London - Homo-by på salg


1770

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

London - Homo-by på salg

Fargerik fyr: Burlesque-danser Josh Weller (23) med venninne Lucy Norman (25) (til venstre) og Madeleine Dunbar (22). Josh opptrer på Madame Jojo's.

Maia Håland (tekst og foto)
13. jun 2009 00:00

Med dagens lave kurs på pundet, har vi en stor homo-by som ligger nær oss, er lett å reise til og som heller ikke er altfor dyr å feriere i.

To timer og noen hundrelapper unna med fly, ligger London. Med dagens lave kurs på pundet er den heller ikke så dyr som den tidligere har vært å feriere i. Fra 1997 til 2008 holdt kronekursen på pundet seg stort sett mellom 11 og 14 kroner, i mars var det ned mot ni kroner, i skrivende stund ligger et pund på litt over en tier.

Sjarmerende Soho

Det er i Soho at man finner hoveddistriktet for homofile, men Soho er ikke bare et sted man går for å gå på homoklubb. Dette er også et av Londons mest pulserende og sjarmerende områder både på dagtid og kveldstid.

Fra slutten av 1800-tallet og helt frem til 1980-årene hadde Soho et snuskete rykte, med mye sex-salg og kriminalitet. Siden den gangen har mye endret seg, og Soho er et trendy område.

Et av stedene som har fått være med på denne utviklingen er "Madame Jojo's". Stedet har fremdeles en femtitalls-følelse over seg.

- Dette er det beste stedet for homofile i London, påstår Josh Weller (23), men han er absolutt ikke objektiv. Han jobber som burlesque-danser på "Madame jojo's". I dag er dette et sted med Burlesque- og Cabaret-shows.

- Mye flotte menn og god stemning, sier Josh.

Gammel traver

En annen bar som har en lang Soho-historie er "Comptons of Soho". Dette er en av de eldste og mest veletablerte barene i Soho, og har også et litt eldre klientell.

- Det er nok ikke så mange under 30 her. Det er vel helst 40 +, sier Andrew Severs.

Nede er bar med DJ, mens oppe er et roligere område hvor man kan sitte og prate.

- Det er veldig mange stamkunder her, så man treffer ofte andre kjente, sier Andrew.

Favorittstedet: Kameratene Andrew Severs, Miles Kennett og Yves H. trives godt med den uformelle stemningen på "Comptons of Soho".  Dette er et sted for de som er eldre enn 30.

Så det er som "Cheers" for homofile?

- Det er vel litt å overdrive. Men det er et avslappet sted uten for mye "attitude", svarer han.

For de som vil ha et yngre klientell og en hippere profil finnes det andre steder å gå.

- Barer som "G-A-Y" (mest jenter) og "Ruppert Street" (mest gutter) er for de unge og kule, forteller Miles Kennett.

Tragisk bombing

- "Admiral Duncan Pub" er en veldig kjent bar, forteller Miles.

Grunnen til berømmelsen bunner i stor grad i en tragedie. I 1999 ble tre drept og rundt 70 skadet i et bombeangrep mot stedet med homohat som motiv. I 2004 ble barsjefen, som overlevde bombeangrepet, myrdet i London.

Siden den gang er stedet gjenoppbygd.

- Stedet er fremdeles godt besøkt, forteller Andrew.

Hvis man ikke skremmes av historien er det et hyggelig sted. På to jukebokser kan du spille 80 og 90 talls musikk, og betjeningen er hyggelig.

For jentene

Sophie Topley (24) og kjæresten Katie Hill (21) er på vei til "G-A-Y".

- Det er et av de beste utestedene for jenter. Dessuten koster en "pint" (0,57 liter) med øl to pund før klokka syv. Det er en del folk som drikker om dagen også, forteller Sophie.

Jentene er veldig fornøyde med utelivet i Soho.

Jentesteder: Sophie Topley (24) (til venstre) og Katie Hill (21) liker seg best på "G-A-Y" og "Candy Bar".

