En virkelig virkelighet


346

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

En virkelig virkelighet

Bård Nylund
23. apr 2009 00:00

Den selvidentifiserende sentrale aktøren i landets anti-homobevegelse, teologen Øivind Benestad, er igjen på banen i et innlegg i Dagbladet i forbindelse med Marie Simonsens helt berettigede, såkalt syrlige, kommentar omkring tildelingen av Fritt ords pris til Nina Karin Monsen - hans filosofiske venninne i samme bevegelse.

Han avslutter sitt innlegg med at ingen voksne kler rollen som ofre i dette spørsmålet. Et innlegg hvor han gjennomgående sutrer over hvor lite oppmerksomhet anti-homobevegelsen fikk i debatten om felles ekteskapslov. Ikke fikk de statsstøtte, ikke fikk de plass i media og ingen aviser ville på lederplass dele deres synspunkt.

Bård Nylund. Privat foto.
Jeg vil tro at heller ikke jeg ville fått noe av det samme dersom jeg systematisk kjempet mot likeverd, medmenneskelighet og menneskerettigheter for en gruppe som ikke hadde gjort annet enn å ønske seg aksept for å leve i et likeverdig, selvbestemt kjærlighetsforhold.

Om ikke Benestad og Monsen og deres meningsfeller fikk det akkurat slik de ønsket, så klarte bevegelsen deres i alle fall noe. Den klarte å sende truende og sjikanerende mailer til landets parlamentarikere, den klarte å invitere til debattmøter, blant annet på Blindern, hvor både panel og publikum latterliggjorde homofiles liv, og den klarte å busse inn pensjonister fra Sørlandet i hopetall til å delta i et demonstrasjonstog der stortingsrepresentanter fra KrF, konservative muslimer og Frp'ere gikk hånd i hånd.

I årevis har norske heterofile par fått barn ved hjelp av en donor - noe som i følge Benestad i sitt innlegg betyr at et barn blir fratatt sin far og hele hans slekt. Først når den mor er gift med er en annen kvinne dukker den sentrale aktøren opp med sitt nye begrep: "Statsautorisert barnediskriminering".

Den nye loven sørger for at barn som tidligere ikke har hatt to juridiske foreldre fra fødselen av nå har det. Den sørger for at barna har rettigheter i forhold til begge sine foreldre og at begge foreldre har forpliktelser overfor sine barn. Selvsagt er man ikke homofob når man taler disse barnas sak. Du har aldri talt våre barns sak, Øivind Benestad. Vi klarer oss fint uten deg og dine i fortsettelsen også.

Bård Nylund, styremedlem Arbeiderpartiets homonettverk

ANNONSE

Kommentarer (10)

Ny kommentar ›

 • slettet_ct8NtQP

  23. apr 2009 16:24 Et pinlig og intolerant skylappinnlegg fra Bård Nylund.

  Det er forresten interessant i denne diskusjonen at ingen nevner lovene, fks. barneloven § 4 om at et barn ikke kan ha både en far og en medmor, med alt dette innebærer.

 • jensyboi

  23. apr 2009 18:35 Jeg synes denne artikkelen var ensidet og partisk. En artikkel skal belyse to sider av en sak, og forsøke å være objektiv. Det synes jeg ikke Bård Nylund har klart, i den grad han har prøvd. Dette lærer vi på videregående. Jeg er dog helt enig med alle meningene. ^^ Stå på, Bård, bedre lykke neste gang.
 • Bård81

  23. apr 2009 19:21 kanefan:

  Dette er ikke en artikkel, men et leserinnlegg. :-)

 • Amadeus

  23. apr 2009 19:25 Bra Bård!
  Det har vært merkelig stille rundt spørsmålet omkring assistert befruktning-helt til det også skulle gjelde lesbiske.
 • toe69

  23. apr 2009 19:51 Et spørsmål til Bård Nylund som aktiv Arbeiderparti-politiker. Hvordan kan det ha seg at partiet ditt mener det er viktig å kvotere inn menn i barnehager og barneskolen med den begrunnelse at det er viktig for barna å ha både mannlige og kvinnelige rollemodeller å forholde seg til - men i forhold til de viktigste omsorgspersonene i barnas liv så er dette tydeligvis helt uten betydning. Er ikke dette noe selvmotsigende?
 • Amadeus

  23. apr 2009 19:56 Jeg jobba i barnehage sammen med ei kvinne med hijab. Kanskje var vi begge kvotert-hva vet jeg?
  Så lenge ingen vil kvotere inn jenter (med eller uten hijab) inn i mitt kjærlighetsliv er jeg stort sett fornøyd!
 • slettet_DReXkVJ

  23. apr 2009 21:18 Til toe69:

  Det er absolutt viktig med både mannlige og kvinnelige rollemodeller, ingen tvil. Det er derimot aldri blitt vedtatt/bestemt at de eneste rollemodellene som barn SKAL ha er foreldre og deres kjønnsinndeling? For de aller fleste som får/har barn så vil jeg tro at sosial omgang, familie, venner osv er viktig uansett kjønnet på disse.

  Jeg er personlig imot kvotering uansett kjønn, legning, religion osv, men man kan ikke bruke kvoteringspolitikken til et parti for å forsvare ganske så ekstreme holdninger fra en motstander av homofile som foreldre.

 • slettet_lPC72KU

  23. apr 2009 21:57 Eg fattar framleis ikkje kvaslags interesse ein mann skulle ha av å støtte ei ordning som reduserer far til null og erstatta av ei "medmor".
 • Bård81

  24. apr 2009 00:13 bonhomme: Du skriver "Det er forresten interessant i denne diskusjonen at ingen nevner lovene, fks. barneloven § 4 om at et barn ikke kan ha både en far og en medmor, med alt dette innebærer."

  For heterofile par som har benyttet seg av donorer i årevis har det vel heller ikke vært slik at et barn kan ha både en far og en far, med alt dette innebærer?

 • slettet_jIxlMSC

  24. apr 2009 10:47 bonhomme sitat: "Det er forresten interessant i denne diskusjonen at ingen nevner lovene, fks. barneloven § 4 om at et barn ikke kan ha både en far og en medmor, med alt dette innebærer".

  Det er like naturlig som når en ny ektefelle adopterer sin partners barn av ulike årsaker. Begge kan ikke ha samme status. Om far beholder sin status og velger å ha kontakt med barnet, men faller ifra sammen med mor, vil man allikevel ta hensyn til "sammor" da hun er barnets närmeste.