Nådeløse mot homofile


1656

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Nådeløse mot homofile

Asbjørn
6. mar 2007 00:00

Det går mot totaltforbud mot enhver form for homofilt samvær i Nigeria. Norsk UD er redd at en for sterk reaksjon kan virke mot sin hensikt.

Medlem av utenrikskomiteen Anette Trettebergstuen (a) har engasjert seg sterkt i arbeidet mot et lovforslag i Nigeria.

På et spørsmål om hva norske myndigheter vil gjøre, svarer utenriksminister Jonas Gahr Støre at norsk UD følger saken nøye, men at man er redd for at en aktiv kampanje mot lovforslaget kan virke mot sin hensikt.

- Negative holdninger til homofili er utbredt i Afrika, og det er fare for at en altfor aktiv kampanje mot lovforslaget kan virke mot sin hensikt.

- Jeg ser det imidlertid som viktig at man fra norsk og andre likesinnede lands side markerer motstand mot den foreslåtte lovendring, sa utenriksministeren.

- Lovforslaget som er fremmet i den nigerianske nasjonalforsamlingen har som hovedmål å forby ekteskap/partnerskap mellom personer av samme kjønn. Forbudet omfatter også opprettelse av organisasjoner og foreninger for homofile.

- Loven kan også tolkes som et forbud mot enhver form for homofilt samvær. Strafferammen er 5 års fengsel.

Ambassaden følger saken nøye

Utenriksminister Jonas Gahr Støre la til at forslaget må også anses å lovfeste diskriminering på grunnlag av seksuell legning.

- Lovforslaget strider mot grunnleggende menneskerettigheter som retten til privatliv og forsamlings- og organisasjonsretten, sa han.

- Ambassaden fortsetter å følge saken nøye noe som også innebærer kontakt med likesinnede ambassader for å bidra til en reaksjon fra flere land på forslaget.

- Fra norsk side vil vi uansett gjøre vårt syn på lovforslaget kjent for nigerianske myndigheter. Ambassaden er bedt om å samarbeide om saken med nigerianske organisasjoner for homofile/lesbiske.
 
Nigeria er Afrikas mest folkerike land med 130 millioner mennesker og en stor eksportør av olje. Både kristne og muslimer i landet er sterke motstandere av homofiles grunnleggende rettigheter.

Les også: Homo? - Gå like i fengsel


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • slettet_5TmgkZh

  6. mar 2007 15:31 Fordi anette har stilt eit spørsmål til Jonas Gahr Støre, dette er riktignok svaret, men det er Anette Trettebergstuen som har tatt opp og engasjert seg i saka. Ikkje værst det vel?
 • ivan

  6. mar 2007 16:31 Hva med å maile til Nigerias ambassade i Stockholm og komenter saken? Jeg gjorde det mot Uganda i forbindelse med henrettelse av homofile der for en tid siden. Hvis alle tier skjer aldri forandring, men det er viktig at vi er saklige og henviser til FN's syn på menneskeretter. Usaklighet virker ALLTID mot sin hensikt.
  [email protected]
  Der er mailadressen ;-)
 • Lothtarion

  6. mar 2007 18:10 Jeg synes verden kan være helt forderdelig vond, dette er urettferdighet.

  Stakkars alle de homofile i landet dette berører, jeg hadde som homofil hatt det helt umenneskelig hvis jeg ikke kunne leve som jeg vil og ha det godt.

  Denne meningsløse loven håper jeg alle rettferdige mennesker tar motstand fra, og jeg håper at verden reagerer med stor avsky.

  Jeg er så glad for at vi lever i Norge.

 • Oslofyr

  8. mar 2007 04:08 Det er helt utenkelig for denne regjeringen, eller andre for den saks skyld, å engasjere seg. Retoriske virkemidler må være nok, mener Jonas. Og Karita. Og Kjell-Erik Øye. De vil sikkert, men ikke så mye at Statoil risikerer å miste kontrakter i Nigeria. Gud forby om vi skulle glemme at vi er en oljenasjon. Menneskerettigheter henger vi gjerne i juletreet, men tar dem ned når det blir prekært.

  Tack, snälla fan.

 • frida

  9. mar 2007 20:10 Må bare si dette: SKEPTISK!!!