Homohelg i havgapet


2287

innlogget

42532

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Homohelg i havgapet

20- 22. februar arrangerer Røvær Kulturhotell en egen Gay Weekend på øya Røvær utenfor Haugesund.

Ketil Randen
22. jan 2009 00:00

Aromaterapi, vinkurs, show med Stay Ups og klesveiledning med Jon Lundemoen fra Jan Thomas-studio står på menyen når Røvær Kulturhotell inviterer til Gay Weekend 20. - 22. februar.

Røvær Kulturhotell ligger ytterst på bryggekanten i det lille kystsamfunnet Røvær, 25 minutter i åpent hav med rutebåt fra Haugesund.

Røvær, som opprinnelig er et gammelt fiskevær, har 110 innbyggere og tilhører Haugesund kommune. Øya har egen skole, barnehage og kirke. Om sommeren drives det også en utekafé og et vandrerhotell her.

Må tenke nytt

- Vi er en noe spesiell bydel i Haugesund som hele tiden må kjempe for å overleve. Siden vi er en del av en by, nyter vi ikke godt av tilskuddsordninger som mange andre distrikter, og må derfor hele tiden tenke utvikling, forteller hotellvert Helga Rasmussen til Gaysir.

Helga Rasmussen, hotellvert på Røvær Kulturhotell.
Røvær Kulturhotell åpnet i 2005, og Helga Rasmussen eier og driver hotellet sammen med to andre.

Kulturhotellet prøver hele tiden å finne produkter som kan trekke nye besøkende ut til den bilfrie øya.

- Vi retter oss mot mange ulike målgrupper. Det kan være venninnegjenger, klubber, firmaer, bryllup og bursdager.

Nå ønsker hun å utvide tilbudet ved å arrangere en egen homohelg. Noe som kan bli en årlig tradisjon hvis interessen er stor nok.

- Det er lenge siden vi første gang kom på ideen om å arrangere en egen homohelg. Nå blir det endelig en realitet, sier Rasmussen.

Eksperthjelp

Vinkurs med restaurantsjef Håkon Bårdsen fra N.B. Sørensens i Haugesund, havets delikatesser, utdendørs morgenbad, guidet tur på øya, show med draggruppa Stay Ups, klær og sminketips av Jon Lundemo fra Jan Thomas Studio er noe av det hun håper skal lokke homser og lesber ut i havgapet.

For å kvalitetssikre homohelg-programmet, har hotellet fått god hjelp av et lesbisk par.

- Vi har rådført oss om hvordan vi kan gjøre dette på best mulig måte for å nå ut til målgruppen, forklarer Rasmussen.

Og hjelpen kom fra Tove Virata Bråthen, daglig leder og fotograf i firmaet Vestfoto. Hun har vært med på å utvikle brosjyremateriell og nettsider for Røvær Kulturhotell.

- Jeg synes det er tøft at hotellet tok initiativet til en homohelg. Det er tross alt et lite hotell, på en liten øy, sier Bråthen til Gaysir.

Hun har gitt hotellvert Helga Rasmussen flere innspill til programmet og hjelper også til med markedsføringen.

Draggruppa Stay Ups fra Stavanger, med Anders Burkey (t.v) og Jan Rune Holdhus i spissen, skal ha show på hotellet lørdag 21. februar. Foto: Steinar Pettersen.

Både for homser og lesber

Bråthen er helt sikker på at det er et marked for en egen skeiv velværehelg.

- Jeg tror det vil komme mange fra området rundt Haugesund, men jeg håper virkelig folk utenfra benytter anledningen til å besøke en såpass eksotisk plass i Norge. Vi har fått til et program som bør passe både for homser og lesber.

- Det hadde vært gøy om vi klarte å bli en gjeng på 40-50 personer. Det hadde virkelig gitt en høy prosentandel skeive på øya den helgen, avslutter hun.

Mer info om homohelgen finner du på hotellets hjemmesider.

ANNONSE

Kommentarer (22)

Ny kommentar ›

 • Stor kuk

  22. jan 2009 16:01 Ehhhh......

  Det Jan Thomas-greiene vil vel snarere heller skremme folk bort.
  Tror i alle fall det virker lite tiltrekkende på de fleste, enten man er homo eller bi.

  Kanskje vi en gang for alle bare skal boikotte hele opplegget, slik at folk med homofordommer begynner å forstå at vi ikke er så stereotype som folk flest vil ha det til!

  Selve ideen til hotellet er egentlig kjempegod, men gi oss heller noe vi vil ha!

 • slettet_Nse9nfp

  22. jan 2009 17:06 klesveiledning?

  Hvorfor kan noen bestemme hva andre skal gå kledd i. Det er ikke så lekkert å se på de anorektiske gutta som går med de påmalte jeans og spisse kalvejager sko (de ser ut som en stor L) men jeg går ikke bort til dem å sier hva de skal gå kledd i. så hva er poenget? La lesbene beholde flanellen og homsene kan beholde polyesteren sin,

 • slettet_8nweVqH

  22. jan 2009 17:13 Har man ikke noe fint å si, så kan man heller holde kjeft.

  Hva er det med folk her inne??

  Skikkelig kult arr og jeg håper det blir vellykket.

 • Mr J

  22. jan 2009 17:23 -Dette må jo blare bli knall: Homohelg på Røv-ær.......
 • slettet_7PBz7dD

  22. jan 2009 17:29 hmmmm dette hørtes veldig artig og gøy ut.....må prøve å få det til
 • slettet_7dwFIU0

  22. jan 2009 17:40 Positivt tiltak, og mye inneholder deler jeg vil ha nytte av... Tar med meg det jeg vil ha med av helgen, og resten kaster jeg over skuldra.

