Barcelona - i pose og sekk


1788

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Barcelona - i pose og sekk

Resepsjonssjef Ricardo Pardal ønsker velkommen til Barcelonas homohotell nummer 1: Axel Hotel i Aribau 33. Foto: Maia Håland.

Maia Håland
23. mai 2009 00:00

Barcelona er en stilig homoby, som nok er mer europeisk enn typisk spansk. I tillegg ligger en idyllisk homo-fiskerlandsby en drøy halvtime unna.

- Barcelona er veldig europeisk på den måten at det er mye festing fredag og lørdag og lite ellers, forklarer Antonio (31).

Han sitter sammen med kameratene Luis (30), Jordi (29) og Jorge (34) på uteserveringen til baren "Bar La Plata".

- Dette er et avslappet sted for å snakke og ta noen drinker. Det er veldig ofte fullt her om ettermiddagen og tidlige på kvelden, forklarer han.

Mens homoområdet i Madrid er travel, er det få mennesker å se i gatene i "L'Eixample" i Barcelona, som er byens homodistrikt.

- Vi har ikke en like klar homosone som mange andre storbyer. Her er de homofile mer spredt utover hele byen, forklarer Anthonio

- De er i helgene festen er i Barcelona, forsikrer Antonio (31) (til venstre), Luis (30), Jordi (29) og Jorge (34). Foto: Maia Håland.

Hver sin smak

Men det finnes mange utesteder for homofile.

- Jeg foretrekker "El Cangrejo", forteller Jorge. Det er en populær diskobar som spiller popmusikk.

- Og så har du "Z:eltas". Det er en coctailbar med bra musikk og god miks av folk, både homofile og hetrofile, gutter og jenter, forteller Antonio.

Etter en bar-runde bærer det på nattklubb klokken tre. Da gjelder det å finne nattklubben som er ens stil.

- "Arena" er veldig kjent, men dette er ikke noe for meg. Her går det mest yngre folk, forteller Jorge.

- Jeg liker "D-Boy". Her går de vakreste guttene, mener Antonio.

- Det er et litt "vise seg frem"-sted hvor guttene går uten skjorte. Jeg liker bedre "Metro" hvor stemningen er mer avslappet, sier Jorge.

- Hvis du er stor og har mye kroppshår, begynner Jordi. - Da må du gå på baren "Bacon" og senere på diskoteket "Martin's", forteller Anthonio. Det hender han går på "Martin's" selv.

- Jeg synes bjørnene og også har sin sjarm. Dette er et sted hvor mange går i lakk og lær, forteller han og fortsetter.

- Og så har de et mørkerom nede, Boh, sier Anthonio med et ansiktsuttrykk som illustrerer at her går det hett for seg.

- Sex, sex, sex, sier han.

Stilig by: Barcelona er en veldig vakker og moderne by, med både havn, strand og storbyliv. Foto: Maia Håland.

Sommeren er best

Hvis man er ute etter å få seg noe har guttene også tipsene.

- Hvis man vil ha sex på gaten, som også har sin sjarm, så er det beste stedet for "cruising" definitivt "Montjuic", mener Antonio.

Sauna-anbefalingen hans er "Casanova".

- Det blir stappfullt om sommeren. Der er det alle typer mennesker i alle aldre, forklarer han.

I følge guttene er sommeren absolutt er den beste tiden å avlegge Barcelona et besøk.

- Om sommeren anbefaler jeg å dra til Sitges for å bade om dagen, og så dra ut på klubb i Barcelona om kvelden, sier Anthonio. Sitges er en liten landsby, 35 minutter togtur fra Barcelona.

- Der kan man gå på stranden, og så har de butikker og slikt for homofile, sier Antonio.

Idylliske Sitges: En nydelig liten fiskelandsby som er okkupert av homofile. Sitges er en liten skatt for homofile turister om sommer. Foto: Maia Håland.

Homofil fiskelandsby

I Sitges er stemningen helt avslappet. En nydelig liten by med kronglete smågater.

Fra tidlig nittenhundretall har dette vært en landsby for bohemer og senere homofile. Spanias første utested for homofile ble ikke åpnet verken i Madrid eller Barcelona, men i lille Sitges.

