Vil stå på for homoene


302

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Vil stå på for homoene

Ketil Randen
6. feb 2009 00:00

- Ap er klar for å føre likestillingskampen videre, sier Anette Trettebergstuen til Gaysir.

Mer forskning på homofiles levekår, det å bedre livssituasjonen for homofile og lesbiske i ulike livsfaser, forebygge mobbing og hatkriminalitet er blant punktene i forslag til nytt partiprogram for Arbeiderpartiet som ble lagt frem i går.

Fornøyd

Leder av Arbeiderpartiets homonettverk, Håkon Haugli, er svært fornøyd med programforslaget.

- Vi kan se tilbake på en historisk fireårsperiode der Arbeiderpartiet har levert på ekteskapslov, adopsjon og assistert befruktning, sier Håkon Haugli i en kommentar til Gaysir.

- I tillegg har regjeringen gjort LHBT-rettigheter til et tema internasjonalt og økt bevilgningene til homoformål i Norge.

Håkon Haugli og Anette Trettebergstuen er begge fornøyde med forslaget til nytt partiprogram. Arkivfoto: Ida Næss Wangen.

Haugli er glad for at programkomiteen nå ønsker å fokusere på grupper av lesbiske og homofile med spesielle utfordringer, som for eksempel eldre og homofile med innvandrerbakgrunn.

Kampen er ikke over

- Det er også veldig bra med forpliktende formuleringer om hatkriminalitet, sier han.

- Mens Dagfinn Høybråten og Siv Jensen går til valg på å fjerne ekteskapsloven, vil Arbeiderpartiet også i neste periode jobbe for å styrke lesbiske og homofile levekår og vern mot diskriminering, sier Haugli.

Stortingsrepresentant for Ap, Anette Trettebergstuen, er glad for at partiet nå stadfester at kampen for homofiles rettigheter langt fra er over selv om ekteskapsloven er vedtatt.

- Vi har større ambisjoner og ser mange ting å ta tak i. Partiprogrammet forplikter og tiltakene der vil bli gjennomført politikk i neste stortingsperiode. Ap er klar for å føre likestillingskampen videre, sier Trettebergstuen til Gaysir.

Les også:
(05.02.09) Vil satse på eldre homser og lesber
(04.02.09) Samlet homofront i Stortinget

ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • slettet_FyYqZBf

  6. feb 2009 13:22 dette var et mye bedre bilde :)
 • Sambucol

  6. feb 2009 15:47 Jeg tilhører nok dem som undres over at de politiske partiene inkludert Ap ikke synes å oppfatte at noe av det mest alvorlige som har skjedd blant homser i årene siden 2003 er de økende hivtallene. Hundrevis av homser har blitt smittet disse årene og 2008 ser ut til å bli et nytt "rekordår" iflg Folkehelsa. Tallene er tredoblet fra tiden før 2003 og hiv har slått inn i våre miljøer med tildels voldsom kraft.

  Mange unge som voksne homser og bifile menn har fått en alvorlig diagnose som berører nesten alle sider av deres liv - arbeid, skole, kjærlighet og sex - og påvirker helsen for kanskje resten av vårt liv. Gode tiltak som ekteskapslov, anti-diskrimineringsarbeid og økte bevilgninger har ikke endret denne utviklingen. Hivtallene bare fortsetter å vokse.

  Hvem parti - og hvilke homopolitikere - vil snart ta tak i dette problemet og vise at de tar homohelse på alvor?

 • spider73

  6. feb 2009 16:20 Vi kan fortsatt ikke se hendene dine, Anette. Hvor er de?
 • Brukernavnet

  6. feb 2009 17:45 Er du sikker på at jeg i det hele tatt HAR hender? Det er en myte, ingen har noengang sett dem.