FrP vil reversere ekteskapsloven


1670

innlogget

40671

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

FrP vil reversere ekteskapsloven

Foto: Bård Gudim - fra Frps bildebank

Lene Wikander
25. mai 2009 00:00

Per Sandberg sier landsmøtet går inn for å reversere ekteskapsloven.

Det var i en debatt med Erna Solberg (H) og Dagfinn Høybråten (KrF) på P2-programmet "Politisk Kvarter" mandag 25.05.09 at nestleder i FrP, Per Sandberg, sa at partiet går inn for å reversere ekteskapsloven.

Kommer til å reversere vedtak

Som tilsvar på Dagfinn Høybråtens uttalelse om at et regjeringsamarbeid mellom KrF og FrP er uaktuelt fordi avstanden i verdispørsmål er for stor, sa Sandberg blant annet:

- Hvis KrF har noen formodning om å få gjort noe med den loven, har de bare en dør å banke på og det er FrP.

Høybråten kritiserte også FrP for å være for vage i sitt program der de kun sier at de vil "evaluere" loven.

- Når vi skriver evaluere så er det fordi vi ønsker kvalitet på handlingsprogrammet vårt, sa Sandberg og fortsatte:

- Men i en evaluering så er det klart etter det som kom frem på vårt landsmøte i løpet av helgen, at det innebærer at vi kommer til å reversere de vedtak som er gjort i den eksisterende ekteskapsloven.

Sandberg befriende klar

- Dette er atskillig klarere tale fra FrP enn det Siv Jensen ga Gaysir tidligere i mai, mener Håkon Haugli (AP).


Håkon Haugli

Til Gaysir understreket Jensen da blant annet at FrP ikke ønsket å stille ultimate krav i eventuelle regjeringsforhandlinger.

- Vårt utgangspunkt er vårt partiprogram. Så vil jo en eventuell koalisjonsregjering vi inngår i forhandle seg frem til en plattform på alle politiske områder. All erfaring viser at man forhandler best i enerom, sa Siv Jensen Gaysir 13. mai.

Håkon Haugli (AP) er imidlertid glad for at Sandberg nå er så klar i sitt standpunkt om ekteskapsloven.

- Vi må anta at partiets nestleder, Per Sandberg, uttrykker partiets holdning, sier han i en kommentar til Gaysir.

- I motsetning til Siv Jensen, er han befriende klar. FrP er i mot felles ekteskapslov. Det må bli slutt på FrP`s dobbeltkommuniksjon om homofile, mener Haugli.

Evaluering av adopsjon

I debatten på "Politisk Kvarter" mandag 25.05.09, understreket Per Sandberg også at det er flere områder av ekteskapsloven som kan justeres.

- Det kan jo være at når man tar en evaluering så er det kanskje også andre områder innen ekteskapsloven som skal justeres og derfor må det en evaluering til.

- Det samme gjelder dette med adopsjon, sa Sandberg.

I FrP sitt partiprogram heter det blant annet at:

"Alle har en klar rett til å innrette sitt samliv på den måten han/hun finner best - og bli respektert for dette. Homofile bør likevel ikke få adoptere barn - ikke fordi de er uegnet som foreldre, men av hensyn til barna. Barn bør primært få mulighet til å vokse opp med foreldre av forskjellig kjønn."

ANNONSE

Kommentarer (83)

Ny kommentar ›

 • evgis

  25. mai 2009 13:06 Det er vel ikke ukjent fra den kanten, dette...
 • Bernsoer

  25. mai 2009 13:08 "Barn bør primært få mulighet til å vokse opp med foreldre av forskjellig kjønn"

  Hva mener de da om at single kan adoptere? Kommer de til å endre loven slik at bare heterofile gifte kan få adoptere? Om det er galt med to mødre, er det ikke like galt med en alenemor?

