Karen Pinholt ny LLH-leder


1892

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Karen Pinholt ny LLH-leder

Skråskriftredaksjonen
9. jun 2008 00:00

På LLHs landsmøte i Bergen ble Karen Pinholt søndag valgt til ny leder, men mange stemte blankt.

Sist oppdatert mandag klokken 11:41.

Uten motkandidater var det ingen tvil om at Karen er homorørslas nye toppsjef. Dermed har LLH etter ti år med mannlig styre fått en kvinne på toppen.

Karen Pinholt (33) ble søndag valgt til ny leder av LLH. Foto: Aleksander Thuen.

Hun tar over en organisasjon som hun karakteriserte som veldig god etter fire år med Jon Reidar Øyan som leder.

Selv har hun de siste to årene sittet i sentralstyret i LLH, og kjenner organisasjonen godt.

Karen har klare målsetninger når hun nå tar over, og fokuserte i sitt innlegg på at vi etter at ekteskapsloven vedtas onsdag 11. juni må få fokuset over på holdningsarbeid.

Av andre saker som hun vil jobbe med, nevnte hun alderdom og internasjonalt arbeid.

Karen Pinholt tok i mot hyllesten. Foto: Aleksander Thuen.

Det var en svært rørt Pinholt som tok i mot hyllesten fra landsmøtet etter at resultatet var klart.

Hun ble valgt med 50 stemmer. 29 delegater valgte å stemme blankt, etter at avstemmingen ble gjort skriftlig.

Mye følelser forbundet med valget

Ny nestleder ble Espen Ophaug. Også i nestledervalget var det mange som stemte blankt.

Espen Ophaug ble valgt til nestleder i LLH. Foto: Aleksander Thuen.

Det var en følelsesladet Ophaug som måtte ha to forsøk på å holde sin tale i forkant av valget. Bakgrunnen for dette var trolig knyttet til at det også ved nestledervalget ble krevd skriftlig valg, på tross av at det også her kun forelå én kandidat og ingen motkandidat ble foreslått under møtet.

Resten av sentralstyret ble valgt ved akklamasjon og dermed ble alle av valgkomiteens kandidater valgt.

Sentralstyret i LLH består etter dette av:

Karen Pinholt, leder
Espen Ophaug, nestleder
Christian Fjellstad, økonomiansvarlig
Karine Dybvik, ble gjenvalgt som ungdomskontakt
Majoran Vivekananthan
Thorbjørn Urfjell
Anette C. W. Pettersen.

Etter LLHs endringer av vedtektene under landsmøtet tiltrer ikke det nye sentralstyret før 1. juli.

Fortsatt LLH

Landsmøtet vedtok å beholde navnet  LLH, men nå med undertittelen Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Det betyr at "frigjøring" nå er fjernet fra navnet. Landsstyrets forslag om å endre navnet til LHBT Norge manglet tre stemmer på å få to tredjedels flertall, som trengs for å endre vedtektene og dermed navnet.

Det var mange avstemminger som krevde at tellekorpset måtte i aksjon grunnet jevne resultat.

Det gjaldt også den andre store vedtektssaken som ble diskutert på landsmøtet, nemlig endringen av delegatfordelingen til landsmøtet.

Landsstyret ville ha vedtatt en ny ordning hvor man har et maksimalantall delegater til landsmøtet på 89, prosentfordeling av delegater på fylkeslag og at ingen fylkeslag skulle ha over 20 % av delegatene. Dette forslaget manglet en stemme på å få det nødvendige flertall. Til neste landsmøte vil dermed de gamle vedtektene fortsatt gjelde.

Nytt prinsipprogram

LLH har etter landsmøtet fått et helt nytt prinsipprogram. I dette programmet mener LLH mye og har klare standpunkt i mange saker.

Det gjelder i saker som kjønn og seksualitet, menneskerettigheter og asyl og samfunnsspørsmål som skole, familie og alderdom. 

Kapittelet som skapte store nyhetssaker forrige uke om ekteskap ble omskrevet for å være klar på hva organisasjonen mener om dette. LLH går ikke inn for at ekteskapet kan bestå av mer enn to personer.

Gode debatter under kyndig ledelse

Landsmøtet åpnet lørdag 7. juni kl 10 med helsing fra byråd Henning Warloe på vegne av Bergen kommune. Etter dette startet debattene om vedtekter og prinsipprogram. Det ble mange gode meningsutvekslinger, og debattene ble kyndig ledet av Håvard Øvregård og Lise Quivey.

Lørdag kveld var det landsmøtemiddag som ble preget av at Jon Reidar Øyan nå går av som leder. Han fikk mye ros og det var mange gode takketaler som ble tatt godt i mot av hovedpersonen selv.

LLH Bergen og Hordaland, som lokal arrangør av landsmøtet hadde fått sin egen Torstein Dahle til å holde en eminent og morsom festtale. Underholdningen stod Roy Vorland og Roger for. Etter middagen var det åpningsfest for Homodagene i Bergen.

