Karita går av


1744

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Karita går av

Asbjørn
18. okt 2007 00:00

Karita Bekkemellem går av som minister. Statsministeren ville ikke si om det skjer mot hennes vilje.

Homominister Karita Bekkemellem går av og Manuela Ramin Osmundsen overtar. Osmundsen vil også få ansvaret for integreringspolitkken.
Karita Bekkemellem går av som barne- og likestillingsminister, skriver NRK. Her sammen med Håkon Haugli. Foto: Bjørn Lecomte.
Håkon Haugli, leder i Arbeiderpartiets homonettverk synes det er trist at Karita nå går av.

- Karita har vært en fantastisk statsråd for alle homofile og lesbiske i Norge. Hun har vært en foregangskvinne på området og vært helt kompromissløs når det gjelder å kjempe for homofiles rettigheter.

- Jeg har store forventninger til  den som blir ny integrerings- og likestillingsminister. Jeg tar det for gitt at hun viderefører det gode arbeidet som er gjort i departementet. Vi vil be om et møte med henne så raskt som mulig.

- Det ruver det hun har gjort på likestillingsområdet, sa statsministeren om Karita Bekkemellems innsats.

Karita går ikke etter eget ønske

Statsministeren ville ikke kommentere om Karita Bekkemellem ba om å gå av slik Øystein Djupedal og Helen Bjørnøy har gjort.

- Det var på tide at regjeringen fikk en minister med innvandrerbakgrunn. 9% av befolkningen i Norge har innvandrerbakgrunn, sa statsministeren på en pressekonferanse etter endringene i regjeringen.

Bård Vegar Solhjell vil bli ny kunnskapsminister mens Tora Aasland blir forskningsminister. Erik Solheim vil få ansvar for miljø i tillegg til bistand.

ANNONSE

Kommentarer (35)

Ny kommentar ›

 • moviemaker

  18. okt 2007 15:22 Jaja... Får håpe andre tar over og viderefører den enestående holdningen hun har hatt
 • slettet_KuTM9BN

  18. okt 2007 15:56 trist.
 • ROYAL

  18. okt 2007 16:29 Kjære Karita

  Dette var leit.....du var jo favoritt dama vår

  Håper vi får høre mere til Karita

 • slettet_6T8BalT

  18. okt 2007 16:36 uæææ!!! Nå ble dagen litt gråere :(:(
 • Sinsenprinsen

  18. okt 2007 16:37 Tragisk at hun måtte gå!!!! har ikke tro på den nye overhodet. Bare se hvordan hun vinglet i UDI saken
 • JPHappy

  18. okt 2007 16:40 Jeg har hatt stor glede av å samarbeide med Karita Bekkemellem på flere felt. Det er veldig leit at hun går av.

  Samtidig skal vi glede oss over at vi får en ny minister som også har guts og ryggrad til å si fra. Fikk stor respekt for Manuela Ramin-Osmundsen da vi samarbeidet om migrasjonsprosjektet i Utenriksdepartementet.

 • slettet_yRgEchy

  18. okt 2007 16:53 Karitas statssekretær Kjell Erik Øye, ble i ettermiddag utnevnt som statssekretær for den nye likestillingsministeren
 • Felixito

  18. okt 2007 17:30 Med utnevnelsen skifter vel regjeringen fokus, omtrent som de gjorde med å flytte Åslaug Haga fra Kommunal- og regionaldepartementet etter at hun hadde fått gjennomslag for sin hjertesak - mer penger til kommunene. Den felles ekteskapsloven tikker og går, og da er det kanskje greit med et sterkere kort på andre områder. Dessuten er det positivt at BLD får ansvar for diskrimineringssaker fra AID.
 • 1anders

  18. okt 2007 17:30 jeg tror det er bra med et skifte. karita har sagt mye bra, men gjort lite eller ingenting. til tross for stortingsflertall, har hun ikke fått igjennom homfilt ekteskap.
  norge ligger ikke spesielt langt fremme på homo-feltet. selv katolske spania har innført homoekteskap. dessuten er vel norge et av de få landene i europa som har en statlig institusjon - statskirken -som lovlig utestenger homofile. selv deler av venstresiden støtter dette fordi man frykter at "folkekirken" skal sprekke hvis man ryddet opp.
  rosa rasisme er tydeligvis helt gangbart i norge.
 • HoJohn

  18. okt 2007 17:32 Nei, dette var bare trist :-(
 • slettet_bUqITBQ

  18. okt 2007 17:45 Uffatelig trist at hun går av! Grunnen til at de ikke har gjenomført kjønnsnøytralt ekteskap er jo soleklart fordi de ville vente til etter valget, ettersom dette er en forholdsvis omstridt sak, som kunne gjort at de mistet veldig mye stemmer i lokalvalget.

  Håper vi ser mye mer til karita, hun har vært fantastisk. Hva med å gi henne homofrydprisen( eller hva den nå heter), hun hadde vært en verdig kandidat.

 • slettet_gfxtbmR

  18. okt 2007 18:16 Karita var den beste homominister noensinne.
  Takk for jobben Karita
 • Ulvehjerte

  18. okt 2007 18:21 Kommer til å savne Karita. Hun er en av de beste ministerene Norge har hatt. Ikke bare når det gjelder homosaken. Håper hun ikke gir seg med politikk.
 • hermetikk

  18. okt 2007 18:25 Faen >.< har faktisk ganske sansen for denne dama!
 • Farfarkropp

  18. okt 2007 19:18 Trist!!! TAKK for innsatsen Karita!!!