Overraskende nominasjon i Oslo Ap


1764

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Overraskende nominasjon i Oslo Ap

Jens Stoltenberg og Håkon Haugli er foreslått på Oslo Aps stortingsliste

Asbjørn Jørgensen
9. okt 2008 00:00

Håkon Haugli inn og Kjell Erik Øye ut av Aps liste i Oslo.

Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti har lagt frem forslag til stortingsliste. Til tross for at Kjell Erik Øye ønsket gjenvalg, har nominasjonskomiteen ikke funnet plass til han på listen.

Derimot her leder av Arbeiderpartiets homonettverk og bystyrerepresentant Håkon Haugli foreslått på 7. plass. Av menn har han kun Jens Stoltenberg, Jan Bøhler og Jonas Gahr Støre foran seg på listen.

Saera Kahn var foreslått til den usikre 6. plassen, men har gitt beskjed om at hun trekker seg.

Det betyr at det kommer endringer på listen som kan få betydning for Håkon Hauglis 7. plass på grunn av kjønnsbalansen på listen.

Nå skal forslaget til storingsliste ut på høring i partiorganisasjonen før nominasjonskomiteen tar sin endelige avgjørelse 4. november.

Lista ser slik ut:

1. Jens Stoltenberg, Korsvoll Arbeiderpartilag

2. Marit Nybakk, Internasjonalt Forum

3. Jan Bøhler, Furuset Arbeiderlag

4. Jonas Gahr Støre, Internasjonalt Forum

5. Marianne Marthinsen, Den Socialdemokratiske Forening

6. Saera Khan, Grunerløkka Arbeiderpartilag (Trukket seg)

7. Håkon Haugli, Homofile og Lesbiske Sosialdemokrater

8. Truls Wickholm, Sagene og Torshov Arbeidersamfunn

9. Karin Yrvin, Kampen/Vålerenga Arbeiderpartilag

10. Lotte Grepp Knutsen, Oslo Arbeidersamfunn

11. Khalid Mahmood, Asiatisk Sosialdemokratisk Lag

12. Siri Gåsemyr Staalesen, Holmlia Arbeiderpartilag

13. Ivar Leveraas, Oslo Arbeidersamfunn

14. Gro Bratteli Jamholt, Valle Hovin Arbeiderpartilag

15. Olav Tønsberg, Hellerud Arbeiderparti lag  

16. Karima Abd-Daif, Afrikansk Sosialdemokratisk lag

17. Ivar Christiansen, Grefsen Arbeiderpartilag

18. Rupinder Kaur Bains, Klemetsrud Arbeiderpartilag

19. Rodi Ilgen, Kurdisk  S osialdemokratisk  F orum

20. Gro Tvedt Anderssen, Veitvet/Linderud/Økern Arbeiderpartilag

21. Yogarajah Balasingham, Norsk Tamilsk Sosialdemokratisk Forum

22. Julie Lødrup, Grünerløkka Arbeiderpartilag

23. Rune Gerhardsen, Nordstrand Arbeiderpartilag


ANNONSE

Kommentarer (14)

Ny kommentar ›

 • kjetil1979

  9. okt 2008 15:32 Håkon er veldig bra så dette tror jeg blir stående. Hvem som får 6 plassen derimot blir spennende. Kanskje Yrvin, selv om jeg tror nestlederen i Oslo Ap ville vært et godt valg etter hva jeg har hørt om henne. Eventuelt ville Iselin Paulsen være et godt navn! :-D
 • kjetil1979

  9. okt 2008 15:49 Jeg vil si 5 er sikre, selv om Ap har 6 nå. Med Jonas og Jens i regjering vil nummer 6 og 7 komme inn med selv et dårligere resultat om de fortsetter i regjering. Om som i dag vil nummer 7 og 8 komme inn som fast. Målet må vel uansett være å få 7 faste og dermed gjøre nummer 8 og 9 som faste.
 • Amadeus

  9. okt 2008 17:01 De fikk 6 repr i 2005, så de fire første er vel "sikre", i den forstand at AP skal gjøre det svært dårlig om de ikke kommer inn med fire rep...
 • slettet_HtsQUmt

  9. okt 2008 17:20 Ser at hun som alltid skal ha en ny lov hver gang hun mener det ene eller det andre er på 2. plass. Partiet fortjener bedre......
 • Dhalgren

  9. okt 2008 18:05 Overskriften er villedende. Dette er ikke nominasjoner, men forslag til nominasjoner.