 • slettet_HtsQUmt

  25. mai 2009 13:32 De kan ikke reversere noe som helst uten flertall i stortinget.
 • slettet_7dFdtJU

  25. mai 2009 13:32 Var jo kjekkt å vite . har stemt frp i flere år . men no er det slutt.
 • Kourtakis

  25. mai 2009 13:42 "Barn bør primært få mulighet til å vokse opp med foreldre av forskjellig kjønn"

  Hvor blir barnets rettigheter av her? Bør ikke det være barnets beste som skal ligge til grunn her og ikke voksnes behov, meninger og holdninger?

  Skal FrP også sørge for at heterofile foreldre ikke skiller eller separerer seg før barna er voksne slik at de får vokse opp med foreldre av forskjellig kjønn?

 • slettet_HtsQUmt

  25. mai 2009 13:47 Til Kourtakis: Frp er sikkert overbevist om at politikken deres gjør folk så lykkelige at de ikke går fra hverandre.
 • BI4U

  25. mai 2009 13:49 Er helt enig med Frp, å adoptere barn, er utrolig egoistisk. Tenk heller på barna istedetfor! Det er barna som får gjennomgå det! De voksne påvirker barna, og lar det gå utover barna. Med å få lov til å adoptere, så gjør du de uskyldige barna til mobbe offer!
 • boxer

  25. mai 2009 14:01 Merklig innkonsikvens for dødhjelp men mot homofile: De sier de er et libralistisk parti, greit det men merkelig innkonsikvent
 • slettet_PXgD4qe

  25. mai 2009 14:02 Så det Siv Jensen sa for en liten tid siden om at dette ikke var noe partiet ville prioritere var ren løgn?
  Eller var det slik at hun måtte sjekke med partiet først?
 • chris82

  25. mai 2009 14:02 Det er derfor SAMFUNNET IKKE BØRR STEMME PÅ FRPs sine dumme parti. Herregud for en dum politiker han Sandberg er...Han burde ikke få lov å sitte som nest leder engang...IKKE STEM PÅ FRPs SINE DUMME POLITIKK.. Kan ikke du miste lappen en gang til..
 • slettet_EqTANiD

  25. mai 2009 14:10 Å disse skal Høyre i regjering med.............fy faen for et makverk!!!!
 • jorgar

  25. mai 2009 14:12 Jeg har aldri skjønt hvorfor enkelte homoer stemmer på Frp... Nå ser de konsekvensen.
 • slettet_GciHGTy

  25. mai 2009 14:27 FrP er et skummelt parti! Trangsyntheta skinner gjennom! Jeg forstår ikke at homser kan stemme på dette partiet! FrP viser SJELDEN rørende omtanke for minoriteter. Det er bare så RART at homser kan stemme på et parti som i utgangspunktet har tvilsomme holdinger mot mennesker med en slik legning. Jeg rister på hodet, måper og UNDRER meg stort.
  Stem liberalt!
  Og for å minne på det så står også VENSTRE i front for ekteskapsloven. Sosialistene har ikke monopol på den og Venstre vil IKKE støtte en FrP-regjering.
 • slettet_s1VgOJH

  25. mai 2009 14:30 Hensyn til barna ? - de barna som har heterofile, diskriminerende foreldre med andre ord, og som ikke klarer å la være å tre sine negative selvgode normer over hodet på alle og enhver som er litt annerledes enn dem selv. De tar overhodet ikke høyde for rettighetene til de barna som har homofile foreldre - de er ikke så viktige de da?? Det er HELT utrolig selvmotsigende - nok en gang, og ikke overraskende. Men bra de sier det høyt - de kan melde seg inn i Fritt Ords supporertgruppe for Nina Karin Monsens gjennomreflekterte bidrag til samfunnsdebatten.
 • slettet_HUKdnfq

  25. mai 2009 14:31 AP vinner neste valg òg.. dette var litt for drøyt.. man kan ikke reversere noe uten flertall på stortinget, og hva er så galt med foreldre som ikke er to av ulike kjønn? hele FRP-gjengen er like trangsynte som Nina Karin Monsen...