Vilt, vakkert og uhemmet


2415

innlogget

40535

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Vilt, vakkert og uhemmet

Oslo Fagottkor skuffet ikke på Chat Noir onsdag kveld. Foto: John Andresen.

Anne LeneBlystad
25. jun 2009 10:00

- Veien er så mye kortere fra det ene til det andre enn man tror, innrømmet Ingrid Bjørnov, som selv har gått fra å være vilt forelsket i Fagottene, til dypt kjær, på ett år.

Oslo Fagottkor er kjent for sine mange og gode opptredener.

Førjulskonsertene i Lilleborg kirke har blitt tradisjon for mange, og sommershowet på Chat Noir har i år femårsjubileum.

Energisk

Derfor var det mange og høye forventninger til onsdagens premiere på årets sommerflørt; That’s Entergayment. Men ingen grunn til bekymring; Fagottene leverer igjen.

Det er profesjonelt og det er levende. Både de 33 Fagottene og Ingrid Bjørnov har publikum i sin hule hånd, fra aller første stund. Fjollete, frika, feminint, lekkert og fullt av energi. 

Fagottene skal for første gang delta på det sportslige og kulturelle arrangementet World Outgames i København, og startet like godt årets sommershow med en aldri så liten mimrestund over OL på Lillehammer. Foto: John Andresen. 

Unikt

Det over to timer lange showet tar publikum med på en vakker ferd fra det dype, seriøse til intens, selvironisk homolykke. Og, det er umulig å ikke bli fanget i fagottenes frydefulle verden.

Repertoaret er bredt; alt fra det klassiske til det hippe. Men alt med en vri og stil som bare Fagottene kan.

Som Bjørnov sa; "Dette er nytt for meg, men er det en ting jeg har lært, så er det at alt kan ha en dobbel betydning".

Og når hun ler, så ler vi. ”Hovedøen” var adoptert og gjort til Fagottenes egen. Samme var hits som ”Don’t give up” og ”Voi-voi”.

Og akkurat da vi trodde de hadde dekket alle stilarter, viser de at de også behersker country, i sin humoristiske fremførelse av ”Ring of Fire”. 

Voi voi, trenger vi å si noe mer? Foto: John Andresen.

Bergtar

Det er ikke tvil om at Fagottene er lidenskapelig engasjert i sang. De fremfører det ene talentfulle innslaget etter det andre.

Høydepunktet var uten tvil ”Gabriellas sång”, nådeløst vakkert fremført av Peter Glen. Da ble salen stum og med ett var det som om verden sto stille. 

"Det hender så mangt på Hovedøen en midtsommernatt...". Foto: John Andresen.

De er ikke bare dyktige sangere, men også utrolig gode skuespillere. Man kan bli bergtatt av mindre gode prestasjoner. De lever seg så inn i det de fremfører, at det er en fryd.

Therese Kinzler Eriksen, Fagottenes heterofile alibi er høygravid, men overvar likevel gårsdagens show som publikum. Kjetil Almenning var gjestedirigent.

Det er rått. Det er herlig. For å sitere Oslo Fagottkor; gi deg hen. La deg forføre. Du trenger det. Du fortjener det.

Flere bilder fra forestillingen: 

Konferansier Ingrid Bjørnov, og gjestedirigent og årets heterofile alibi, Kjetil Almenning. Foto: John Andresen.  
Foto: John Andresen. 
Foto: John Andresen. 
Foto: John Andresen. 
Foto: John Andresen.  
Kurt Ole Linn (t.v) og Stein Erik Hagen mente Fagottene er dømt til å bli bra underholdning. Foto: Anne Lene Blystad. 
Marita (f.v) og Maria Sætrang hadde hørt mye bra om Fagottene og gleda seg lenge til å se showet. Foto: Anne Lene Blystad.

 


Det er fortsatt ledige billetter til årets show. Disse fåes kjøpt på: www.billettluka.no 815 11500 og Chat Noir 22 83 22 02/mail: [email protected] (gruppebestilling)

Når: Klokken 18:00 og 21:00
Hvor: Chat Noir, Klingenberggata 5

 


ANNONSE

Kommentarer (8)

Ny kommentar ›

 • slettet_KtXZmSc

  25. jun 2009 13:34 Et i særklasse vellykket show!
 • 0vid

  25. jun 2009 13:41 Ja - og det er et SHOW det er - ikke bare en korkonsert! Synger bra gjør de, men nå var det faktisk helheten av ulike uttrykk som slo sterkt, ikke minst fordi 33 uredde homser viser seg å ha mer enn stemmeprakt å by på!
 • Kourtakis

  25. jun 2009 15:51 Åååå så bra! Gratulerer til fagottene. Gleder meg til i morgen!
 • Gaymanoslo

  25. jun 2009 22:48 Hei Fagottkoret.!!

  En hærlig forykende show.Trøkk fra første stund..Gode stemmer og morsomt. Dere blir bare bedre og bedre. Og så ser man jo at dere har det GØY!! Ternigkast 6!!!!


  Klem fra oss nygifte, Chriss André og Frank ;-)

 • JanErik

  26. jun 2009 00:55 Var der i kveld. For en fantastisk gjeng med gode sangere. Takk skal dere ha alle sammen. Jeg gråt fordi dere ga ny mening til noen sanger "Don't give up", og jeg gråt av latter til andre sanger. Hovedøen var fantastisk, sammen med Tuppen og Lillemor.... Takk for en stor kveld.....
 • Jørn 1965

  26. jun 2009 07:54 Utrolig bra i år også. Bare elsker dere.
  Ønsker meg dere i bursdagsgave neste år.
 • slettet_Nse9nfp

  26. jun 2009 09:36 synd jeg ikke fikk sett det i år, men det kommer nok flere ganger.

  Desverre må jeg spørre meg om en sak. i artikkelen så sies det at "Gabriellas song" er høydepunktet. Da kan ikke showet vert særlig spennende for den låta er dørgende kjedelig, jeg skjønner bare ikke hva som er så "Vakkert" med den låta.

  Men Tvi tvi..

 • slettet_UIZIijm

  27. jun 2009 17:58 Dette var et utrolig bra show! Jeg ble rørt, jeg lo og jeg gleder meg hemningsløst til neste år! (Gjerne med fantastiske Ingrid Bjørnov som konferansier: For et scoop!)

  Og til kommentaren fra activate; Fagottene gjorde en kraftig og vakker "Gabriellas sång". Er enig at låta egentlig er dørgende kjedelig, men med en veldig dyktig solist og et MANNSkor i særklasse ble det et av de aller største høydepunktene.