Vet griser bedre, Siv Jensen?


2458

innlogget

40592

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Vet griser bedre, Siv Jensen?

- Men hva med Levende Ord pastorens sammenligning av homofile med griser, er den akseptabel? Er det uproblematisk at tillitsvalgte i FRP sprer myter om homofile? spør Håkon Haugli, bystyremedlem og stortingskandidat (A), i dette innlegget.

Håkon Haugli
17. mar 2009 09:00

Siv Jensens holdning til minoritetsgrupper kan oppsummeres på følgende måte: Ingen skal ha særfordeler, men noen skal ha særulemper.
 
I sentrale verdispørsmål som likestilling og diskriminering av homofile, befinner FRP seg på samme side som mange av dem hun kritiserer.
 
FRP-formannen har satt dagsorden med sine påstander om at Norge "snikislamiseres" og i den kampen skyver hun kvinner og homofile foran seg.

Samtidig faller FRP samme gruppene i ryggen både i praktisk politikk og ved sin ukritiske omfavnelse av ekstreme kristne miljøer.

Og når det gjelder homofile muslimer, konkurrerer FRP med Islamsk Råd Norge om å være tause og tvetydige.

At FRP står oppreist for kvinners og homofiles rettigheter i møte med ekstreme holdninger, er bare tøys. Som parti har FRP aktivt motarbeidet både kjønnslikestilling og homofiles rettigheter i Norge.

Og partiets kritikk av homonegative muslimer - som jeg uten videre kan slutte meg til - står i grell kontrast til hvordan partiet nærmer seg kristne miljøer med de samme holdningene, f.eks. menigheten Levende Ord der pastor Enevald Flåten i sin tid mente at selv "griser vet bedre" enn homofile. Jeg har ikke registrert at den ellers så lettsjokkerte Siv Jensen har reagert på uttalelsen.

Båndene mellom Levende Ord og FRP er tette: Ikke bare holdt Carl I. Hagen en av sine tordentaler mot islam under et besøk i menigheten, men to medlemmer av menigheten sitter i Bergen bystyre for FRP.

Blant disse er Torkil Åmland, tidligere rektor ved Levende Ords skole. I februar var Åmland fanebærer mot et forslag om lik rett til adopsjon på Hordaland FRPs årsmøte.

Håkon Haugli.
Til Bergens Tidende uttalte han at "hvis FRP går inn for å la homofile adoptere, vil det være et brudd med familiepolitikken vi alltid har stått for".
 
Åmland, som selv har beveget seg fra Unge Venstre til FRP, har uttalt til Dagbladet at FRP "øker oppslutningen blant konservative kristne. KRF sliter jo der FRP er tydelige".

Før ekteskapsloven ble vedtatt i juni i fjor, var han en av flere appellanter mot loven under en markering i Bergen. Nina Karin Monsen og Øivind Benestad var to av de andre.

FRPs politikk overfor homofile er gjennomsyret av den gruppetekningen som Jensen tilsynelatende tar avstand fra. Partiet ser bare gruppen "homofile", ikke enkeltindivider.

I et intervju med Blikk (11-2008) hevdet Siv Jensen at partiet er "i mot enhver forskjellsbehandling på bakgrunn av legning". Men på område etter område gjør FRP det motsatte: kjemper for forskjellsbehandling.

Når det gjelder adopsjon, mener FRP at en individuell vurdering av omsorgsevne er unødvendig. Partiet har programfestet at homofile - som gruppe - ikke egner seg som foreldre.

I motsetning til stortingsflertallet som mener hver enkelt adopsjonssøker bør vurderes individuelt, har FRP gjort en kollektiv vurdering: Homofile egner seg ikke som foreldre.

I stortingsdebatten om assistert befruktning, påsto partiets familiepolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen, at lesbiske er mer voldelige (enn heterofile). Han har ved flere anledninger forsvart dette utsagnet med påstander om at det foreligger forskning som underbygger et slikt syn.

Det finnes ingen slik forskning. At det i tillegg kan være et problem å bruke statistikk om en hel gruppe for å nekte enkeltindivider rettigheter, ser ut til å være en problemstilling Knudsen ikke forholder seg til.