- Det er alltid mye folk her, Soho er stort, og det er en god miks av jenter og gutter, sier Katie.

Det eneste de er litt skuffet over for tiden, er at flere barer er lagt ned eller flyttet fordi det skal bygges togbane før sommer-OL i 2012.

- Min favorittklubb, "Ghetto" er flyttet fra Soho til et annet sted i London, forteller Katie.

Det finnes imidlertid fremdeles flere jentesteder i Soho.

- "Candy bar" er en bra bar kun for jenter, forteller de.

Dette stedet har "strippelisens" og enkelte dager kan man se strippeshow i kjellerbaren. Hvis dette ikke er ens ting, finnes det to andre etasjer hvor man kan drikke og danse.

Is med hvitløkssmak

- Det er en god restaurant rett over gaten her, sier Miles og peker mot "Balans". Dette er en liten, trendy og eksklusiv restaurant.

- Den er overpriset, mener Andrew.

Han anbefaler "Garlic and Shots". Dette er både bar og spisested, men skal du spise her burde du like både hvitløk og Rock/metal. Her kommer alle matretter med hvitløk, til og med dessertene, hvitløksiskrem og hvitløksbrownie.

Baren ligger i underetasjen og her er stemningen mørk og gotisk.

- Veldig gode "steaks", sier han.

- Satsuma er en veldig god japansk restaurant, hvis man vil ha sushi, forteller Miles.

I tillegg ligger China Town kun to minutters gange fra Soho's hovedgater, for de som ønsker kinesisk mat. Mulighetene er mange for de som ønsker en Soho helaften. Med over 200 barer og utesteder for lesbiske og homofile, og et hav av restauranter i området burde det finnes noe for enhver smak, utfordringen er å finne sin favoritt.

Smeltedigel

De tre kameratene på "Comtons of Soho" kommer fra tre ulike nasjoner. Andrew er fra den engelske landsbygden, Miles er fra Wales og en tredje kamerat, Yves, er fra Belgia.

Mange kommer flyttende: Mange homofile flytter til London, både fra andre steder i England og fra andre land. Dette flagget var det noen som hadde med seg under en demonstrasjon med hensikt å vekke oppmerksomhet rundt situasjonen i Irak.

Dette er karakteristisk for London. Rundt en tredjedel av byens befolkning er født i et annet land.

- Og tallet for homofile er nok mye høyere. Mange homofile flytter hit fra andre steder i England, Storbritannia og andre land. Derfor er det utrolig mange homofile i London, forteller Andrew.

Det store homomiljøet, og at det snakkes engelsk, gjør at mange homofile flytter hit.  De samme grunnene gjør byen til et veldig populært homo-reisemål.

- London er en smeltedigel, hvor ulike nasjoner møter hverandre, og dette gjelder spesielt for homofile, sier Andrew.

Andre ting å gjøre i London

Shopping

Oxford Street: en av verdens mest berømte handlegater med over 300 butikker.

For de med sansen for shopping kan man få kjøpt det aller meste i London, også det man ikke visste fantes. I butikken, "Cyberdog", i Camden kan man kjøpe klær som lyser i blacklight og t-skjorter med programmerbart display slik at du kan få selvvalgte meldinger rullende over t-skjorten. Butikken spiller dunkende cybermusikk, har egne DJ's og spontane danseopptredener.

Harrods: Englands største kjøpesenter med over 400 avdelinger. Nærmeste metrostasjon er Knightsbridge.

Marked: Det finnes over 80 markeder i London, så man har noe å velge i. Et av dem er Camden Marked som er åpent hver dag og er et livlig område. Små boder tett i tett som selger klær og krimskrams, en underjordisk butikk som spiller cybermusikk og selger klær som lyser i diskolyset, og noen ikke altfor hygieniske matboder med skitne duer utenfor som står klar til å spise opp matrestene dine. Camden kan ikke kalles "high class" men har sin sjarm.

Nothing Hill: Idylliske små bruktbutikker. Her fant vi alt fra design-bruktibutikk med Gucci Sko til femti pund, til vinylplate-bruktbutikk. På søndag er det tid for antikvitetsmarkedet "Portobello Road Marked".