I de små butikkene kan man handle homo-souvenirer, sex-artikler eller kanskje en glinsende speedo i regnbuefarger. Men først og fremst er det stranden som lokker om dagen.

Fra nå av og utover begynner sesongen i Sitges. Foto: Maia Håland.

- Det er nesten kun steder for menn, forteller Amanda og Markus. De kommer fra Tyskland og Østerrike, men Amanda bor i Barcelona og Markus bor i Sitges. Menn har egne homosoner på stranden og flust å velge i av utesteder.

- "Parrots" er mikset, og har en god del jenter. Ellers er det eneste jente-stedet "Marypili", forklarer de. Om dagen er "El arte del café" kafeen for jentene.

-I august hvert år er det en stor jentefest. Det arrangeres i et åpent diskotek like ved stranden, så man kan feste både på stranden og på diskoteket. Det pleier å være en veldig bra fest med mange tilreisende, forteller Amanda.

Stedet for festen er "L'Atlantida" og årets dato er mandag 10. august.

Lite for jenter: - Det er ikke så mye å velge i for jenter verken i Barcelona eller Sitges, synes Amanda og Markus. Her er de på "El arte del café" i Sitges. Foto: Maia Håland.

Mindre utvalg for jenter

For jenter er det heller ikke på langt nær like stort utvalg i Barcelona, og her er det absolutt helgen som gjelder. På ukedagene finner man knapt en lesbisk jente i homosonen.

- Det finnes en del steder for jenter, men guttene har helt klart mye mer å velge i, forteller Amanda.

Nattklubben "Aire" ligger sentralt til i homoområdet. Ellers ligger flere av jenteklubbene i et eget område, som ligger så langt unna homosonen at det anbefales å ta metro eller taxi.

Klubbene "D.Mer", "La Rosa" og "Tu Sabes" ligger alle i området rundt Calle Brusi, nærmeste metro-stasjon er St. Gervasi.

Hvis "Arena" ikke faller i smak, kan man derfor ta en taxi hit når nattklubbene åpner i tretiden.

I Sitges er det selvfølgelig en egen strand for homofile. Dette bildet er fra i fjor sommer. Juan Carlos (26) og Antonio (29) nyter strandlivet. Foto: Maria Gomez.

Intet Barcelona-bryllup

For tilreisende finnes flere hoteller og hosteller i Barcelona som henvender seg til homofile. Mest kjent er kanskje kjedehoteller Hotel Axel.

- Vi har flest besøkende fra Tyskland og Frankrike, men også noen skandinaver, forteller resepsjonssjef Ricardo Pardal.

Hotellet arrangerer også bryllupsfester for homofile.

- Vi har to saler pluss en terrasse hvor vi arrangerer blant annet bryllupsfester, forklarer Pardal.

Hotel Axel ligger midt i homosonen i Barcelona. - Vi har flest tyske og franske gjester, men også noen skandinaver, forteller Resepsjonssjef Ricardo Pardal. Foto: Maia Håland.

Imidlertid er det ikke mulig å få gjennomført et komplett Barcelona-bryllupp for norske homofile.

Sjømannskirken i Barcelona er svært populær hos giftelystne heterofile, men foreløpig ønsker de ikke å velsigne homofile par.

- Inntil spørsmålet om liturgi er blitt behandlet av kirkemøtet og i Sjømannskirken, har vi ikke noe tilbud om velsignelseshandling for likekjønnede par i Barcelona, sier sjømannsprest Knut Alve til Gaysir.

Sjekk ut: www.gaybarcelona.com
Og www.gaysitges.com

Dette skjer i Barcelona i 2009:
20 - 28. juni: Gay Pride
1. - 9. juli. Homofilm-festival
1. - 9. august. Circuit Festival 

Dette skjer i Sitges 2009:
21. - 27. august.  Karneval

Hvordan komme seg til Barcelona?
Norwegian flyr fra Oslo til Barcelona. Billigste tur-retur i mai er ca. 1200 kroner, i juni ca. 1650 kroner, juli ca. 2450 kroner og august ca. 1200 kroner.

