Fra KrF til Aps homonettverk


1650

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Fra KrF til Aps homonettverk

Asbjørn
1. okt 2008 00:00

Tidligere gruppeleder i Kr.F melder seg inn i Arbeiderpartiets homonettverk.

Ole Henrik Grønn.
Ole Henrik Grønn som i sommer meldte seg ut av Kristelig Folkeparti har meldt seg inn i Arbeiderpartiet og Arbeiderpartiets homonettverk.

Ole Henrik Grønn var gruppeleder, ordførerkandidat og mangeårig tillitsvalgt i Sarpsborg KRF, men meldte seg ut av partiet da han kom ut som homofil.

Han vil nå gå inn i Arbeiderpartiets bystyregruppe i Sarpsborg. Dermed får partiet rent flertall i bystyret.

I tillegg ønsker Grønn å engasjere seg og bidra aktivt i Arbeiderpartiets homonettverk.

- Jeg er veldig glad for at Ole Henrik Grønn har valgt å engasjere seg i Arbeiderpartiet, sier leder av homonettverket Håkon Haugli.

KrF aksepterte ikke kjæreste
 
- Vi har fått en dyktig, erfaren og bredt engasjert politiker med på laget. Jeg er glad for at Ole Henrik oppfatter Arbeiderpartiet som et åpent og inkluderende parti, og for at han valgte nettopp oss etter å ha gått runden med fem forskjellige partier.

Ole Henrik Grønns utmeldelse av KRF kom som konsekvens av behandlingen han fikk av lokalpartiets ledelse, som bl.a. mente han ikke ville kunne fortsette som gruppeleder dersom han fikk seg kjæreste.

- I Arbeiderpartiet synes vi det er hyggelig om folk får seg kjæreste og viktig at alle kan være hele mennesker. Det handler om verdier, kommenterer Haugli, som oppfatter behandlingen av Grønn i Sarpsborg KRF som krenkende og diskriminerende.

- Saken er en påminnelse om hvor krevende det fortsatt kan være å være homofil i Norge i 2008.

Håkon Haugli sammen med nestleder i Auf Eskil Pedersen fra et møte i Arbeiderpartiets homonettverk.

ANNONSE

Kommentarer (8)

Ny kommentar ›

 • kjetil1979

  1. okt 2008 12:44 Vi i Ap har da også kristne arbeidere som kan være bra sted å være aktiv. Flott at vi har fått en som Ole Henrik Grønn i vårt parti. En som er brennende engasjert i eldre og helse. Det er ikke verst med tanke på hans unge alder. Flott at Håkon Haugli er raskt ute med å ønske velkommen.

  PS. Jeg ville fått tak i et bilde av Ole Henrik Grønn - noe som en sikkert ville fått lov til å bruke. Det passer mer til denne saken synes jeg. Håper gaysir tar kontakt med Grønn og lager egen sak om han. Det synes jeg en bør gjøre med tanke på all mediadekningen han har fått på grunn av den dårlige behandlingen han fikk av sitt lokalparti i KrF.

 • slettet_yzx6FwZ

  1. okt 2008 21:33 De må ha god råd på politikere i KrF når de velger å gi slipp på en så dyktig person.

  --og til Willwi--- Sosialisme er et utdatert ord som bare brukes av Erna og noen få gamle Høyrefolk. Huff og huff--
  Det du kaller sosialisme kaller jeg SAMFUNNSBYGGING

 • slettet_yzx6FwZ

  1. okt 2008 22:23 hei ola
  Du har rett i at det var borgelig regjering som innførte folketrygden, men det var AP-regjerningen som hadde "redet grunnen" på forhånd.
 • slettet_yzx6FwZ

  1. okt 2008 22:24 men nå var det vel egentlig ikke noe av dette som var saken her.
  :-)
 • toe69

  2. okt 2008 09:30 Det er en uting at folk stiller til valg for ett parti og går over til et annet. Jeg mener det er et velgerbedrag.

  Dersom man ryker uklar med partifeller eller er bitter for å tape en personkamp så bør man likevel stå for det programmet og den politikken man ble valgt på - eventuelt som uavhengig.

 • frida

  2. okt 2008 14:14 Bra at du kom deg ut, Ole Henrik! Stå på!!
 • Salomon

  3. okt 2008 14:13 Kjære amg..
  Du har så rett så rett. På grunn av at legning har vært så uinteressant for politikken, tok det tid før det kom noen reformer, ja. Trodde politikk dreide seg om å ta vare på alle i samfunnet jeg, men så feil kan man ta. Det var politikere som vedtok partnerskapsloven også. så vidt jeg vet. Og det hadde da med seksuell legning. Og "De som elsker alle", KRF. dannet folkeaksjonen mot partneskapsloven fordi "det truet ekteskapet."Det var forresten politikere som avskaffet sykdomsbegrepet for homser og opphevet straffelovens paragraf om mannlig homoseksualitet også. Ja, dette var bare til din orientering da...
 • maizena5

  7. okt 2008 20:03 Jeg er utrolig skuffet over at Ole H. Grønn valgte Ap i stedet for KrF. Dette er det verste partiet du kunne melde deg inn i, selv som homofil. Jeg er det selv men kunne aldri tenkt meg å gå inn i AP. De har så mange andre saker som bryter totalt med det kristne budskapet.
  Jeg synes det er leit at du har gitt AP din stemme i steden for.