Hotell med «golden showers»


1792

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Hotell med «golden showers»

I mars åpnet Axel Hotel i Berlin. I førsteetasjen er det kafé, bar og restaurant i ett. På sommeren kan man også sitte ute på terrassen i bakgården. Foto: Thomas Olsen.


Ekshibisjonistene blant oss kan boltre seg i Berlins nye «heterovennlige» homohotell.

Gulldusjer på takterrassen, røde transparente vegger mellom bad og soverom og sorte fliser. Det nyåpnede Axel Hotel i Lietzenburgerstraße i homobydelen Schöneberg satser på erotikk og enkel eleganse.

- Erotikk er fint så lenge det er i kombinasjon med kvalitet og stil og det tilbyr vi her, sier hotelldirektør Robert Gorree med et smil når Gaysir møter han i baren i førsteetasje.

Axel Hotels markedsfører seg som «verdens første homohotellkjede».

Gründer og president Juan P. Juliá etablerte konseptet i Barcelona i 2003. To år senere åpnet de et hotell i bydelen San Telmo i Buenos Aires, og i mars i år innviet de det tredje hotellet i Berlin.

Hotelldirektør Robert Gorree er stolt over å kunne tilby kvalitet i form av erotikk og eleganse på det nyåpnede Axel Hotel i Berlin. Foto: Thomas Olsen.

Ekskluderer ingen

- Det er et unikt konsept fordi vi tilbyr luksus og design for en homofil målgruppe, samtidig som vi har en heterovennlig attityde. Det er denne filosofien som gjør oss spesiell, argumenterer den hollandske hotelldirektøren.

Han anslår at rundt 80 % av overnattingsgjestene er homofile og 20 % streite.

- Vi er i første linje et hotell for homofile og til forskjell fra andre sier vi ikke bare at vi er det, men vi tenker også virkelig gay. Selv om det ikke er et kriterium for å jobbe her, er flesteparten av de ansatte homofile.

- Konseptet virker veldig mannsdominert. På brosjyrene er det blant annet bare nakne menn å se. Hva med lesbene?

- De blir også inkludert i konseptet vårt. Gay impliserer jo både menn og kvinner. Jeg kan innrømme at det kan virke veldig maskulint, men vi har også lesbiske gjester og aksepten er stor.

Hvis du fortsatt føler deg hott etter ett par glass i champagnebaren på Axel Hotels hotelltak, kan du kjøle deg ned under de gullmalte dusjene med Vest-Berlins beste utsikt. Foto: Thomas Olsen.

Boblebad med utsikt

Hotellet byr på 86 rom, alt fra standard til suiter. De billigste overnattingsmulighetene starter på 89 Euro og ender på 259 Euro.

Suitene ligger i sylinderformede rom og bryter med den ellers så strenge og kjølige formen på hotellet.

- Den buede formen gir assosiasjoner til en teatersal, og trekker man for gardinene på soveværelset får man følelsen av å være i sitt eget private teater, mener husets marketingsjef Sarah Niehus når hun viser oss rundt på hotellet.

Treningsrom, spa og utendørs boblebad, hvorfra man kan nyte utsikten over det tidligere Vest-Berlin, er andre fasiliteter. 

Suitene er oppkalt etter de tre byene som huser Axel; Barcelona, Buenos Aires og Berlin. Foto: Thomas Olsen.

Til sommeren åpner også en Sky Bar på toppen av den sju etasjer høye bygningen. Da kan man drikke champagne og kjøle seg ned under utendørs gulldusjer på terrassen mens sola går ned over hustakene.

Ekspanderer i krisetider

Spanske investorer spyttet inn 13 millioner Euro for å få i stand Axel Hotel Berlin og direktør Gorree er tross krise optimistisk til at hotellet skal gi avkastning.

- Vi merker selvfølgelig også krisen, men et tradisjonelt hotell er mye mer sårbart enn oss. Målgruppen vi retter oss i mot reiser tre ganger så ofte som et heterofilt par. Hadde det ikke vært for at statistikken er så god kunne vi ikke ha forsvart å åpne hotellet i disse krisetider.

Axel Group har også planer om å ekspandere i årene som kommer.

- Vi kan ikke si noe konkret enda, men det kommer helt sikkert flere hotell. I prinsippet er det aktuelt med Axel i alle store byer Men jeg kan røpe at vi i første omgang orienterer oss mot USA, i tillegg til England og Holland.

- Hvor i USA?

- Vi går dit hvor de homofile holder til. Du kan jo selv forestille deg at det ikke er der hvor mormonene bor.