Severdigheter

London har en rekke severdigheter som er nærmest obligatoriske for førstegangsbesøkende; Big Ben, Buckingham Palace, Houses of Parlament, London Eye, St Pauls Cathedral, Tower of London og Westminister Abbey er noen av de største.

Liker du fotball? Både Chelsea, Arsenal, Tottenham, Fulham og West Ham har sine hjemmebaner i London.


Les mer på: http://london.gaycities.com/

Eller for jentene: http://www.girlports.com/lesbiantravel/destinations/london

Dette skjer i 2009:
27 Juni Outburst UK - Homofestival for fargede (http://www.outburstfestival.org/)

20 juni til 5. Juli: London Gay Pride 2009: Paraden er 4.juli.

Hvordan komme seg til london?:
Ryanair flyr fra Torp og Haugesund fra 70 kroner tur-retur.

Norwegian flyr fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø fra 900 kroner tur-retur.

Ellers kan man velge å fly med SAS, KLM, Lufthansa eller British Airways.

Transport mellom flyplassen og sentrum kan koste opp mot tjue pund for en vei. Billigste alternativet er å velge easyjet sin minibuss, men her må transporten bestilles på forhånd på internett på: easybus.co.uk


Fra reisearkivet:
(05.05.09) Europride er i gang
(11.05.09) Madrid, byen som aldri sover
(23.05.09) Barcelona - i pose og sekk
(28.05.09) Milano - konsumentenes by
(01.06.09) Paris - for både romantikk og fest
(11.06.09) Berlin - Hver dag en fest
(13.06.09) London - Homo-by på salg


ANNONSE

Kommentarer (6)

Ny kommentar ›

 • helterskelter

  13. jun 2009 10:29 jeg synes soho er desidert usjarmerende og utdatert, en ren klisje.
  var i london for et år siden, spenderte vel maks en kjip time i soho? vi gjorde som homsene vi snakket med sa og dro til vauxhall, det beste vi kunne ha gjort.
  hvis duckie's eksisterer ennå, og dere kommer inn - gled dere!
 • ymme

  13. jun 2009 10:50 Nå er det vel ikke som homobevegelsens regnbueflagg flagget foran parlamentet ble brukt..?
  "Pace"-bevegelsen er meget stor i Europa, og her er det italienske "pace" oversatt til engelsk. -men Norge er jo i mange sammenhenger svært langt unna Europa..! he he

  Fra Wikipedia:

  Peace rainbow flag
  In recent years, especially in connection with the 2003 Invasion of Iraq, there has been a surge in popularity of the Peace flag, a series of seven rainbow colors (red on bottom) with the word PACE (Peace in Italian and Romanian, derived from the Latin word pax) boldly printed across the middle. The flag in its current shape appeared as early as September 24, 1961, in an Italian peace march. It had previously featured a dove drawn by Pablo Picasso. The flag is often flown from balconies in Italy by citizens opposed to the Iraq war. Its use has spread to other countries as well, with the Italian "pace" replaced with its translation in various other languages.

 • matmahari

  13. jun 2009 11:22 hvis man lurer på om det er homoflagg, går det an å telle fargene. Regnbueflagg har sju farger, homoflagget har seks...
 • slettet_dlLV5P9

  13. jun 2009 23:03 Og jeg som trodde Norwegian var billig. Ryanair flyr jo til London for under hundrelappen. :)
 • Absolut Kinney

  14. jun 2009 04:23 What!? Bodde en stund i London og elsket å gå ut i Soho;) Syntes norge faktisk er kjedelig i forhold og folk på utestedene i Oslo er prippne, ikke alle, men mange. Det er noe jeg savner skikkelig, de variable utestedene med fargerike personligheter og eurotrash musikk ;)

  Hvis du har muligheten, dra! =)

 • slettet_H70kFAM

  16. jun 2009 15:04 Sorry, men er det noen som ikke har vært i London enda ?