Erling og Håkon i bystyret


1782

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Erling og Håkon i bystyret

Asbjørn
12. sep 2007 00:00

Erling Lae fra Høyre og Håkon Haugli fra Arbeiderpartiet er de to eneste åpne homofile som fikk plass i Oslo bystyre.

Ingrid Baltzersen fra RV er åpen bifil og blir en av partiets tre representanter i bystyret.

Kristin Bergersen fra Arbeiderpartiet tok ikke gjenvalg mens Ola Kvisgaard ikke ble valgt inn på nytt.

Håkon Haugli var ikke kummulert på forhånd av partiet, men hele 1372 personlige stemmer sikret han fast plass.

Ola Kvisgaard stod på ikke-kummulert plass på Høyres liste og var avhenging av mange personlige stemmer for å komme inn. Bortsett fra Erling Lae var det ingen av Høyres mange åpne homofile på listen som kom inn i bystyret.

Senterpartiet gjorde ikke godt nok valg i hovedstaden til at Lars Rottem Krangnes kom inn. Han var partiets førstekandidat i Oslo.

Oslo bystyre består av 59 representanter.
Håkon Haugli kom inn i Oslo bystyre med 1100 personlige stemmer. Her i Nettmøte hos Gaysir sammen med Karita Bekkemellem.
Foto forside: Bjørn Lecomte.

ANNONSE

Kommentarer (24)

Ny kommentar ›

 • slettet_MT1GEts

  11. sep 2007 23:31 Kondolerer til Ola, han hadde fortjent bedre.
 • ROSENBAUM

  11. sep 2007 23:35 Så fint at det hjalp å skrive navnet ditt i disse fine rutene, da, Håkon! ;-)
 • kjetil1979

  11. sep 2007 23:39 Dumt ikke Ola Kvisgaard kom inn. Han virker bra. At han som kaller seg whist her inne ikke kom inn kan neppe overraske slik han opptrer i debatter. Håkon Haugli har vært tydelig og bra så det er bra for Oslo. Erling Lae er bra på å vise at en kan ha viktige verv uten problemer som homo.
 • Amadeus

  11. sep 2007 23:54 Synd at ikke Gro Lindstad kom inn pga Sv sitt dårlige valgresultat.:(
  Men Håkon er en super politiker, som helst sikkert kommer til å være synlig i og utenfor bystyresalen.
 • Cutie

  12. sep 2007 00:20 Gratulerer Håkon! Veldig bra!
 • R&B

  12. sep 2007 00:21 Bra at homser kommer inn, men herregud, det er jo mye annet de skal stå for også.. Derimot er det viktig å velge et godt utvalg av menn og kvinner generelt, men jeg hadde selv håpet på flere homofile i byrådet. Kanskje rammene for opplysningsvirksomhet og annen homoaktivitet hadde fått bedre betingelser her i byen. Uansett, gratulerer Håkon, Erling også:)
 • Stig

  12. sep 2007 00:48 Flaks at du, Kjetil1979, ikke stod på noen liste da - for du kan jo ikke annet enn å komme med sure oppstøt om Whist. Og debattene som har gått her inne i forkant av valget har vel vist at begge parter startet med en ufin tone seg i mellom - men det rettet seg etterhvert.

  Gratulerer til Håkon - stolt av deg!!

  Og dere Høyre-karene som ikke kom inn..bedre lykke neste gang. Jeg holder fortsatt en knapp på dere, jeg!

  :-)

 • kjetil1979

  12. sep 2007 00:53 kjetil1979 kom inn. Vært folkevalgt i bystyre i 8 år, valgt inn av folk i Sandefjord og faktisk igjen folkevalgt men i fylkesting ved dette valget. Så ingen fare med meg. Er vel ikke mange "sure oppstøt" om whist fra meg heller. Men synes ikke alle som er homofile som skriver om politikk virker like bra i holdninger og verdier. Å være homo er jo ikke grunn nok til å bli stemt inn. Men viktig på tross av det at en har homofile i verv. Ola K hadde jeg sikkert gitt en slenger til om jeg stemte i Oslo.
 • Stig

  12. sep 2007 01:09 Vel, Kjetil - da gratulerer jeg deg også. Men med den erfaringen burde du kanskje holde deg for god til å komme med uttalelser som "At han som kaller seg whist her inne ikke kom inn kan neppe overraske slik han opptrer i debatter".