Arbeidsprogram og Helseutvalget

Søndagen formiddag ble vedtakene angående vedtekter og prinsipprogram gjennomført. I lunsjen var det underholdning ved landets eneste lesbekor Sapfonia, før valg av nytt sentralstyre ble gjennomført.

Grunnet tidspress ble diskusjonen og avstemmingen om arbeidsprogrammet, utsatt til etter valget søndag. 

Det som fikk mest oppmerksomhet i forbindelse med arbeidsprogrammet var forholdet til transpersoner og inkludering av denne gruppen i organisasjonen.

Det siste landsmøtet gjorde før Jon Reidar overleverte lederklubben til Karen Pinholt, var å diskuterer Helseutvalget som i dag er et utvalg under LLH, men med stor grad av selvstendig styring. Man er inne i en prosess hvor forholdet mellom LLH og Helseutvalget er under revidering. Gjennom debatten søndag fikk delegatene komme med innspill i denne prosessen, som dessverre bar preg av at tidsnød.


ANNONSE

Kommentarer (20)

Ny kommentar ›

 • kjetil1979

  8. jun 2008 23:56 Flott valgkomiteen hadde gjort en jobb som hadde støtte. At så mange stemmer blankt på leder og nestelder er merkelig synes jeg når en ikke stiller med noe i mot. Rart å ikke gi full støtte. Gir jo ikke akuratt lyst til å en gang bli aktiv i denne organisasjonen.
 • moviemaker

  9. jun 2008 00:49 meget spesielt med de blanke stemmene... Håper hun og nestleder får lov til å føre "homkamp" og slipper internt tull og fjas!!

  Karen virker som en dame med viktig erfaring. Dette kan nok trengs når hun skal bygge organisasjon. Ønsker henne alt godt og lykke til :)

 • Thats_me

  9. jun 2008 01:34 Rettelse!

  Utdrag fra tekst:
  "Det var en følelsesladet Ophaug som måtte ha to forsøk på å holde sin tale i forkant av valget. Bakgrunnen for dette var trolig knyttet til at det også ved nestledervalget ble krevd skriftlig valg, på tross av at det også her kun forelå én kandidat og ingen motkandidat ble foreslått under møtet."

  Hvis Gaysirs representant hadde klart å få med seg hva som ble sagt under starten av Espens tale, så hadde de fått med seg at det var andre mer personlige grunner til at det ble en følelsesladet tale, og IKKE på grunn av at det ble nevnt at det ble ønsket skriftlig valg.

  Dette er noe jeg tror GS skriver med overlegg for å skape diskusjoner som kan ende i mistillit til våre lokallag og LLH sentralt.

 • aleks8888no

  9. jun 2008 02:09 Gratulerer sier nå jeg.
 • slettet_slaK63n

  9. jun 2008 02:45 Gratulerer alle sammen. Bra jobba valkomiteen. Dårlig at noen stemmer blankt og ikke kan stille opp med egen kandidat.
 • slettet_ySKUX5b

  9. jun 2008 08:06 ...og en kjempestor takk til Jon Reidar Øyan. Takk for innsatsen din i homosaken!
 • slettet_56wxf1w

  9. jun 2008 09:38 Gratulerer fra Menneskerettsalliansen med et godt og solid styre.

  Vi ser frem til fortsatt godt samarbeid om å rydde opp i resten av den diskriminerende norske lovgivningen som definerer lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, så vel som funksjonshemmede, kjønnsbekreftede og mange andre som annenrangs personer i samfunnet.

  Dag Øistein Endsjø
  Leder, Menneskerettsalliansen

  Menneskerettsalliansen består av
  - Foreningen for transpersoner - Norge
  - Kvinnefronten
  - Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring
  - Landsforeningen for transkjønnete
  - Landsorganisasjonen for Romanifolket
  - Norges Handikapforbund
  - Stiftelsen Rettferd for taperne
  - Stopp Diskrimineringen
  - Synshemmedes Akademikeres Forening
  - Taternes Landsforening
  - ULOBA - Andelslag for borgerstyrt personlig assistanse

 • kjetil1979

  9. jun 2008 10:23 For de av oss som ikke er aktive i LLH, men bare medlem. Hvorfor var det så mange blanke på leder og nestleder? Hva ville de vise med å stemme blankt? Vi snakker jo om 1/3 av landsmøte, så er jo en stor gruppe. Har en ikke tillit til leder og nestleder så skjønner jeg en slik reaksjon, men gir ikke styrke for ledelsen etter valget. Har leder og nestleder gjort noe galt? Hvorfor ikke full støtte?
 • slettet_slaK63n

  9. jun 2008 11:02 Det som Kjetil1979 spør om lurer jeg også på. Trist at folk ikke kan stille med andre kandidater da isteden for å stemme blankt. Det er utrolig mange blanke stemmer. Jeg reagerte veldig på det. Jeg tror at Karen kommer til å gjøre en god jobb som leder. Valgkomiteen gjorde en bra jobb.
 • TNS

