Andreas Lundstedt forteller: - Jeg har hiv


1735

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Andreas Lundstedt forteller: - Jeg har hiv

Asbjørn Jørgensen
19. des 2007 00:00

Andreas Lundstedt forteller til QX at han er hiv-positiv.

Andreas Lundstedt er en av Sveriges fremste artister og frontfigur i gruppen Alcazar. Han har også deltatt i Meldodifestivalen en rekke ganger, og opptrådt flere ganger i Norge.

Han forteller til QX at han etter flere år med funderinger, nå har bestemt seg for å ta steget ut i offentligheten med sin hiv-status.

Han forteller til bladet at det er takket være fantastisk støtte fra venner og familie at han orker å fortelle det.

Andreas Lundstedt (t.v.) her under et Oslo-besøk med gruppen Alcazar i 2003. Foto: Ketil Randen/Gaysir.

- Jeg håper det skal være bra at folk nå får et ansikt på noen med hiv. Jeg vet at det finnes flere i min bransje som har det og det er syndt det er et emne som er tabu.

Første offentlige person siden 1987

Han er den første offentlig kjente person i Sverige som forteller om sin positive hiv-status siden Sighsten Herrgåd gjorde det i 1987, skriver QX.

Han vet ikke hvem som smittet han, og han forteller til bladet at det heller ikke har vært så viktig for han.

- Men alle mine tidligere kjærester og min nåværende forlovede er også hiv-negative.

Hele intervjuet med Andreas Lundstedt kommer i januar-nummeret av QX.


ANNONSE

Kommentarer (6)

Ny kommentar ›

 • slettet_gQEkdSV

  19. des 2007 13:50 Flott at folk står frem. Får håpe dette får flere til å tenke seg om to ganger før de dropper kondomen.

  Dette viser bare at HIV er noe som kan ramme oss alle, ikke bare "sleske gamle menn" som vanker på sauna.

 • slettet_qgn3wWY

  19. des 2007 17:20 "Det hadde jeg ikke trodd" er det sikkert mange som tenker første gangen de leser dette! Nettopp derfor er det så viktig å tenke på at HIV kan ramme hvem som helst; homo som hetero, gammel som ung!
 • slettet_XbT8wgs

  20. des 2007 00:24 pen han var;)
 • 0vid

  20. des 2007 00:26 Veldig bra at han forteller om sine egne erfaringer med å leve med hiv! Han er et kjent ansikt som kan åpne øynene på mange - sikkert avkrefte en del stereotype forestillinger om hiv-positive og gi et ansikt til hiv uten å utløse minoritetsstress.

  Sighsten Herrgård nevnes - grunn til å nevne Jacob Dahlin også - kjent for programmet "Jacobs stege" på SR på 80-tallet. Han var ikke så blendende vakker men hans "Skål tamejfan!" er en arv som forplikter! "Beväpnad med glitter och glamour bekämpade han alla sorters fördomar..."

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=46881&a=524458

 • slettet_sREUc6v

  21. des 2007 00:50 Stakkars fyr ass:(
 • HIV+LIV

  21. des 2007 10:41 Svært få hiv+ opplever det som noe hyggelig å bli stakkarsliggjort gjennom å erklæres som en det er synd på! Det vil jeg faktisk ha meg frabedt for egen del! Hiv-positive lever i dag liv som skiller seg lite fra dere andre.

  Jeg chattet med en kompis fra Stockholm som er sykepleier og nå studerer i San Francisco. Han sa "de fleste (Jacob Dahlin, Sighsten Herrgård, Ebbe Carlsson) kom ju alla ut någon vecka innan de dog..." Andreas Lundstedt er blant de første åpne hiv+ i Sverige som kommer til å leve lenge med det - sammen med Walter Heidkampf som er en av to med tittelen Mr Gay Sweden 2007. De fortjener støtte og respekt og oppmuntring sånn at flere følger dem!