Fra Torp kan du komme deg tur-retur Girona for 500 kroner. Herfra går det buss til Barcelona sentrum. Bussen tar litt over en time og koster 21 euro tur-retur.

Ellers kan man selvfølgelig bestille hos kjente selskaper som SAS og British Airways. Hos SAS koster billetter tur-retur fra ca 1670 kroner og oppover

Hvordan komme seg til Sitges?
Ta tog fra togstasjonen Sants i Barcelona. Tur-retur billett koster i underkant av seks euro og toget går flere ganger i timen.

Fra reisearkivet:
(05.05.09) Europride er i gang
(11.05.09) Madrid, byen som aldri sover

Denne saken er en del av en reportasjeserie som ser hovedsaklig på homo-scenen i ulike europeiske storbyer.

Reportasjene tar altså ikke sikte på å være "vanlige" reisereportasjer, men mer et supplement til den "vanlige" reiseinformasjonen for de som ønsker å oppleve homolivet i byene.

Det er ikke nødvendigvis slik at vi anbefaler alle stedene vi presenterer, vi prøver mer å gi et bilde av hva som finnes her.

Uunngåelig nok vil bildet alltid bli subjektivt, og derfor vil vi gjerne at dere bruker kommentarfeltet til å tilføye informasjon, og motsi meninger fremmet i reportasjene.

Har du reisetips for reisende til Barcelona og Sitges?
Bruk kommentarfeltet under.


ANNONSE

Kommentarer (18)

Ny kommentar ›

 • DJ Ronke

  23. mai 2009 07:56 1) Hvordan kan en europeisk by være mer europeisk enn andre byer i det samme, europeiske landet?
  2) Hvorfor har de en egen landsby for homofile fiskere?
 • Alexanderplatz

  23. mai 2009 08:09 Barcelona er en moderne by men mye fin arkitektur. Jeg synes det er feil å si at den er mer europeisk enn typisk spansk. Barcelona er mer katalansk enn spansk :-)
  Barcelona er en av de peneste byene i Spania.
 • slettet_CxEleSp

  23. mai 2009 08:42 jeje, ingen grunn til å være så pirkete... chill bill..
  skal dit i juni! yay..
 • bemat

  23. mai 2009 10:23 Hei dere,

  Vi kom tilbake til Norge i går etter to uker i bla. Barcelona og Sitges - hadde en fantastisk fin tur. Var heldig med været og temperaturen var herlig, akkurat passe varmt :)

  Sitges er virkelig stedet å dra til om man vil ha herlige strender (egen gay og nudiststrand) bra shopping (en god del "high class" butikker, så prisnivået er litt høyere enn det man forventer seg) og bra uteliv. Masse barer og en del diskotek å velge på - helt topp!

  Vi leide en 425 kvm stor villa i Sitges med 2 basseng og alle fasiliteter man kan tenke seg - absolutt å anbefale!!! I Barcelona er det viktig å bo sentralt så slipper man bruke masse tid på å transportere seg rundt :)

  God tur!!!

 • mercedes

  23. mai 2009 10:28 Fatter ikke alt det der HOMO pratet. Kan man ikke være vanlige mennesker som tilfeldigvis tenner og elsker andre av samme kjønn. Når man snakker om HOMO hele tiden så lager man jo et kunstig skille. Snakk heller om vennskap og kjærlighet mellom personer av samme kjønn. HOMO er jo et skjellsord - nesten......jaja....vet at det er en HOMO kamp....... men er det ikke egentlig en kamp for kjærlighet da??
 • slettet_7PBz7dD

  23. mai 2009 12:26 ELSKER BRCELONA! hmmmm må se å komme oss ut dit snart igjen
 • TheStud

  23. mai 2009 14:35 Det var en meget god artikkel. Jeg kjenner Bcn og Sitges godt, så støtter opp om det fleste som står her. Barcelona er en spansk by hvor man klarer seg med engelsk; siden den er mer "europeisk" enn andre. Er enig der; Bcn er jo tursitby, noe mange andre storbyer i Spania ikke er på samme måte. Hotel Axel er helt ok, men fortsatt meget dyrt i forhold til standarden på hotellet...
 • Heit

