Håkon Haugli krever svar fra Sylvi Listhaug


336

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Håkon Haugli krever svar fra Sylvi Listhaug

Håkon Haugli ber om konkrete eksempler fra Sylvi Listhaug på trakassering i bystyredebatten eller i andre sammenhenger.

Jim Høyen
4. aug 2009 00:00

I september 2006 vedtok Bystyret en trårig handlingsplan mot diskriminering av lesbiske, homofile og bifile, for mangfold og likeverd. Haugli krever svar fra Listhaug, byråd for velferd og sosiale tjenester, i forhold til status på handlingsplanen.

Handlingsplanen omfatter 40 tiltak som fokuserer på mangfold og likeverd, skole, helsetjenester, frivillig sektor, justis- og politisektoren og informasjonsvirksomhet.

- Byrådets nestleder, Sylvi Listhaug, har i sommer uttalt til Dagbladet at paraden under Skeive Dager, et kommunalt støttet arrangement, kan føre til mindre toleranse for homofile. Videre har hun anklaget undertegnede og to andre navngitte personer for mobbing og sjikanering av meningsmotstandere i debatten om en felles ekteskapslov og homofiles rettigheter. Jeg vil gjerne ha konkrete eksempler på hva denne trakassering består i, sier Haugli.

- På bakgrunn av at et enstemmig bystyre har stilt seg bak handlingsplanen, ønsker jeg å stille byråden følgende spørsmål:

1. Hva er status for de 40 tiltakene i Oslo kommunes handlingsplan mot diskriminering av lesbiske, homofile og bifile?

2. Som tiltak 16 i planen vil kommunen ”sikre likebehandling av lesbiske/homofile i forhold til permisjonsrettigheter, herunder sikre likebehandling under fødselspermisjon”. Jeg forstår på Listhaugs innlegg på FRPs landsmøte at hun mener staten ikke bør legge til rette for at homofile blir foreldre fordi det angivelig ”opphever biologien”. Siden hun er ansvarlig for Oslo kommunes likebehandling av heterofile og homofile foreldre, ber jeg om en redegjørelse for hvordan homofile foreldres rettigheter er omtalt i Oslo kommunes personalhåndbok og hvordan byrådet for øvrig har sikret at homofile arbeidstakere er informert om sine rettigheter.

3. Er det byrådets holdning at paraden under Skeive Dager kan føre til mindre toleranse for homofile, er dette Fremskrittspartiets syn eller er det Listhaugs private oppfatning?

4. Byrådets nestleder anklager bl.a. undertegnede for å ha ”stemplet, mobbet, sjikanert og psyket ut” andre i debatten om en felles ekteskapslov og homofiles rettigheter. Siden jeg kun har debattert spørsmål som berører lesbiske og homofile med byrådets nestleder én gang, i bystyrets møte 17. juni, må jeg anta at det er denne debatten det henvises til i Dagbladet. Jeg kjenner meg imidlertid ikke igjen i den beskrivelsen byråden gir. Jeg ber med dette om konkrete eksempler på trakassering i bystyredebatten eller i andre sammenhenger.


ANNONSE

Kommentarer (6)

Ny kommentar ›

 • mercedes

  4. aug 2009 09:50 Dette er jo spørsmål til byrådslederen. Da må nå hun få lov å svare på dette før vi andre blir bedt om å ha meninger. Vil gjerne lese svaret fra byrådslederen her når det kommer.
 • ArveA

  4. aug 2009 10:14 KIK: Minst 75 % av den norske befolkning vil IKKE ha FrP til å styre landet. DET er store deler av befolkningen.

  Bortsett fra det kan det bli spennende å se OM FrP og Listhaug faktisk svarer Haugli. Og HVA de da svarer.

 • toe69

  4. aug 2009 10:16 Går ut fra at Gaysir også legger ut svarene fra Listhaug når disse foreligger. Greit med slike mikrofonstativer som gir oss verdifull informasjon uten støy...
 • slettet_boYiM61

  4. aug 2009 10:36 Når det gjelder Håkons punkt 2 er det Finansbyråden som er arbeidsgiveransvarlig i Oslo kommune, spørsmålet om permisjonsrettigheter var oppe allerede i 2007 (http://www.blikk.no/nyheter/sak.html?kat=1&id=7518) og Oslo kommune med høyrebyråd André Støylen gav den gangen større rettigheter til homofile/lesbiske ansatt i Oslo kommune som fikk barn, enn det Staten ved statsråd Heidi Grande Røys gav statsansatte homofile/lesbiske. Sånn til orientering. Men det er klart, det er to år siden, og lett å glemme...
 • slettet_HtsQUmt

  4. aug 2009 11:28 Helt glimrende å be henne om redegjørelse. Men jeg har en ekkel fornemmelse av at spørsmålene er i overkant intelligente.

  Og videre Håkon Haugli: Spør henne hvor mange kristne som har tatt sine liv pga denne forferdelige mobbingen. Med henvisning til de hundrevis av skaphomser som har tatt sine liv rundt om på bygdene opp gjennom årene som et resultat av streng "kristen" tukt og misforstått "nestekjærlighet".

  Jeg skulle så gjerne likt å be Sylvi Listhaug ryke og reise et visst sted hvor det visstnok aldri snør på grunn av disse historieforfalskningene som hun har lovet å pepre det offentlige rom med gjennom hele valgkampen.

  Mest sannsynlig kommer hun til å svare med helside i VG med nye angrep mot homofile, tatt ut fra løse luften. Som hun gjorde for en måned siden. Da påsto hun at homofile hadde mobbet krf til taushet, mens hun skulle ta igjen så det ljomet mellom fjellene. Dette er et ledd i en kynisk politisk strategi fra frp der frøken Listhaug tydeligvis har fått i oppgave å sanke kristne velgere fra krf ved å utgi seg for eneste sanne talsmann for deres homofobi.

 • Real og grei

  4. aug 2009 11:56 BRAVO Håkon Haugli ! En del mennnesker synes å kunne mobbe minoriteter fordi de føles langt unna deres eget liv. Men det viser seg at når disse menneskene oppdager at det finnes homoer i de fleste familier også i deres egen vil mange endre kurs fordi de ønsker jo at sine egne skal ha det bra.
  Sylvi Listhaug snakker som om homo er noe som ikke angår henne eller hennes parti. Derfor vil også "fallet" bli desto større når de (Frp-medlemmer og sympatisører) oppdager at de selv har homoer i familien eller i nærmiljøet. Egentlig kunne vi bare sitte på gjerdet og vente på at de oppdager selv sine egne homoseksuelle, men det kunne være interessant om det forelå en statistikk over hva slags partitilhørighet familiene til homoer har.... kommmer de bare fra Høyre og SV ? Har alle homoer en Høyre -mor eller en far fra SV ?