Odd Djøseland, som representerer FRP i kommunestyret i Farsund, skrev i et leserinnlegg at "vanlige mennesker" føler ubehag ved at "lesber og homoer kanskje ligger og sikler" på bystranda. Som gruppe er vi altså sånne som sikler, ikke vanlige mennesker.

I forbindelse med Europride i 2005, mente Carl I. Hagen det ikke var noen grunn til å feire, siden "vi heterofile aldri har feiret vår legning". Hagen mente arrangementet var "nedbrytende for samfunnet". Det er bemerkelsesverdig at den personlige friheten og ytringsfriheten står så lavt i kurs hos formannen i et selverklært liberalistisk parti.

"Homo er irrelevant" svarte Siv Jensen når hun i Blikk ble spurt om det er plass til homofile politikere i FRP. Jeg tviler ikke på at Jensen ønsker homofile velkommen i partiet. De er nyttige når partiet forsøker å skape inntrykk av at de er fanebærere i en verdikamp mellom muslimske mørkemenn på den ene siden og gode nordmenn på den andre.

På et område er imidlertid homo overhodet ikke irrelevant for FRP: Når partiet forsøker å tiltrekke seg kristenkonservative velgere.

Når det gjelder ekteskapsloven har partiet varslet omkamp: I den kristne avisen Norge IDAG begrunnet Jensen 18. juni 2008 det på følgende måte: "Norges Storting har definert bort ekteskapet som et forhold mellom en mann og en kvinne - og dermed avskaffet det kristne ekteskapet, som Jesus ga oss".

FRP var raskt ute med kritikken av Islamsk Råd Norge da de ikke ville ta avstand fra dødsstraff for homofile. Det var det grunn til, for Islamsk Råd Norges holdning er uakseptabel og skremmende.

Men hva med Levende Ord pastorens sammenligning av homofile med griser, er den akseptabel? Er det uproblematisk at tillitsvalgte i FRP sprer myter om homofile? Og mener partiformann Jensen virkelig at ekteskapet er noe som er gitt "oss" (dvs. de heterofile) av Jesus?

Håkon Haugli, bystyremedlem og stortingskandidat (A)

ANNONSE

Kommentarer (43)

Ny kommentar ›

 • ArveA

  17. mar 2009 11:07 Veldig bra innlegg. Det kan ikke være vanskelig å være enig i dette, enten man støtter SV, AP, Høyre eller Venstre.
 • slettet_boYiM61

  17. mar 2009 11:39 Flott skrevet, Håkon. 110 % støtte fra meg :-P
 • dielli

  17. mar 2009 11:40 Flott innlegg!
  Og til de som fortsatt tviler på frp s homosyn.,Frp stemte imot den nye ekteskapsloven ( på samme linje som alle andre ganger i Norges historier, når det gjald homo-rettigheter) og har programfestet at de skal revidere denne hvis de kommer i regjerning!
 • slettet_muD7Sp0

  17. mar 2009 11:45 Kanskje greit å feie foran sin egen dør først? Snart kan en ikke ta en taxi i Oslo og holde en mann i hånda fordi alt av holdninger er tillatt av nye landsmenn. AP har ett ansvar og gjør ingenting med holdninger som er uforenlige med norske verdier men satser på at menigmann på gata skal ta seg av "integreringen".
  Beklager men det holder bare ikke.
 • slettet_S3exxcn

  17. mar 2009 11:52 ++++
 • pelle_osl

  17. mar 2009 11:57 «Ap skal gå i front mot ekstremistene», lovet Kolberg
 • orals

  17. mar 2009 12:23 Patetisk innlegg full av feil. Odd Djøseland er for eksempel ikke bystyremedlem og ikke Frp-medlem.
  For det andre blir det helt urimelig å stille Jensen til ansvar for uttalelser fra Levende ords pastor. Like teit som å gjøre Arbeiderpartiet ansvarlig for det biskop Skjevesland sier fordi partiet ønsker å opprettholde statskirken.
  Jeg er ikke Frp-er og mener det er fint at partiets politikk kritiseres. Det bør Haugli gjøre - men å sause likt og ulikt sammen i en slik røre som dette er bare fordummende. Og slikt skal på Stortinget?
 • orals

  17. mar 2009 12:38 Apropos vold.
  Knudsen er fra Drammen, er han ikke? Der uttaler jo politiet at de har problemer med voldelige jentegjenger hvor lesbiske står i spissen...

  http://dt.no/article/20080404/NYHET/333537984

 • slettet_3c7Mcz2

  17. mar 2009 12:42 Fra Nettavisen: "Odd Djøseland er kommunestyremedlem og leder av helse- og omsorgsutvalget i Farsund, og har møtt på Stortinget som vararepresentant for Fremskrittspartiet fra Vest-Agder."