  23. mai 2009 15:44 Tror vidst der er nogle fejlforståelser i de kommentarer her. Barca, er ikke det sammen som Barcelona, men navnet på fodboldtkluben. Hvis man vil have en forkortelse, bruges BCN. Barcelona er ikke mere katalansk end spansk. BCN ligger i regionen katalonien, i regionen er der fire områder, hvor det ene heter Barcelona (Områderne heter det, som den største by også heter) Engelsktalende folk er der få af, men de er begyndt at komme efter det, men nogle enkelte setninger på spansk, hjelper veldig mye. Det er ikke nødvendigt at kunne det på katalansk.

  (har bodd i BCN selv i 2 år, og snakker både katalansk og spansk)

 • Alexsierra

  23. mai 2009 20:17 Personelig, jeg Foretrekker Sevilla og Madrid :)
 • slettet_F910gXP

  24. mai 2009 08:08 "Heit" har jo rett; han kommer jo med korrekt informasjon. Det er jo greit å komme med rettelser når folk skriver konkrete feil, syns jeg.
  Det er blir for dumt, som når "danskegutten" begynner å skrive om "Barca". Jeg reagerte også da jeg leste dette i innlegget hans. Dét er det ingen som sier om Barcelona; det lyder komisk.
 • Big Catch

  24. mai 2009 13:00 Selv bor jeg i Sitges, og jobber i Barcelona..ofte kalt "Barca" av nordiske bosatte her nede..forkortet; Brc..Sitges er den "hvite" byen..som velkommer ALLE typer mennesker..den har et stort mangfold,Og høy toleranse..den er en by for romantikere..ganske mye dyrere enn Barcelona..men nå ligger det ikke langt mellom kjente klesmerker..solbriller..elller hva du måtte ønske..byen ligger delvis på klipper,mellom middelhavets strender og fjell..de har et såkalt microklima som de er meget stolt over her..luften er laangt fra så forurenset som i Brc. MAnge hoteller og restauranter i Sitges har svale supre hager hvro du som ikke losjerende gjest, kan inta både mat og drikke..stikke bare snuten innefor der du ser en hage..mye vakkert.
  Men Vær obs..det er langt mellom engelsktalende folk her i Catalunya..pugg gjerne noen få fraser..og vær høflig!!
  Nyt byene..det er noe nytt hver dag..i hver gate,rundt hvert gatehjørne..men vær obs på kvelden hvor enn du er..K1
 • Jaddå

  24. mai 2009 16:35 "I de små butikkene kan man handle homo-souvenirer, sex-artikler eller kanskje en glinsende speedo i regnbuefarger."

  Hvorfor MÅ vi bygge opp under alle disse fordommene?

 • slettet_CxEleSp

  25. mai 2009 04:36 hadde storkost meg, om jeg hadde sett en mann på huk med en "glinsende speedo i regnbuefarger" her i Norge.
  kult at folk tørr å være den de er.
  fuck fordommer.
  folk flest i dag, skjønner at ikke alle homser går i "rosa"(femi, drag, "annerledes"(du vet))... Og de som går i "rosa", blir som regel respektert.
  er jævelig glad for at vi homser har det så mye enklere i dagens samfunn, og syntes ikke vi har så mye å syte over.

  Jaddå; hva forventet du egentlig når du leste en reportasje om et homoreisemål?

  hmmm btw
  til alle dere som er så sinnsykt skeptiske til alle artikler her inne; tema, skrivemåte osv osv
  er ikke akkruat aftenposten du sitter å leser...
  du er inne på GAYSIR.NO

 • FriskOgRask

  25. mai 2009 08:54 Hei,
  Finnes det gay people der som kan ta vare på meg mens jeg er der? Websites evt.?
 • slettet_O37qVFy

  25. mai 2009 23:39 Hvor er de beste utestedene og hvilken sauna er best - jepp, det var det eneste jeg ville vite om Barcelona. Come on! Byen har jo så hemskt mye bra å by på, presenter litt mer da =)