Verdens høyeste Annie på scenen


2413

innlogget

40535

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Verdens høyeste Annie på scenen


Et stappfullt Chat Noir var i ekstase da fagottene i går spilte. Stilfullt, med god blanding av humor og alvor, leverte Oslo fagottkor et show spekket med høydepunkter.

Allerede halvveis ut i første låt var det full jubel i salen. Og da siste nummer var over, trampeklappet publikum i seks minutter. Sceneteppet gikk opp fire ganger, før konferansier for kvelden, Jonas Gardell, bestemt måtte be publikum forlate salen, slik at fagottene kunne gjøre seg klar til neste forestilling.
Jonas Gardell var kveldens konferansier med stor suksess som alltid. Foto: David Nikolaisen.
Showet startet med Merete Trøan-slageren "Visjoner", fra Melodi Grand Prix 1992, og før nummeret var halvferdig, høstet fagottene trampeklapp fra salen.  

Jonas Gardell ble stilfullt introdusert, da han ble båret inn på scenen på skuldrene til to dansere, mens fagottene sang "Du gamla, du fria", Sveriges nasjonalsang.

Gardell ledet showet og hadde innslag mellom hvert andre fagottnummer. Hans tekster var som vanlig hysterisk morsomme, men var også seriøse der det passet.

Stormende jubel

Første akt ble avsluttet, til stormende jubel fra publikum, med Madonnas "Like a Virgin". Til dette nummeret hadde fagottene hanket inn solisten Hans Esben Ghile fra fagott-permisjon. Ghile er også solist i Oslo Gospel Choir.
Jonas Gardell og Fagotten fant tonen. Foto: David Nikolaisen.
Nummeret startet med en ensom Gihle på scenen, mens resten av fagottene hadde stilt opp bakerst i salen. De tok veien gjennom salen, før de gikk opp på scenen.

Publikum ble hensatt til den reneste sørstat-babtist-kirke-stil, bortsett fra at kappene hadde rosa bånd - selvfølgelig. Stemningen sto i taket.

 - Det var helt fantastisk. Det er en ære å gjøre den låten, og å få de kappene, selvsagt med rosa bling, var helt fantastisk, sier Gihle til Gaysir. Vi har aldri ledd så mye under prøvene før.

Brokeback Mountain på norsk

Blant mange høydepunkt i andre akt var kanskje nummeret "Tre lå" et av de sterkeste. Låten som er en gammel svensk folketone, ble fremført samtidig som en dans ble fremført på scenen.

Dansen viste to menn som flørtet, ikledd kostymer som signaliserte 1950-tallet, en dans som endte ulykkelig. De fikk hverandre ikke. Nummeret kunne hensette publikum til en annen tid, det var som Brokeback Mountain - på norsk.
Brokeback Mountain assosiasjoner. Foto: David Nikolaisen.
 - Utrolig gripende og trist, sa Gihle, som så nummeret fra bakerste rad i salen etter at han selv hadde gått av scenen.

Salen ble, om mulig, enda mer stille under Gardells monolog om bursdagsfesten til sin AIDS-syke og døende venn.
 
 - Den er sann, det er historien om min venn Mads, som døde av AIDS. De fleste som har levd en stund, har opplevd dette. Men forhåpentligvis er problematikken rundt AIDS en del av fortiden nå.

- Jeg så at "Over the Rainbow" var satt opp som neste sang, derfor passet det med et seriøst innslag fra meg akkurat her, sa Gardell til Gaysir.
Verdens høyeste Annie? Foto: David Nikolaisen.
Etter disse melankolske innslagene eksploderte salen i latter da fagottene kjørte på med sin "Annie Medley".

Her hadde fagottene gitt oppdraget, å spille Annie, til sin aller høyeste mann i koret. Aldri har vel verden sett en så stor Annie på Scenen.

Åge Aleksandersens "Sammen for livet" avsluttet showet. Etter massiv applaus fra salen ble ekstranummeret, Gardells egen sang "Aldrig ska jag sluta elska dej", fremført med Gardell som solist.

Rørt Jonas Gardell

Det var en rørt og sliten Jonas Gardell som møtte Gaysir i garderoben etter forestillingen.
 
- Jeg blir rørt over det engasjementet disse guttene har, de har jobbet så hardt for å gjøre kun to forestillinger, før det hele er over, sa Gardell.

- Hadde jeg øvd så mye, hadde det vært til et show som jeg skulle ha spilt i minst to år, fortsatte han.
Joans Gardell sang sin egen "Aldrig ska jag sluta elska dej" med Fagottkoret. Foto: David Nikolaisen.
- Jeg synes det de har fått til er helt fantastisk, og publikum var helt i ekstase på slutten, så det tyder på at showet var en suksess, sa Gardell.

Homoprest Nils Jøran Riedel sa etter forestillingen til Gaysir at Oslo fagottkor er et bra og viktig innslag i homokulturen.

Det samme kunne leder av LLH, Jon Reidar Øyan bifalle.

- De var et kjempebra show, både seriøst og morsomt, sa Øyan til Gaysir.
Fagottene leverte varene. Nok en gang et av høydepunktene under Skeive Dager. Foto: David Nikolaisen.

ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • slettet_CINDX50

  28. jun 2007 15:01 En fantastisk og rørende opplevelse.
  Takk til Fagottene og Jonas Gardell :)))

  @)----------------------

 • slettet_eJ9ugEB

  28. jun 2007 17:23 Annie var 2,10
 • Gaymanoslo

  29. jun 2007 00:38 Takk for atter en fantastisk kveld. Dere er dyktig og ser ut til å ha det kjempegøy. Og Gardell var jo bare helt hærlig...Han var så GLA i oslo at når man dør så kommer man til vel kanskje til "OSLO" og om man er slem så kom man til " DRAMMEN". Og latteren var jo bare der med en gang i salen. Han hadde publikum i sin hule hånd og var bare så dyktig.Og fakottkoret..det er som enn har lyst til stå midt iblant dere å synge med..Takk til dere alle!!
 • Jørn 1965

  29. jun 2007 08:46 Har bare en ting å si:
  Strålende, rørende, masse humor. flott sang, alt dette av Oslo Fagottkor og en veldig opplagt Jonas Gardel.

  Nok en gang klarer Oslo Fagottkor, å samle så mange til en strålende konsert, flott ramme rundt skeive dager.

  Sitter med følelse av alt fra humor, følelser, latter og tårer.

  Gratulerer så masse. gleder meg til neste konsert.

 • Quasimodo

  4. jul 2007 12:20 BRAVO, gotter!