  Se: http://www.nettavisen.no/innenriks/politikk/article679514.ece

 • slettet_HtsQUmt

  17. mar 2009 13:04 Dette burde stått på trykk i alle landets aviser.

  For øvrig har jeg stilt Siv Jensen et direkte spørsmål på mail om hun er lesbisk. Synes det er veldig rart at hun i en alder av 40 ikke har benyttet seg av dette fantastiske heterofile ekteskapet som hun glorifiserer opp til uante høyder. Hun må ha blitt "sjokkert", for jeg fikk ikke svar.

  Jeg begynner å skjønne hvorfor Adolf Hitler kunne samle så mange tilhengere at han tilrev seg makten i mellomkrigstiden. Dette viser at det finnes millioner av uintelligente, ureflekterte mennesker i dette landet som ukritisk svelger alle agnene som den ufølsomme, beregnende, slue, sleipe, kyniske, maktsyke, men også intelligente Siv Jensen legger ut.

 • grisegutt

  17. mar 2009 13:17 denne artikkelen kunne ha vært bedre dokumentert. kritikk av dette slaget må være velfundert for å ha noen verdi.

  forøvrig er det unødvendig å mase om en predikants tøv om at "griser vet bedre", det er for dumt til å ta alvorlig. alle som har det minste kunnskap om dyr, vet at griser, hunder og de fleste andre (hann-) pattedyr ser ganske stort på både kjønn og art når de er brunstige.

 • orals

  17. mar 2009 13:32 Skal det være så vanskelig å forstå: Odd Djøseland er ikke bystyremedlem. Og han er ikke medlem av Fremskrittspartiet.

  Du som selv er bystyremedlem burde jo for øvrig vite at det var valg i 2007.

  Det var i alle fall det her på Sørlandet - men mulig at det er slik i Arbeiderpartiet at når man først er innvalgt så sitter man til evig tid?

  Det minste vi kan forlange av en som skal på stortinget er at han sjekker sine kilder og ikke sprer rundt seg med usannheter og fordommer - spesielt ikke når man kritiserer andre for å være fordomsfulle.

 • Kamanico

  17. mar 2009 13:57 Very good indeed :)
  Dog lurer jeg på i hvilken grad Siv Jensen omfavner "det kristne ekteskap". Folk har nok gifta seg i ganske mange århundrer før den tid Jesus gikk rundt, så ekteskapet har ingen enerett på når det kommer til religion. Ja, "det kristne ekteskapet" er nok kommet fra den kanten, men religionen kan ikke bestemme andre akteskapsinngåelsers gyldighet og verdi.

  Og hvis det kristne ekteskapet ble gitt av Jesus. Er det ikke da galt å tillate ekteskapsinngåelse hos byfogden?

  Altså. Avskaffelse av det kristne ekteskap er ok, så lenge det fortsatt er mellom mann og kvinne?

  Siv, du gjør meg til et forvirret menneske.

 • slettet_fHb7pM8

  17. mar 2009 14:03 Det er regelrett trist å se at til og med de homofile på sørlandet går i bresjen for å støtte FRP. Og for dere som sier at Odd Djøseland ikke lenger er FRP politiker, så har dere rett. Vet dere hvorfor?? Fordi mens han var vara-ordfører i Farsund forgrep han seg på en mindreårig og en jente som er psykisk utviklingshemmet. Besittelse av barneporno var også et tiltalepunkt. Dette blei han dømt for, og er det ikke ironisk at denne mannen skal snakke nedlatende om oss homofile?? Gratulerer med et kjempe bra innlegg, og håper at flere setter pris på det!!
 • kjetil1979

  17. mar 2009 14:15 Bra skrevet Håkon. Er nok av ungdommer som knekkes og gjør slutt på sitt liv med bakgrunn i de bevegelser FrP driver valgkamp. Men de livene betyr ikke særlig mye for FrP når alt kommer til alt ser det ut som.