Ny homominister: - Her trives jeg


300

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Ny homominister: - Her trives jeg

Petter Ruud-Johansen
26. jun 2007 00:00

Justisministeren Knut Storberget (A) debatterte hatvold, ble kåret homominister, og utrolig nok, kastet vann på av noen homofobe forbipasserende.

Minutter tidligere sa justisministeren i sitt innlegg på debattmøtet om hatkriminalitet  at hatvold mot homofile skal være skjerpende i en straffesak i retten.

- Strafferettslig skal dette være skjerpende, uprovosert eller provosert. I mange tilfeller er volden veldig motivert, og det er straffeskjerpende i seg selv, sa Storberget på debattmøtet i regi av homonettverket i Arbeiderpartiet mandag kveld.

Justinminister Knut Storberget sa til Gaysir at han likte seg godt på Homohuset. Foto Petter Ruud-Johansen

Storberget understreket at det er viktig å oppnå like rettigheter for alle mennesker i ekteskapslov, adopsjonslov og bioteknologilov, fordi det kan være med på å endre grunnleggende holdninger i samfunnet. Holdninger som ofte ligger til grunn for hatkriminalitet mot homofile.

Grunnleggende feil

- Det er viktig med strafferammer, men det viktigste er vi får bort de grunnleggende problemene.

- Så lenge man aksepterer at samfunnet har skjevhet i rettigheter på dette område, så mener jeg man aksepterer at det finnes motivert trakassering i den andre enden, sa han.

Skjevheten i rettigheter for homofile resulterer ofte i hatvold, sa Justisministeren. Foto: Petter Ruud-Johansen

Storberget varslet at han til høsten vil fremme forslag om ny straffelov, hvor kriminalitet motivert i hat, skal bli et straffeskjerpende punkt i loven.

Den viktigste jobben for å bli kvitt folks homofobi, er likevel ikke justisministerens, men kanskje kunnskapsministerens. 

Storberget poengterte at rettsapparatet er reaktivt, og understreket at det viktigste arbeidet for å motvirke vold og mobbing av homofile, ligger i det forebyggende holdningsarbeidet.

Kunnskapsministeren må på banen

- Vi er helt avhengig av at dette blir et tema i norsk skole, slik at folk forstår at denne typen mobbing, trakassering og voldsutøvelse mot homofile, er noe vi bryr oss om og ikke aksepterer, sa Storberget.

Leder i LLH OA, Christian Antonio Møllerop, er glad for justisministerens støtte. Onsdag lanserer nemlig LLH Oslo og Akershus skolekampanjen Innsikt.

Tolv kjente mediepersoner støtter kampanjen og stiller seg bak uttalelsen "Jeg støtter kampen for likeverd, derfor er jeg mot homofobi." 

- Skolen bidrar til å forme de verdier vi lever etter i samfunnet. I så måte er skolen viktig for å bryte ned fordommer, sier Christian Møllerop til Gaysir.

Han mener det må jobbes på flere områder i skolen for at man skal lykkes med å bryte ned homofordommer.

- Lærerplaner og læringsmateriell må oppdateres. Lærernes kompetanse må heves. Dessuten må vi som homoorganisasjoner slippes inn i skolene.

Onsdag åpner også festivalområde på Rådhusplassen i Oslo. Første konsert i Pride Park på Rådhusplassen er konserten "Innsikt - en konsert i arbeidet for likeverd", som markerer åpningen av festivalområdet.

Håkon Haugli fra Arbeiderpartiets homonettverk overrakk Knut Storberget homoministerdiplomet. Foto: Petter Ruud-Johansen

 


ANNONSE

Kommentarer (8)

Ny kommentar ›

 • ck

  26. jun 2007 12:26 kjempebra...både av llh-oa og storberget!
 • moviemaker

  26. jun 2007 12:32 Fin holdning fra Storberget. Håper handling følger ord og at kunnskapsministeren føler seg forpliktet til å følge opp !
 • slettet_cPb38rY

  26. jun 2007 12:46 LLH OA rocks! :)
 • Ginandtonic

  26. jun 2007 14:56 Veldig bra dette!!!
 • Bård81

  26. jun 2007 15:36 Knut er best!
 • slettet_ODLhL1H

  26. jun 2007 18:52 Hurra ^_^ Verden går framover!
  Men vannkasting? Dette understreker kanskje bare budskapet...
  (Vi vil høre mer?)
 • Perito

  26. jun 2007 22:11 Apropos vannkasting:

  http://www.kjendis.no/2007/06/26/504619.html

  Trodde russetida var over jeg....(?)

 • Mereten

  27. jun 2007 09:01 FLOTT =) !!!!!!!!!!!!!!