Reise: Las Vegas


1734

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Reise: Las Vegas

Blue Moon Resort er den eneste homo-hotellet i Las Vegas. Stedet har eget svømmebasseng med en liten foss og holder en stor og populær BBQ hver søndag. Foto: Tobias Holfelt.

Tobias Holfelt
23. jun 2008 00:00

Er man trøtt av å se gamle bygninger, oppleve historie eller lære noe om verden rundt seg, bør man dra til Las Vegas.

Her finnes ingen historie, gamle hus eller noe som ikke er kunstig eller en kopi av mer kjente ting. Derfor blir også stedet helt unikt og absolutt verdt et besøk.

Fra å ha vært en ganske liten by i ørkenen har Las Vegas de siste tiårene vokst kraftig. I dag bor det rundt 1,8 millioner mennesker i ørkenbyen.

Las Vegas er full av kopier av kjente plasser. Foto: Tobias Holfelt.

140 000 hotellrom

At Las Vegas lever av turisme viser sammenligningen med København når det gjelder antall hotellrom. Mens København har 15 000 hotellrom har Las Vegas 140 000 hotellrom, og innen 2011 vil antall hotellrom i byen ha vokst til 180 000.

Til tross for at Las Vegas ofte blir omtalt som Sin City, har friheten for homofile og lesbiske vært ganske begrenset historisk. Helt frem til 1991 var det forbudt for to personer av samme kjønn å ha sex sammen.

Men samtidig har byen løftet frem kjente homoikoner som Siegfried&Roy og Liberace som det faktisk finnes et eget museum om i byen.

De senere årene har situasjonen blitt stadig bedre for homo-turisme til Las Vegas, og de største aktørene brukter store beløp på å tiltrekke seg rosa turisme.

I bresjen for denne utviklingen finner man Harrahs som blant annet eier fasjonable Ceasar's Palace og det rosa Flamingo Hotel.

Også Mandalay Bay er et populært sted for homofile turister, kanskje spesielt fordi stedet har en oppsetning av musikalen "Mamma Mia" gående for tiden. Wynn Hotel og Paris Las Vegas med sin kopi av Eiffeltårnet arbeider hardt for å tiltrekke seg skeive turister.

Fra den årlige pridefestivalen. Foto: Tobial Holfelt.

Homo-hotell

Det eneste homo-hotellet i Las Vegas heter Blue Moon Resort. Det ligger et par kilometer utenfor sentrum, men tilbyr overnatting til en rimelig penge.

Stedet har eget svømmebasseng med en liten foss og holder en stor og populær BBQ hver søndag. Man trenger ikke bo på hotellet for å delta på BBQ. Dette er kanskje ikke det beste stedet for en romantisk ferie med kjæresten da søndagsfestene har en tendens til å utarte seg...

Stort marked

Den første uken i mai i år var Las Vegas åsted for den årlige reiselivsmessa om homo-turisme. Dette er en gedigen reiselivsmesse og ble i år arrangert for 25. gang.

Las Vegas åsted for den årlige reiselivsmessa om homo-turisme. Foto: Tobias Holfelt.
Arrangør er IGLTA (International Gay and Lesbian Turism Organisation) som har som oppgave å fremme markedsføring av ulike reisemål og operatører som ønsker skeive turister velkommen.

Stadig flere europeiske byer har fått øynene opp for homo-turisme som er et marked på 30 milliarder dollar årlig.

Også våre nordiske naboland satser tungt på å tiltrekke seg homo-turisme. Så langt er Stavanger eneste by som har forsøkt seg med en viss markedsføring overfor et skeivt publikum.

Foto: Tobias Holfelt.

På grunn av reiselivskonferansen var den årlige pridefestivalen, som vanligvis holdes i august, flyttet til mai i år. Dette er en stilfull affære med opptog, pridepark og en rekke fester.

Vanligvis møter kristenfundamentalister opp langs paraden med plakater om at helvetes porter står åpne for alle homofile, og Las Vegas er intet untak.

Dog var parolen om at homofile er en trussel for rikets sikkerhet ny i år. Det får man kanskje se på som en oppgradering av homofiles posisjon, men det er ingen som tar særlig notis av disse demonstrantene.

Les også:

(10.03.08) Årets heteste homo-reisemål

ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • slettet_IVAKzr0

  23. jun 2008 11:54 Er han fyren på det øverste bildet naken?
 • slettet_gBittX5

  23. jun 2008 13:31 Las Vegas er en ulidelig kjedelig by, spør du meg.
 • duane

  23. jun 2008 18:04 herreguddd - i love las vegas!!!

  gran canaria vs lasvegas - Ulovlig å sammenlikne!

 • Maxim

  23. jun 2008 18:36 Guri, så tacky!

  Skal dit i september :D