  Han kom ikke inn - og om det skyldes hans måte å debattere på, eller at konkurransen var stor, burde jo ikke spille noen rolle?

  Videre skriver du: "Men synes ikke alle som er homofile som skriver om politikk virker like bra i holdninger og verdier."

  Selv om man er homo, så trenger man jo ikke ha akkurat de samme holdninger og verdier som alle andre homoer? Vi er jo enkeltindivider, tross alt? For meg er ihvertfall det å være homo en ganske liten del av livet mitt, og jeg håper andre ser på meg som Stig, og ikke som homo-Stig.

  Men det kommer jo selvsagt an på i hvilke saker man markerer seg, og brenner for.

  Og begge parter har brukt Gaysir flittig til å fremme sine kandidaturer - noen med større hell enn andre.

  :-)

 • kjetil1979

  12. sep 2007 01:26 Tja. Det har vel bare vært Oslo folk som har blitt profilert her på gaysir. Kan ikke tenke meg mange andre har profilert seg på denne kanalen for å få stemmer. Sånn sett tror jo gaysir at valget bare har vært i Oslo kan det virke som. Og at alle på gaysir er veldig opptatt av Oslo bystyret.

  Synes det whist har skrevet har vært nedlatende og ofte lite reflektert. Han har valgt å bruke gaysir som kanal for å fremme sitt syn og skjønner godt han ble for lett for oslos innbyggere.

  Ellers enig i at en ikke er homo-stig eller homo-kjetil. Men når en bruker homo-gaysir for å fremme seg selv så er det for å fiske stemmer blandt homofile. Om ikke ville en brukt andre kanaler for å fremme sitt kandidatur.

  Ja, noen har fremstått mer positivt på gaysir enn andre og særlig fornøyd med at Håkon som er så tydelig på mange saker og har flere forslag om hvordan gjøre saker bedre kom inn. Det styrker bystyret.

 • Stig

  12. sep 2007 01:50 Okey..."takk", heter det vel - når noen gratulerer deg med en plass på Fylkestinget?

  Det er altså ikke nedlatende å skrive det du skrev om Whist? Det du gjør er jo å tråkke på én som allerede ligger nede etter å ha tapt en plass i bystyret. Hvorfor skrev du det, egentlig?? Jeg synes faktisk du skal be om unnskyldning for det jeg.

  Men det kan vi vel ikke forvente, for du skriver jo nedlatende om han ennå en gang, og kaller ham "for lett". Og du snakker om at andre har dårlige holdninger og verdier?

  Dette grenser til personhets, Kjetil.

  Jeg regner med at du har inngående kunnskap om hva Whist har gjort av markedsføring utenfor Gaysir også, f.eks i sin lokale bydel, siden du skjønner at han ble for lett for Oslos innbyggere. Ikke bare for homoene på Gaysir?

 • RagnarK

  12. sep 2007 01:57 Gratulerer Håkon. Synd du ikke kom inn på fast plass Ola, det hadde du fortjent.

  Stå på i det nye bystyret.

 • slettet_Fp8XQdo

  12. sep 2007 07:42 Er ikke to homoer i bystyret nok da?
 • slettet_boYiM61

  12. sep 2007 08:16 Takk til alle som stemte Høyre, og til alle som kumulerte og gav slengere til Erling, Ola, Morten Bakke og meg. Med tre homoer på varalisten er det faktisk fire åpne homofile i Høyres bystyregruppe.

  Jeg gleder meg til å være med på å utforme god Høyrepolitikk for Oslos befolkning, både for homsene, og for alle andre.

  Takk!

  Jon Whist

 • evgis

  12. sep 2007 09:07 OK, men til neste valg om fire år: Kan Gaysir (eller noen andre) sette opp en liste over alle homsene og lesbene som står på de forskjellige partilistene i den aktuelle kommunen?

  På den måten kan man jo slenge-stemme på hele bunten, selv om man ikke stemmer på selve partiet.

  Selv aner jeg jo ikke navnet på alle homser og lesber som fortjener personstemmer, så en huskeliste hadde vært supert å hatt.