  For øvrig registrerer jeg med lett vantro at Oslo Ap har tamilske, kurdiske, afrikanske, asiatiske, internasjonale og homofile/lesbiske lokallag.

  Med så mye særinteresser er det vel ikke plass til noe helhetlig tenkning. Kanskje ikke til tenkning i det hele tatt, skal vi dømme etter de siste bruduljene om stortingsvalgte fra Oslo Ap.

 • VoulezVous

  9. okt 2008 18:07 "Til tross for at Kjell Erik Øye ønsket gjenvalg, har nominasjonskomiteen ikke funnet plass til han på listen. "

  Hmmm... det var da veldig dumt etter all hans gode jobb!!!!

  Fantastisk spennende med Håkon, men jeg vil jo både ha ham og Kjell Erik på listen!

 • Arvid

  9. okt 2008 18:30 Tvi-tvi, Håkon! Stå på!
 • choose

  9. okt 2008 18:36 Igor: Din kommentar om særinteresser er tilforlatelig (jeg var et øyeblikk enig), men så spør jeg meg selv:

  Hva er det som tilsier at "Grünerløkkabosatte Sosialdemokrater" har så mye mer felles enn "Asiatiske Sosialdemokrater" - hva enten det gjelder lokal-/regionalpolitikk eller rikspolitikk?

  Alle skjønner at det i enkelte saker kan være viktig å forsvare en bydel, en kommunes eller et fylkes særinteresser i en sak, men det er vel ingen tvil om at det i mange tilfeller også kan være andre "særinteresser" som står på spill? Hvorfor er det ene legitimt, men ikke det andre?

 • Dhalgren

  9. okt 2008 18:40 choose spør: "Hva er det som tilsier at "Grünerløkkabosatte Sosialdemokrater" har så mye mer felles enn "Asiatiske Sosialdemokrater" - hva enten det gjelder lokal-/regionalpolitikk eller rikspolitikk?"

  Svar:
  Jeg skjønner ikke spørsmålet. jeg har da ikke hevdet at de vanlige lokallagene har "mer felles" enn de etniske lokallagene. Tvertimot, nærmest?

 • kjetil1979

  9. okt 2008 19:34 Kjell Erik Øye er jo statsekretær og vi får håpe han fortsetter som det etter valget - eller blir statråd. Med Kjell Erik i dep. og Håkon på tinget vil homofile ha to i viktige posisjoner som vil markere partiet godt og være bra også for homofile. Når jeg også, er det jo fordi de to er dyktige på en rekke politiske områder :-D
 • slettet_YqwWZwF

  9. okt 2008 21:09 Jeg vil også kvoteres inn på denne listen. Please???
 • slettet_qcFMjKE

  10. okt 2008 01:31 ..at bydeler har sine lokallag i Oslo ap ( eller andre partier ) er av geografiske grunner forståelig.
  At tamilske, kurdiske, afrikanske, asiatiske, internasjonale og homofile/lesbiske ikke skal finne tilhørighet innen disse, men må ha egne lag, mener jeg derimot er betenkelig...
 • slettet_987yees

  10. okt 2008 08:56 Jeg ble positivt overrasket over at vi har så mange tematisk orienterte lokallag i Arbeiderpartiet. Det må ses som en styrke for partiet at vi får fram og speiler mangfoldet i samfunnet. Det ville antakelig ikke vært like lett om alle lokallagene skulle vært tuftet på bydelstilhørighet.
 • Leonnoel

  26. okt 2008 03:58 Ja, hyggelig med Håkon, men husk, hvis dere vil ha Kjell Erik, og det vil jeg, så er det bare å kummulere...skrive han inn på stemmeseddelen. Men jeg kan ikke..fordi jeg bor like over elva i Bærum. Lykke til begge to!