Onsdag starter Mr. Gay Europe-konkurransen


2422

innlogget

40588

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Onsdag starter Mr. Gay Europe-konkurransen

24 år gamle Ricco Müller fra representerer Sveits under årets Mr. Gay Europe-finale i Oslo. Foto: mrgayeurope.com.

Redaksjonen
18. aug 2009 00:00

24 homser fra hele Europa kommer denne uken til Oslo for kjempe om tittelen "Mr. Gay Europe 2009". Konkurransen varer fra 19. – 23. august.

Oslos ordfører Fabian Stang foretar den offisielle åpningen av Mr. Gay Europe 2009 onsdag kl. 13.30 i Galleriet på Clarion Royal Christiania Hotel.

- Fabian Stang vil holde en liten tale, og ønske alle delegatene velkommen til Oslo. Han har fått oversendt informasjon om konkurransen, og tar oppgaven veldig seriøst, forteller ansvarlig produsent i Mr. Gay Europe, Tore Aasheim til Gaysir.

Ordføreren skal blant annet avduke en helt spesiell utgave av regnbueflagget som er fløyet over fra Key West i Florida. Flagget var en del av 25 års jubileet for Pride-flagget, og blir sett på som et kunstverk.

Tettpakket program

Årets Mr. Gay Europe-konkurranse er den femte i rekken, og et tettpakket program venter de 24 deltakerne.

Etter at ordføreren har sagt sitt, får deltakerne utlevert timeplan for den fire dager lange konkurransen. Samme kveld arrangeres en talentkonkurranse og velkomstfest.

- Det viktigste den første kvelden er at deltakerne blir godt kjent med hverandre. De skal tross alt jobbe sammen i flere dager, og derfor er det viktig at de blir trygge på hverandre, sier Tore. 

Tore Aasheim (t.h.) er ansvarlig produsent, og  Morten Rudå (t.v.) er daglig leder for Mr. Gay Europe. - Det er veldig hektisk og litt kaotisk akkurat nå, men det er sånn det skal være, sier Tore Aasheim. Foto: Beate A. Tecza.

Deltakerne kommer fra hele Europa, deriblant Russland, Polen, Hviterussland og Romania. Den yngste deltakeren er 20 år (Danmark) og den eldste er 49 år (Norge). 

Velkomstfesten arrangeres i lobbybaren på Royal Christiana og er i utgangspunktet kun for de involverte.

- Men hvis noen ønsker å stikke innom er de hjertelig velkomne. Vi kaster ikke ut noen, loverTore.

Tusenfryd

Torsdag blir en travel dag for Mr. Gay-kandidatene.

- Da må de tidlig opp. Først for en sightseeing i Oslo, deretter starter treningen til finaleshowet lørdag. Etterpå bærer det rett til swimwear-konkurransen, som er en lukket konkurranse for dommere og presse, sier Tore.

Etter at de har vist seg fram i badetøy, reiser deltakerne til Tusenfryd hvor fysisk fostring står i fokus.

- Her skal de få oppleve Vikinglandsbyen. De skal være med på hinderløype, kaste øks og skyte med pil og bue. Vi har også lagt inn noen overraskelser, forteller Tore. 

Walter Heidkampf (49) skal forsvare Norges ære under Mr. Gay Europe-kåringen. Her er han fotografert under årets homoparade i Oslo. Foto: Andreas Rød.

Egen Mr. Gay-låt

Fredag går med til enda mer trening, intervjuer og fotografering. Målet er å få laget en kalender for 2010, samt en egen bok. 

Selve finalen går av stabelen på Sentrum Scene lørdag 22. august. Dørene åpner 19.30, og showet starter presis kl. 20.

- Vi kan love en forrykende kveld med masse god underholdning, både fra deltakere og artister.

Tore Aasheim holder kortene tett til brystet og ønsker ikke å røpe for mye av showet. Men han forteller at Kai Thomas Ryen Larsen, fjorårets Mr. Gay Norway, skal fremføre årets offisielle Mr. Gay Europe-låt "Be Proud", skrevet av Are Sigvaldsen. (Hør smakebit av låten her)

- I tillegg blir det et bade- og undertøyshow og flere konkurranser på scenen. Og etter at vinneren er kåret, smeller DJ Heidi i gang med fullt party, frister Tore.

Mr.Gay Europe 2009 avsluttes søndag, med en egen Gay Day på Tusenfryd.

Se Youtube-presentasjon av finalistene her:

Les også:

(08.07.09) Homodag på TusenFryd


Sjekk også ut www.mrgayeurope.com

Billetter til finalen fås kjøpt via Billettservice her.


ANNONSE

Kommentarer (10)

Ny kommentar ›

 • slettet_A7SsZv9

  18. aug 2009 15:37 Flaut.
 • TheStud

  18. aug 2009 17:06 Jeg gleder meg... I år skal jeg være med på festen og kåringen lørdag - det er en stund siden jeg var med på dette nå. Jeg tror det blir et bra show og jeg håper deltakerne får et bra opphold her i Oslo - og det kan hende det blir gøy (gay) på Tusenfryd også ;-)
 • slettet_fXH4Yz1

  18. aug 2009 18:08 Brekk et ben Walter ^^ hehe.
  Selv om jeg stemte på Danmark...lalala
 • slettet_yVHivYO

  18. aug 2009 18:31 Håper mange kommer på GayDay 23. August!!!!
 • Mirromurr

  18. aug 2009 18:38 Det er vel i utgangspunktet ikke flaut, og hvorfor ikke en Mr. Gay konkurranse som så mye annet. Det jeg kanskje kunne ønske meg her var et litt større spekter på hvem som kan stille. Da sier man at alle kan stille. Med den deilig deilig stilen som preger dette arrangementet, tror man virkelig at en stor kraftig bamse med manboobs i det hele tatt ville blitt sett på som en verdig kandidat. Jeg har mine tvil, men liker å bli overrasket.

  Men selvfølgelig til Norge her: KJØR HARDT, KJØR STIL og lykke til.

 • Mr J

  18. aug 2009 22:49 -Go Sweden!!
 • Pusur

  18. aug 2009 23:35 Veldig flaut at det fremdeles blir avholdt slike tåpelige kåringer.
  Synest det blir for useriøst å stå på en scene med en minimal badebukse, for å bli kastet vann på.
  Dette bare skader homosaken og øker fordommene blandt "normale" folk.
 • slettet_P05CV5i

  19. aug 2009 00:02 Russland eller Irland...eh...en på min egen høyde og superkjekk...så det må nok bli Irland...hele 165 cm høy....samme som meg. Helt perfekt!!!! Men Russland da...det her blir vanskelig!!!!??
 • slettet_yfnlXiY

  19. aug 2009 01:10 Dette er vel ikke flaut...er vel verre når det kommer til missekonkurransene, der halvparten har gjennomgått operasjoner!XD
  Jeg håper selvfølgelig på Norge, men jeg tror at Danmark har en god sjangs i år! ;)
  De er dejlige de danske drenge! XD
 • Maxim

  19. aug 2009 02:16 Hvordan er dette IKKE flaut? Det er flauere enn bris! Kleinere enn Harry Klein! Pinligere enn Valgerd når hun synger!