Arkitekt Íñigo Hernández Tofé har laget transparente vegger mellom bad og soverom og valgt rødt, svart og gull som dominerende farger på Axel Hotel i Berlin. Foto: Thomas Olsen.

Berlin er gay

Hotelldirektøren ønsker også at Axel Berlin skal bli et møtested for det lokale homomiljøet i Schöneberg.

- Vi kommer til å presentere restaurantkonseptet vårt om et par ukers tid og i tillegg blir det mye fest og arrangementer, lover Gorree.

I følge direktøren var det lenge klart at Berlin som by er midt i blinken for Axel.

- Øverste sjef for Axel Hotels, spanske Juan P. Juliá, var alltid forelsket i Berlin og han var fast bestemt på å etablere det neste hotellet her. Det er en veldig gay by og i nabolaget vårt er alt fra brødbakerne til skomakerne og bilmekanikerne skeive.

Han legger dessuten til at Berlin er en veldig sikker by for homofile og at borgermester Klaus Wowereit er med på å gjøre hovedstaden enda mer tolerant.

- Hvorfor skal nordmenn reise til Barcelona når Berlin er så mye nærmere? avslutter han med et glis.

Axel Hotel frister med boblebad i det fri og tilhørende utsikt over byen. Foto: Thomas Olsen.
Treningsrom, spa og massasje er tilgjengelig i toppetasjen på hotellet i Lietzenburgerstraße, som ligger et steinkast unn shoppinggaten Ku'Damm og Europas største kjøpesenter KaDeWe. Foto: Thomas Olsen.
Sjekk ut Axel Hotels på nett her

ANNONSE

Kommentarer (12)

Ny kommentar ›

 • slettet_HtsQUmt

  25. apr 2009 12:08 Tenk om de pisser i boblebadet.
 • Draculag

  25. apr 2009 13:35 haha=p ja, ikke sant=p og det mener du er verdens undergang?=p
 • grisegutt

  25. apr 2009 13:48 jeg har ikke vært inne i huset ennå, men det ser stilig ut fra gaten. når baren på taket åpner, kommer vi til å ta oss en tur.
 • TomHeyerdahl

  25. apr 2009 14:06 Dette hotellet er "deilig" for oss litt opp i årene:)

  Flotte rom hyggelig betjening bor der nå!

  Har bodd på Axel i Barcelona dette er også et nydelig hotell og skal dit 30/8 også.

  Det er bra at noen tenker litt luxus også ikke bare snuskete ting i Berlin også:)

  Hotellet kan anbefales på det varmeste!!!

 • slettet_CY6rgiW

  25. apr 2009 21:04 you want luxury in Berlin go to the Regent not this crap ;-)
 • slettet_cPb38rY

  25. apr 2009 21:13 kall meg gjerne prippen, men hvorfor skal man ha transparante vegger inn til badet?
 • JPHappy

  26. apr 2009 02:12 Hmmmm...er det bare boblebad på taket? Ikke svømmebasseng?
 • TomHeyerdahl

  26. apr 2009 02:13 Sorry too tell U Kris! I don´t think U have stay in this Axel Hotell in Berlin ore in another Axel Hotell!

  In my work normaly I stay at The Intercontinental ore Marriot but then I go too Berlin ore Barcelona I allways stay at The Axel Hotell I feel like home!

 • EurAsian

  26. apr 2009 11:02 I totall agree! I have been staying in traditional five star hotels, etc...but i find it more exciting to stay in "botique -luxury hotels"...theres much more attitude and style; espcially that five star hotels in Europe is normally not even close to the five star equivalent in Asia... You won´t get bored with botique-stylish hotels at all! It´s a different feeling...and you have to experience staying in some it first before you can give credible opinion.

  However, some travels doen´t need to be in luxury hotels especially if you stay outdoors most of the time during your trip. Better to spend more on find dining and good food or restaurants with Michellin stars.

 • Bamsefar_56

  26. apr 2009 11:42 Hotellet har svartmalte rom. Det er glass mellom badet og soverrommet dvs at har du med deg venninna di kan du se at han dusjer. Ikke spesielt dellik.
  Prisen er høy sammenliknet med andre steder. Det udmerkede og usedvanlig bra Pension Elephant ligger vegg i vegg med hotellet og tilbyr B&B 40-65 euro pr natt - Gå for den!
 • slettet_jWQYngT

  26. apr 2009 12:01 tror dette er den desidert mest uinteressante artikkel jeg noen sinne har overvært. dette er like engasjerende som posebretting og brodering..
 • slettet_qdgxmQP

  14. mai 2009 20:07 Ewww...det boblebadet er nok fult av sæd og kjønnsykdomer...