Jubler over regjeringen


1753

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Jubler over regjeringen

Redaksjonen
16. mai 2007 00:00

Håper på Venstre og bredt flertall.

Aktivistene i Arbeiderpartiets homonettverk jubler over at regjeringen foreslår full juridisk likestilling for homofile.

- Vi er ikke i helt i mål ennå, men i dag er jeg bare glad og takknemlig ovenfor alle som har jobbet for dette, sier Håkon Haugli, leder av APs homonettverk.

Håkon Haugli. Foto: Bjørn Lecomte.
Han nevner spesielt Siri Hall Arnøy (SV), som i forrige stortingsperiode la fram et privat lovforslag, og AUF som stått i spissen i kampen for homofiles rettigheter internt i Arbeiderpartiet.

- Men først og fremst har jeg lyst til å takke alle på Gaysir som stemte for regjeringsskifte sist, og som gjennom sine stemmer dermed bidro til at vi nå er et stort og viktig skritt nærmere et lovverk som ikke diskriminerer homofile. Det er historisk, sier Håkon Haugli.

- Jeg er spesielt glad for at assistert befruktning er en del av pakken, sier han. - Full likestilling er full likestilling, uten unntak.

Venstre støtter forslaget

I dag behandler Venstres stortingsgruppe regjeringens forslag. Nestleder Trine Skei Grande har bekreftet at Venstre vil støtte forslaget, men det er fortsatt uklart om partiet vil gå for assistert befruktning.

I utgangspunktet ønsker Venstre en annen modell. Med Venstre på laget, har Arbeiderpartiet og SV flertall for lovforslaget.

- Jeg synes signalene fra Venstre er svært gledelige og veldig spent på om de rydder all tvil av veien i dag, sier Håkon Haugli, som understreker at det bør være lettere for representanter i Senterpartiet, Høyre og FRP å stemme etter egen overbevisning når lovendringene uansatt har flertall. 

- Ingenting ville glede meg mer enn om et bredt stortingsflertall plasserte KRF og deres dobbeltmoral på sidelinja.

 Les også:

(15.05.07) Ekteskapslov på vei
(11.05.07) Full homo-pott fra Bekkemellem


ANNONSE

Kommentarer (6)

Ny kommentar ›

 • kjetil1979

  16. mai 2007 11:36 Dette ville ikke skjedd om den forrige Regjeringen hadde fortsatt. Da hadde KrF og FrP sørget for at dette ikke ble noe av. Nå som Høyre er i opposisjon kan de opptre mer liberalt enn de ellers ville. Samme med Venstre som har mange politikere som er genuint liberale og derfor naturlig hører hjemme i kampen for like rettigheter.

  Positivt at Venstre nå er på vei. Men skjønner ikke hvorfor det er uklart om lesbiske kvinner skal ha samme rett til å få sæd fra donor som det ei heterofil kvinne skal ha. Bør jo være like rettigheter uansett. Synes også single kvinner burde ha rett jeg så fremt de ikke har rusproblem eller andre faktorer som vil være skadelig for barnet. Legning og kjønn på partner bør være en uvesentlig faktor. Går ut ifra Venstre lander på samme standpunkt. Å være for adopsjon med begrunnelse at legning ikke betyr noe, men bare for at heterofile skal få befruktning henger ikke sammen.

 • slettet_boYiM61

  16. mai 2007 12:04 Hei Håkon!
  Flott innsats med å pushe Aps og SVs statsråder til å parkere Sp på sidelinjen.
  Vi i Høyre skal gjøre vårt for å påvirke våre stortingsrepresentanter, slik at dette forslaget vår et STORT flertall på Stortinget.

  Mr Lecomte: Hvilke partier tenker du på? Er det noe du kanskje kan lage en sak på for Gaysir, siden du oftest er å treffe som journalist på dette nettstedet?

  Mvh Jon Whist

 • Darkeyes

  16. mai 2007 12:49 Hurra!
 • slettet_HtsQUmt

  16. mai 2007 13:19 I morgen skal kjæresten min og jeg skåle i champagne for de som har drevet dette forslaget fram. Den endringen i folkemeningen som har skjedd de siste årene har ikke kommet gratis, og takken går like mye til de som har stått på barrikadene og fått vinden til å snu vår vei. I år har alle skeive en ekstra god grunn til å feire nasjonaldagen, for nå er det åpenbart at lovendringen vil få flertall.

  Selv må jeg beskjemmet innrømme at jeg kommer fra samme fylke som Magnhild Meltveit Kleppa og Bjørg Tørresdal. Men i likhet med veldig mange rogalendinger kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i disse to kvinnemenneskene sin fortolkning av virkeligheten.

 • moviemaker

  16. mai 2007 15:23 Jeg er ikke så opptatt av hvilke partier som følger etter/opprinnelig kommer med forslag.
  Det at det skjer noe, med en tverrpolitisk enighet, bør være hovedpoenget.
  Håper mange i KrF og FrP også vil vise sin støtte og slippe det velfortjente stempelet som bakstreverske mørkemenn :)
 • kjetil1979

  16. mai 2007 16:35 Da har Venstre hatt vedtak om at de støtter Regjeringen. Dermed plasserer Venstre seg der de hører hjemme nemlig som et liberalt borgelig parti for like rettigheter. Men skjønte ikke det med at deres representanter står fritt... hvor mange er det isåfall som er skeptiske!? Så får en se hvor mange fra SP og Høyre som også støtter dette. Jeg håper at flertallet av SP vil være for. Hva flertallet i Høyre vil mene vet jeg ikke noe om, men signaler som har kommet før viser jo at noen er for, men at det ikke er flertall. Men kanskje har det skjedd endringer der nå som det har gått halvannet år siden Regjeringsskifte og endringer i folket forøvrig. Høyrevelgerne er jo positive til like rettigheter viser målinger.