Naken homo jager greve med øks


1637

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Naken homo jager greve med øks


 Til stadighet er vi homofile og lesbiske omtalt i media, enten om vi søker oppmerksomheten selv eller om en får uønsket oppmerksomhet fordi en tilfeldigvis har en annen seksuell orientering enn flertallet av det norske folk.

Vi tar selvmord, vi slås ned på gata, vi klager over at vi ikke blir behandlet likt som alle andre, eller vi klager over at vi blir behandlet som alle andre. Også er vi mote- og interiøreksperter selvfølgelig.

Er dette et riktig bilde av homofile og lesbiske anno 2007 eller hvordan blir vi egentlig fremstilt i media?

Medias fremstilling av homofile har for så vidt ikke vært oppe til debatt. Det er derfor på tide. Er all synliggjøring av homofile positivt, uavhengig av hva saken dreier seg om?

Det kan virke som om alt er lov bare det er en homo involvert.

Håkon Haugli deltar i debatten. Det samme gjør Tone Hellesund som nettopp satte igang en sutredebatt på gaysir. Foto: Bjørn Lecomte.

Overskrifter som Skandaleprest fordømmer homosex i dokumentar (Dagbladet, 06.11.2006) eller Homsekrig i Forsvaret - Forsvarssjefen stopper homoinformasjon (Dagbladet, 26.01 1997) er ikke de verste, men synliggjør at sakene blir mer interessante og pikante med "homovinkling".

Arbeiderpartiets homonettverk setter søkelys på medias fremstilling av homofile ved å arrangere et åpent debattmøte under Skeiv i Slapsen i Bergen 25. januar.

Er all eksponering god eksponering? Er det bedre at homofile synes i saker om selvmord og interiør enn ikke i det hele tatt? Hvilket ansvar har homofile selv for å alminneliggjøre bildet av homofile i media? Hvorfor brukes ord som "homodrap" og "homokjendis" i overskriftene? Hva gjør det med homofile at livet som homofil fremstilles ensidig som en vanskelig kamp?

Til å diskutere disse problemstillingene har vi invitert følgende panel:
 Linda Eide, journalist i NRK.
 Dag Øistein Endsjø, leder av Menneskerettighetsalliansen og førsteamanuensis ved UiB.
 Tone Hellesund, forsker ved Rokkan-senteret.
 Tor Øyvind Westbye, leder av KrFU i Hordaland.
 Håkon Haugli, leder av Homofile og lesbiske sosialdemokrater.

Vi håper mange tar veien til Bergen Kongressenter (Folkets Hus) kl. 19.00 torsdag 25. januar for å være med på debatten.


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • HHS

  16. jan 2007 11:55 Er vi homser helt normale, og som alle andre... Bortsett fra legning???

  Syns det er et sterkt flertalll av skeive folk som skiller seg ut, både på godt og vondt.

 • HIV+LIV

  16. jan 2007 12:57 VI TAR IKKE SELVMORD - for helvete!

  Enten tar vi livet av oss eller så begår vi selvmord - eller kvester det norske språket ned til et bevisstløst babbel der det er temmelig likegyldig å diskutere hvilket bilde mediene tegner av oss...

 • slettet_Yw1dUjL

  16. jan 2007 15:52 hvorfor skal det alltid være negativt at homofile fremstilles litt forskjellige?
  Er vi ikke annerledes kanskje?
  Jeg vet ihvertfall at jeg ikke ville vært den samme personen som jeg er nå, hadde jeg vært heterofil. Og ikke noe vondt ment, men jeg har ikke lyst til å leve den heterofile livstilen, men det er plutselig blitt negativt nå vist en homofil person faktisk vil være homofil.

  Jeg er møkk lei alle homofile som er homofober, og det er det mange a.
  Alle homofile som klager over homofile som fester, som er femi, som ikke vil gifte seg etc, er jeg møkk lei av.

  og er lei av alle som sier at sånne homofile som meg gir det homofile miljø et dårlig ryktet. Jeg har alltid likt å vært annerledes og stolt homo istedenfor visse homofile mennesker som sier "Jeg er homofil, men ikke vær redd, jeg er akkurat det som dere, vil de samme tingene i livet, PLEASE IKKE HAT MEG!"

  Man må forstå at det er ok å være annerledes og fortsatt ha samme rettigheter å bli respektert. Vi kommer ingen steder vist alle skal være like. Vi må lære å akseptere at vi er forskjellige.

 • HIV+LIV

  16. jan 2007 16:59 Jeg foreslår at Arbeiderpartiets homonettverk kjøper en billett til "queer little me" og får han med på debattmøtet i Bergen. Endelig en som har mot og kraft til å synge ut - ikke i form av trygling om AKSEPT men som krav om VERDSETTING. Jeg er sterkt i tvil om de andre i panelet har stort mer å bidra med - med mindre Håkon Haugli får et illebefinnende og må erstattes av Miriam McKebab. Det evindelige skriket om "sannferdige" fremstillinger av homofile i media er vel en smule utdebattert etter år med Steven Carrington og Homsepatruljen, Villskudd og Raballder på tv?

  Hvorfra kommer dette behovet så mange homofile har om å alminneliggjøre det som er annerledes? For meg er det åpenbart at det bunner i frykten for alt som er avvikende - det er en dårlig sminket selvforakt som ligger bak.

  Etter lavtrykket fra Bergen var det befriende å lese tankene til en 18-åring fra Asker. Jeg er imponert!

 • hvo

  16. jan 2007 19:48 Dette er altså en forhåndsartikkel om et diiskusjonsmøte som skal være i Bergen. Temaet er en gjenganger i Gaysirs Forum. Jeg skulle derfor formode at interessen skulle være stor for temaet. Håper Gaysir dekker dette møtet, slik at vi som av naturlige årsaker ikke kan møte selv, kan få ta del i det som eventuelt måtte komme fram der.
 • slettet_gfxtbmR

  16. jan 2007 20:55 De fleste homofile lever kanskje nokså stille og alminnelig liv. De skiller seg ikke nevneverdig ut fra herr og fru hvermannsen.
  Heterofile som lever alminnelige og ubemerkete liv blir heller ikke viet så stor plass i media. Slik fungerer media... det er det sensasjonelle, skandalepergede som har størst appell.
  Når noen homofile reagerer på sensasjonsoppslag i media burde de kunne forstå medias arbeidsmåte.. Forstå at media i alle sammenhenger bare bringer det sensasjonelle, gjerne skandalepregete. Ut fra dette burde alle skjønne at media gir en forvridd virkelighetsoppfatning av også andre grupper.
  Selv synes jeg at media etter hvert har gitt oss homofile et fargerikt og nyansert ansikt. Det ville være illusorisk å forvente at f. eks. VG skulle ha endeløse reportasjer og interjuer med alskens alminneligheter.
 • OsloDaddy

  17. jan 2007 00:46 Tja - har meldt meg litt ut av homodebatten de siste årene, jeg... kanskje feigt. Men jeg var en redaktørene for Norges første Homopolitiske magasin "Løvetann" i 1977 og sto på så det smalt i gamle Metropols vegger og Kim Friele nesten gikk i dekning da jeg startet LAMBDA-bevegelsen - for homser og lesber....