Ap ut mot Islamsk Råd


325

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Ap ut mot Islamsk Råd

Asbjørn Jørgensen
11. mar 2008 00:00

Oslo Arbeiderparti tar et oppgjør med unnfallenheten til Islamsk Råd.

Årsmøtet i Oslo Arbeiderparti vedtok i helgen en oppfordring til Islamsk Råd om å fordømme drap av homofile.

Det var Homofile og lesbiske sosialdemokrater som er det tiende største av Oslo Arbeiderpartis lokallag, som fremsatte forslaget til uttalelse fra årsmøtet.

Håkon Haugli er leder for homofile og lesbiske sosialdemokrater i Ap og bystyrerepresentant i Oslo. (Foto: Bjørn Lecomte)

Som så mange andre er også Oslo Arbeiderparti bekymret for situasjonen homofile i Iran befinner seg i. Den iranske organisasjonen Homan, som representerer homofile og lesbiske iranere, mener at det iranske regimet har henrettet mer enn 4.000 homofile siden 1980.

I følge Amnesty International risikerer man i Iran å bli dømt til døden for ikke-voldelige gjerninger som defineres som "fiendtlighet mot Gud". Fiendtlighet mot Gud kan være utenomekteskapelige eller homofile forhold. Det iranske rettssystemet krever dødsstraff for mannlig homoseksuell omgang og 100 piskeslag for lesbiske de tre første gangene de blir tatt og dødsstraff for fjerde gang.

Homoseksualitet er straffbart med døden i Iran, Saudi-Arabia, Sudan, Yemen og Mauritania.

- Irans grove brudd på menneskerettighetene kan ikke avfeies som et teologisk tolkningsspørsmål. Oslo Arbeiderparti fordømmer enhver forfølgelse av homofile og oppfordrer Islamsk Råd til å gjøre det samme, heter det i uttalelsen.

Forsidefoto: Bjørn Lecomte.


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

 • slettet_Sz2IWfp

  11. mar 2008 21:55 Vel og bra at dette tas opp og at det rettes søkelys mot islamismens umenneskelighet i forhold til alle som faller utenfor deres egen oppfatning av hvordan verden og menneskene skal være..
  Men dessverre tror jeg det er en utopi og tro at det nytter. Dette er farlige og sterke krefter..
  Det er en sann trussel mot menneskers rett til å være seg selv..
  Mot retten til å tenke og uttrykke seg..
  Mot retten til å være fri ..

  Jeg mener at bare det å i ramme alvor(?) tro på en Gud som fordømmer og straffer f.eks.seksuelle "utskeielser" med døden, men verdsetter de som utfører disse grusomme handlingene; er så forrykt at det ikke har rett til å tas på alvor..