Et sus av villmark


1907

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Et sus av villmark

Nina Didriksen
28. jan 2008 00:00

Topptur i eventyrskogen

Oppkuven er et av de stedene i Oslomarka hvor du får et pust av villmark. Vilt og vakkert med et snev av Asbjørnsen og Moe, skriver Lesbisk Turlag i dette turreferatet.

Rammen rundt årets første skitur i LT-regi var perfekt: Masse snø, og et passe tykt nysnølag oppå skaren, slik at vi kunne gå overalt. Underveis kom solen også, så det ble rene påskestemningen.

I Krokskogens indre: Løypa opp Kjagdalen bringer oss mot Oppkuvvannet, og vi har akkurat passert grensen for Oppkuven-Smeddalen naturreservat. Foto: Nina Didriksen.

Starten gikk som annonsert fra Elveli p-plass nedenfor Sørkedalen skole lørdag formiddag.

Som vanlig litt småhardt i starten, men det bedret seg etter hvert som vi spiste kilometer og høydemetre. Jo lenger inn, jo mer snø.

Et par kalde grader ga nydelig føre, her var ingen smøreproblemer. Universalklisteret holdt godt både i trikkeskinneløypa og på tørrsnøføret til topps.

Og hvilken topptur! Oppkuven er et snøhøl, det vet vi fra tidligere utflukter hit. LT-turen for to år siden druknet jo i nysnø, så mye at vi måtte gi opp toppforsøket og heller ta rasten på Store Oppkuvvann.

Men i dag stemte det. Den kronglete og spennende terrengløypa etter vannet var helt grei å gå både opp og ned på tynne racingski, med god styresnø som øverste lag.

Mot det forjettede land: Ikke langt igjen til dagens mål! Foto: Nina Didriksen.

Fiskebein, sidelengs i det bratteste og diagonalgang i det slakeste, og de siste høydemeterne ble sakte, men sikkert forsert. Ikke noe oppkjørt spor her, men noen få skiløpere hadde gått der før oss.

Bonustopp

Siden noen av LT-damene er ivrige samlere av både topper og o-poster, vedtok vi en liten avstikker en halv kilometer før hovedmålet.

Vi tok av fra skiløypa og bushet oss oppover og bortover til vi kom til Såta, som er en av toppene du ser opp på fra Store Oppkuvvann. Dagens lille bonus!

Her nøt vi spennende utsikt helt til Oslofjorden og logget posten, før vi gikk tilbake til det lille skisporet og fortsatte til Oppkuven. 704 meter over havet gjør den til den femte høyeste toppen i hele Marka.

Fra den heller ukjente toppen Såta ser vi både Holmenkollåsen og indre Oslofjord. Foto: Nina Didriksen.

Siden det er masse grantrær her, har noen vært så vennlige å sette opp et utkikkstårn. Her ser du hele Marka og de nærmeste fjellområdene, og en flik av storbyen og fjorden. Litt isete trinn på stigen, men halve turfølget måtte opp og se!

Drøyt 500 høydemeter opp, ca 28 km i lengde og to flotte topper ble fasiten på denne turen. Dessuten en behagelig passe mengde andre skiløpere ute på tur, ikke akkurat kø i løypa.

Trygt og høyt står det der, tårnet på Oppkuven, slik at alle kan nyte utsikten. Foto: Nina Didriksen.

Turen tok oss rundt fem timer, og da brukte vi GOD tid i oppoverbakkene, til å ta bilder og bare til å stoppe og nyte den vakre naturen.

De som var med på LT-turen til Oppkuven: Ragnhild og Nina (turleder). Resten må antas å ha ødelagt dagen på et kjøpesenter.

Dagens LT-tur: Ragnhild (t.v.) og turleder Nina, 704 meter over havet. Foto: Nina Didriksen.

Mer info om Lesbisk Turlag, se www.lesbiskturlag.org

Flere bilder fra turen:

Krokskogidyll: Løypa til Oppkuven går over det idylliske Såttjern. Foto: Nina Didriksen.
Spennende nedtur: Med god styresnø oppå skaren var de bratte bakkene greie selv for småengstelige damer på racingski. Foto: Nina Didriksen.
Fra toppen av tårnet på Oppkuven ligger Nordmarka for dine føtter. Langt borte sees vesle og store Sandungen, to av Markas største vann. Foto: Nina Didriksen.

ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • ck

  28. jan 2008 12:22 sern utrolig herlig ut!
 • Maxim

  28. jan 2008 12:51 Var det bare 2 stk der? :-o

  Lesber på kjøpesenter? Kan ikke stemme.

  Så ut som en fin tur :)

 • slettet_JswjDhX

  28. jan 2008 13:40 Sånne bilder er jo rett og slett dårlig gjort å legge ut... Tenk på oss stakkars eksiløstlendinger i regnland! *vil også på skitur*
 • HHS

  28. jan 2008 23:08 Sånne bilder er jo rett og slett dårlig gjort å legge ut... Tenk på oss stakkars eksiløstlendinger i regnland! *vil også på skitur*

  -Kan ikke si meg mer enig!.!