  9. jun 2008 11:55 Hurra for Karen og Espen. Gratulerer! Gleder meg til å følge arbeidet deres i samarbeid med et nytt spennende sentralstyre! Valgkomitéen har funnet flinke folk som det er all grunn til å støtte videre.
 • slettet_yRgEchy

  9. jun 2008 14:08 Takk Jon Reidar for kjempeinnsats i perioden. Og Gratulerer Karen!
  Ellers er det bare trist med den ynkelige kampanjen om å stemme blankt. Trist,stakkarslig og farlig for LLH!
 • Mirromurr

  9. jun 2008 15:59 Først: Til dere som kaller de som stemmer for feige. Skam dere. Det har da virkelig ikke noe med det å gjøre. Å stemme blankt på en person vil si at man ikke har tillit til denne personen og dermed ikke ønsker å gi denne personen sin uforbeholdne støtte.

  Ja, det er enkelt å sitte på sidelinja og si at da får man komme opp med en egen kandidat. Slik funker det ikke i LLH. Kandidater til disse verva gror ikke på trær. Valgkomiteen i år gjorde en meget flott jobb, og forslagene til kandidater var bra, men når man har kun en kandidat til hvert verv, fordi alle andre kandidater har sagt nei til å stille, blir den eneste muligheten til å stille seg tvilende til kandidaten(e), å stemme blankt. Noen annen mulighet har man ikke.

  Dette handler utelukkende om aktivt demokrati, ikke omm feighet.

  Men når det er sagt, så ble faktisk kandidatene valgt, og da stiller man seg bak dem og støtter opp om det arbeidet de gjør og utfører. Selvfølgelig gjør man det. Det er loven om at majoriteten har talt.

  Men det er også viktig å få sagt at blanke stemmer denne gangen, overhodet ikke var kritikk til valgkomiteens arbeid. Det var for de fleste noe helt annet.

  Nå er vi der at styret er på plass, og nå lar vi de jobbe i fred. Jeg tror nok kanskje kritikken i mange temagrupper og fra enkeltpersoner her inne kan være mye mere sårende enn noen blanke stemmer på et valg. De stemmene kan faktisk ha den virkningen at man skjærper seg ennå mere, nettopp for å motbevise spådommen. Lykke til.

 • slettet_slaK63n

  9. jun 2008 17:50 Jeg tror ikke du ser samme problemmet som vi ser når organisasjonen er så delt. Det er ikke bare å stå sammen etter på når det var så mange blanke stemmer. For oss utenfor så virker det da som at organisasjonen er delt i to. At det er mye uenighet inne i organisasjonen og det er ikke bra for en organisasjon vis det er riktig.

  Det var heller ikke mange blanke stemmer ifra for å kaste lederkandidaten så jeg. Hva ville skjedd da når det ikke var motkandidat?.

 • slettet_bWQt8Sg

  9. jun 2008 19:24 Gratulerer LLH med et vel overstått LM, og et flott nytt sentralstyre!

  At det kommer så mange blanke stemmer tyder som tidligere sagt her, at det mangler en del tillit blant delegatene. Dette på tross av at man har fått muligheten til å foreslå andre kandidater gjennom hele prosessen, inkludert under selve valget. Det interessante her er at ingen foreslo noen andre, hvilket tilsier at man kun sto igjen med et alternativ. Det burde dermed være delgatenes fordømte plikt å støtte opp om det foreliggende forslaget, for å vise at man har tillit til organisasjonen overhodet.

  Når det allikevel dukker opp så mange blanke stemmer, viser det at man har en del å jobbe med. Mangel på tillit går raskt ut over motivasjonen, og uten motivasjon går arbeidet nedenom og hjem. Det er det åpenbart ikke alle som forstår.

 • slettet_jIxlMSC

  10. jun 2008 01:47 Med all respekt for transepersoner synes jeg begge grupper er stigmatisert nok av andre om vi ikke selv skal blande de sammen. De har INGENTING med hverandre å gjøre. Vi snakker seksuell preferanse på den ene siden, og kjønnsidentitet på den andre siden. Det var en crappy idé når Sverige rørte det sammen, og er like crappy nå i Norge. Man kan skrike "sammen er vi sterke" så mye man vil, men sannheten er det motsatte. Dette er et stort steg tilbake for begge grupper.

  Er like fristet å melde meg inn i LLH nå som å handle bukser hos "Archmeds Kebab & Bukser" - som forøvrig selvsagt aldri hadde fått solgt sin Kebab om butikken bare het "Archmeds Bukser". Skal dere ha en helt annen problemstilling inn i foreningen, så vis dem såpass respekt at dere inkluderer dem i navnet. Dette bærer preg av hastverk fra ende til annen!