)  Mr. Gay Europe offisielt åpnet
(21.08.09)  - Jeg kunne vært faren til samtlige av deltagerne
(23.08.09)  Spania vant Mr. Gay Europe

 


ANNONSE

Kommentarer (11)

Ny kommentar ›

 • martinus

  25. aug 2009 13:25 I den norske Mr. Gay kåringen løper deltagerne en helt annen risiko: risikoen for å bli mobbet og ledd ut i kommentarfeltet på Gaysir.
  - Hvis du ser på årets deltagere i den norske finalen så var deltagerne fra Estland, Polen, Colombia, Sri Lanka, Somalia, to svensker og kun tre nordmenn, forteller Rudå.
  (Morten Rudå i intervjuet.)

  Det kan jo tenkes at dette har mer med den forskjellen som finnes blant et stort flertall av homofile i Norge og det Mr. Gay Europe representerer. Selv om jeg er homo synes jeg ikke en badebuksekonkurranse er det som best får frem mine kvaliteter - kan hende mange homoer i Norge heller ønsker å bli anerkjent for utdannelse, samfunnsengasjement eller evner i sport.

  Skjønnhetskonkurranser har tradisjonelt sett favnet et nokså smalt spekter sosiale lag i Norge, noe som f eks kommer til uttrykk gjennom den lave interessen i offentligheten for den type arrangementer.

 • Sinsenprinsen

  25. aug 2009 15:22 Bra skrevet martinus
 • coach

  25. aug 2009 18:36 Tenk det, Hedda; noen skriver noe negativt om missekåringen. Det er en grusom verden vi lever i...
 • In limbo

  25. aug 2009 20:52 Ha ha, deltakerene er skikkelig dype og greier, de vil bare ta av seg skjortene først!
 • Maxim

  25. aug 2009 22:37 Det sier litt om hvor smalt dette faktisk er når bitchinga i kommentarfeltet her får plass i en artikkel om selve arrangementet. Det blir bare latterlig når en prøver å skrive seriøst om noe så tøysete som dette. Jeg synes det holder med artikler om dette fjaset nå. Ingen bryr seg! Og om en ikke tåler å få ærlige kommentarer så får en la være å stille opp på slikt som dette. Det blir for dumt.
 • Maxim

  25. aug 2009 23:28 Fordi det er tusen artikler her på Gaysir om det! Djis-Louise.
 • mugglesque

  26. aug 2009 00:06 syns det er artig med sånt jeg. Alt må ikke være så føkkings seriøst.
 • slettet_quCeZz8

  26. aug 2009 00:59 syns det er en estetisk nytelse å se på kjekke folk. det er bare den misunnelige som kan være imot noe sånt.
  og forresten, som gode gamle dostojevskij sa, skjønnheten skal redde verden.
 • slettet_pc6Bd0u

  26. aug 2009 01:26 Hehe, MrGay Tyskland var jo kjempe søt =)
 • slettet_ct8NtQP

  26. aug 2009 01:41 Hele pressen og alt av samfunnsengasjerte krefter latterliggjør og harselerer med missekåringer som passé, kvinnediskriminerende, overflatiske og reaksjonære.

  Men når det så kommer homsedukker og vrikker på rompa, skal plutselig byens ordfører åpne fesjået og man blir "sår" fordi enkelte ser dette patetiske sirkuset som det det er. Hvem snakker om at folk er bitre når de kritiserer kvinnesynet bak missekonkurranser? Skal det gjelde andre regler bare fordi denne idiotforestillingen har merkelappen "gay"?

  Hvis man absolutt vil ha missekonkurranser for gutter, hvorfor ikke la alle delta, uansett legning? Så kan heterofile jenter og skrullete homser hyle om kapp over synet av selvnytende gutter som elsker å vise seg frem for andre.

 • stian1978

  26. aug 2009 17:43 Jeg snakket med de fleste deltakerne på jobben min, og alle var veldig hyggelige og imøtekommende. Jeg oppfattet ingen av dem som åvenpå i det hele tatt.

  Nord-Irland var søtest:)