Storberget kom med pengene


404

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Storberget kom med pengene

Asbjørn
15. jun 2007 10:00

Fredag denne uken kom justisministeren og personlig overleverte pengene til LLH.

Justisminister Knut Storberget har gjort LLH til en av de viktigste frivillige organisasjonene departementet samarbeider med.

I dag overleverte han personlig tildelingen på 750.000 kroner som er øremerket arbeidet mot hatkriminalitet.
LLH leder Jon Reidar Øyan og justisminister Knut Storberget. Foto: Ketil/Gaysir.

Ungene våre

- Dette handler i bunn og grunn om hvordan ungene våre skal ha det. Det handler om frihet til å leve sine liv, sa han.

- Enten det er dattera mi som spør eller Dagfinn Høybråthen, så må vi gjøre svarene så enkle som mulig.

- Det er dette vi må fortelle dem som bremser.

Foto: Ketil/Gaysir
Rettigheter og straff

Justisministeren understreket at rettighetsarbeid kan være godt forebyggende kriminalitetsarbeid. Derfor var det også viktig å få på plass like rettigheter mellom homofile og heterofile i lovverket generelt, mente han.

- La meg også understreke at Skeive Dager er en politisk markering, og at det er en selvfølge at man ikke skal betale for sikkerheten under paraden.

Politiet må registrere

LLH er allerede i gang med arbeidet sitt for å bekjempe hatkriminalitet. Prosjektet vil ha fokus både må tiltak for å motvirke hatkriminalitet og på tiltak for å hjelpe dem som blir utsatt for hatkriminalitet.

Blant annet arbeides det med å få politiet til å registrere hatkriminalitet på en bedre måte enn det som gjøres i dag.

Mange steder blir slik kriminalitet ikke registrert i det hele tatt. Det er blant annet tatt et initiativ for å få norsk politi til å innføre samme dataprogram som svensk politi har for å registrere slik kriminalitet.

Foto: Ketil/Gaysir.

Banebrytende forskning

Nova vil i september legge frem en forskningsrapport som kartlegger omfanget av hatkriminalitet overfor homofile. Det vil være det første forskningsarbeidet på området i Norge.

Knut Storberget hadde ellers en utfordring til LLH, og det var hvordan man bør reagere overfor overgripere.

- Strengere straffer er den vanligste reaksjonsformen. Men er det nok? Finnes det andre mekanismer som gjør at man oppnår bedre resultater. Jeg vil gjerne ha innspill på alternative straffereaksjoner, sa han til et lydhørt publikum.

Jon Reidar Øyan, Anette Tandberg og Jon Whist fra LLH sammen med justisministeren. Bera Moseng og Håkon Haugli (med ryggen til) sitter også i styringsgruppen for prosjektet

ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • slettet_jIxlMSC

  15. jun 2007 14:59 Det langt enklere enn som så. Det dreier seg kort og godt om vemmelse, manglende evne til å takle sine overveldigende fölelser, og de impulser som derav fölger.

  Visst ville det värt fint og flott med en forklaring som ga oss muligheten å forstå, og kanskje endog sympatisere med det underliggende motivet bak et fysisk angrep - på bakgrunn av homofobi, men et slikt finnes ikke. Verden er fortsatt dominert av primitive instinkter, og denne form av homofobi kan kun forebygges ved informasjon og tilvennelse.

  Ikke minst er det viktig at vi ei til stadighet utsetter de lovendringer som her er nödvendige i vente på bedre tider og större forståelse. Tvert imot må signalene som sendes fra våre myndigheter väre klinkende klare: Det norske folk er en enhet av mennesker med samme rettigheter og plikter, uavhengig av kjönn, rase, funskjonshemninger, livssyn, sosial status, politisk tilhörighet, kjönsidentitet og seksuell legning. Först da kan folket ta fatt på veien mot et fordomsfritt og inkluderende syn på livet og sine medmennesker.

  La oss gi Storberget og hans regjeringskollegaer en ny periode ved neste valg! Stem på Arbeiderpartiet og SV.

 • moviemaker

  15. jun 2007 21:55 skal være kort. Bra Storberget. La handling følge ord :)
 • slettet_DqGhPD4

  15. jun 2007 22:43 Tantrismsex: I Norge reagerer domstolene som hovedregel med fengselsstraffer ved domfellelse for vold (legemsfornærmelse, legemsbeskadigelse, m. v.). Om fengsel er en riktig reaksjonsform generelt er en egen og særlig diskusjon. Men skulle man reagere med informasjonskampanjer og bøter overfor homovold i motsetning til annen type vold innebærer det reelt sett at homovold straffes mildere. Det ville være uheldig! Dagens system legger opp til at vold motivert av noens homofile levesett anses som en skjerpende omstendighet ved straffutmålingen.
 • slettet_KVF51hP

  16. jun 2007 00:47 Flott tiltak! Endelig noen som åpner øynene. Men husk at neste valg er kommunevalg, det hjelper ikke da om vi stemmer AP eller SV, da ødelegger vi alt Erling Lae har fått til i Oslo. (Grattis med utmerkelsen i Berlin, Erling, du står på for Oslos homser!
 • slettet_boYiM61

  17. jun 2007 15:15 Erling Lae har vært en homoforkjemper i flere tiår, først gjennom forbudnet av 1948, siden gjennom Åpen kirkegruppe, og deretters om byråd og byrådsleder i Oslo.
  Gjennom Erling har Oslo hatt en politisk leder som med troverdighet har frontet de svake gruppenes sak og som tørr å stå i front. Under Erlings ledelse har Oslo satt i gang OXLO, vi har fått en homoplan (tverrpolitisk plan, enstemmig vedtatt i bystyret) og vi har en byrådsleder som gjentar og gjentar at vi må få mer synlig politi, dersom vi skal ha en trygg by.

  Hva Rune G (og Jan Bøhler) ville ha fått til, om sjansen bø seg, blir ren spekulasjon. Det vi vet er at Oslo kommune var nedsyltet i gjeld etter forrige Ap/SV regime, og at byen nå går så det griner.