  Og må ærlig innrømme at jeg ikke forstår de som rakker ned på denne aktiviteten, hvem sa at dette arrangementet var for dere??? Det er til oss andre det ;)

 • J STRYKER HSUND

  22. jan 2009 18:33 Flott tiltak. Stå på jenter. Det skjer så lite i byen fra før. :)
 • slettet_F910gXP

  22. jan 2009 18:51 Det er hyggelig når kreative folk forsøker å finne på noe, og det er fint at det skjer noe for homser og lesber andre steder enn i de store byene. Men programmet som er presentert for dette arrangementet på Røvær høres veldig sært ut. Jeg er redd det ikke vil appellere til andre enn en bitteliten gruppe homser. Sminke- og klestips fra Jan Thomas; hva skal vi med dét??? Det ikke dét vi vanlige mennesker har mest behov for. Og Jan Thomas representerer ikke akkurat gjennomsnittshomsen i dette landet. Og er det noen homser som sminker seg i dag, da???? De er vel ytterst få, og jeg tror ikke vi finner dem i Haugesund. Det var vel heller 70-tallets homser - de vi den gang kalte "skruller" - som sminka seg. Og at det bestandig skal være transer som underholder på homoarrangement, skjønner jeg heller ikke.

  Derfor er jeg redd dette er tilbud som ikke interesserer homofile og lesbiske generelt sett. Vi er helt vanlige mennesker med vanlige interesser, noe hotellets folk og deres medarbeidere i dette tilfellet ikke ser ut til å ha skjønt. Kanskje hotellet kan kutte ut disse postene, og heller tilby noe som er for vanlige mennesker? For - i utgangspunktet høres det flott ut med ei homsehelg i havgapet!

 • Christobus

  22. jan 2009 20:34 Makan til mye negativitet, Røvær er en fantastisk plass, og de som bor på øya er åpne og blide, går på skole med ei fra Røvær og det er Mora hennes som har mekka sammen denne velvære helgen og driver hotellet!
 • slettet_O37qVFy

  22. jan 2009 20:53 Show! Jeg var på reportasjetur gjennom 17 fylker sist sommer, Røvær var stedet jeg definitivt syntes var finest =)
 • Hydrophilia

  22. jan 2009 21:20 Det hørtes knall bra ut, alt falt rett hjem hos meg; idyllisk plass, var igrunn reiseklar før jeg så prisen.... Ikke et opplegg en student kan være med på i alle fall=(
 • dana32

  22. jan 2009 22:41 Altså, bare for å oppklare litt for alle de som lider av sure kommentarer, siden vi har vært med jentene i diskusjoner om programmet. Det som står i programmet er en meny du kan velge fra som er et innhold som bygger på de velværehelgene de pleier å arrangere her ute. Forskjellen er bare at vi får hotellet for oss selv, og de som syns det er kult kan jo velge å bli med. Det er to fravik fra et normalt program her ute. Stayups-showet, og om det er for stereotypt så er altså de aller fleste homoarrangementer i Norge det. Når det gjelder stylisten fra Jan Thomas studio er han fra nabokommunen til Haugesund og vi syntes det var fint å anbefale det som et innslag. Og med stor sannsynlighet kommer han til å bli invitert til de åpne velværehelgene seinere. Om man ikke liker aromaterapi og heller vil sitte på bryggekanten med en pils eller ta en tur på øya så gjør man det. På samme måte dropper de som ikke vil ha klesveiledning det! Og til sterotypiene igjen helgen er ikke bare for homser, så kanskje noe av tilbudet passer best for jentene, det finnes noen feminine har jeg observert :-). Og jeg er sikker på at vi kan låne ballbingen tre minutter fra hotellet om vi har lyst å spille fotball. PS! Legg merke til at det er muligheter for rimeligere overnatting på sjøhus i flersengsrom. Måltidene uansett inkludert. Hilsen Tove på lånt profil.
 • slettet_tHK7KPI

  22. jan 2009 22:54 morsomt og kreativt!
  ... med potensial til flere ideer når det gjelder innholdet.
  Hvis det blir vellykket bør Røvær satse på omtale og inspirere flere aktører!
  Lykke til!
 • Maxim

  22. jan 2009 23:59 Oj, her var det mye negativt. Flott at det blir arrangert noe slikt! For meg personlig ville det vært mer aktuelt å dra på en slik tur til våren og ha et mer friluftslivpreg over det. Båttur, fotturer, fiske og slikt? Så kan man tjene gode penger på å behandle slitne kropper etterpå, og med aktivitet vil jo apetitten bli kraftig skjerpet også :)

  Uansett: Lykke til, håper de som drar får det veldig kjekt :)

 • Stor kuk

  23. jan 2009 00:45 Nå har jeg lest gjennom alle kommentarene her, og jeg klarer liksom ikke helt å finne noe surt oppgulp eller sure kommentarer fra noen her, så hva som menes med det, skulle jeg gjerne likt å vite.

  Å være kritisk er ikke det samme som å komme med sure oppstøt.

  Som jeg sa i det første innlegget mitt, synes jeg ideen er kjempegod, men jeg kan liksom ikke helt forestille meg at det er spesielt mange som synes det er så interessant med et stylistopplegg når man reiser et sted for å slappe av.

  Tove skriver på dana32 sin profil at om det er for stereotypt så er altså de aller fleste homoarrangementer i Norge det.

  Det er jo slett ikke sant!

  Men igjen: Kjempeflott med folk som tar initiativ til ting!
  Rammen rundt opplegget ser veldig bra ut:-)