Rekordoppslutning om homo-NM


2052

innlogget

41084

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Rekordoppslutning om homo-NM

Redaksjonen
10. jan 2007 00:00

For femte gang arrangeres homo-NM i håndball, og for tredje gang er det Raballder Trondheim som står som arrangør. Denne gangen er kampene lagt til den splitter nye Byåsenhallen i Trondheim.

Det er tydelig at homoidretten er i sterk vekst i Norge; fra den spede begynnelse med fem lag og rundt førti deltagere i NM 2003 har arrangementet vokst seg stadig større.

I perioden 26. - 28. januar vil 11 lag (åtte herrelag og tre damelag) og nærmere hundre deltagere delta i Byåsenhallen.

Fra homo-NM i Bergen 2006. Foto: Kenneth S. Thorkildsen.

I tillegg kommer en arrangør- og funksjonærstab på nærmere 20 personer. Dette gjør at homo-NM i håndball er en av de største organiserte begivenhetene for lesbiske og homofile i Norge.

Tidligere har dette håndballarrangementet vært forbeholdt gutta, men nå kommer også jentene på banen. Raballder Oslo har fra denne sesongen et damelag i seriespill og i homo-NM får de hard konkurranse av jentene i Raballder Trondheim.

Det drives organisert homohåndball i Raballder Oslo, Bergen Beans og Raballder Trondheim.

- Det er ekstra hyggelig at vi denne gangen kan hilse et nytt medlem velkommen i "familien". Et lag som kaller seg Prøysens Helter, med utspring fra Mjøsas bredder, stiller for første gang i NM og kommer garantert til å bite godt fra seg i herreklassen, sier turneringsleder Rune Haugen.

Raballder Oslo, som ble landskjent gjennom TV-serien "Raballder" på TV2, har vunnet tre av fire NM tidligere og stiller som naturlige favoritter også denne gangen.

Raballder Oslo. Øivind Brevik og Henning Nygård i front. Foto: Kenneth S. Thorkildsen.

Raballder Oslo er nyopprykket i forbundsseriens 3.divisjon og har overrasket alle med å ligge på tredje plass etter drøyt halvspilt serie.

Vinnerne av forrige homo-NM i håndball i  2005 ble imidlertid Bergen Beans. Laget spiller i 3.divisjon bedrift i Hordaland og er så langt ubeseiret. De vil nok med andre ord sette alle kluter til for å gjenta bedriften fra sist de var i Trondheim.

Raballder Trondheim ligger for øyeblikket på delt førsteplass i 2.divisjon bedrift og ligger an til opprykk til 1.divisjon. Laget har aldri vunnet NM, men var i finalen i fjor.

Et homo-NM i håndball er ikke bare en kamp om poeng og tittel. Minst like viktig er det sosiale.

- Det knyttes vennskapsbånd og derfor er det alltid like gøy å møte igjen gamle kjente når et nytt mesterskap står for døra. Under NM-helga arrangeres det takk-for-sist-fest, bankett, cup-party og avskjedsbrunsj. Vi regner med at det blir ei travel, men minnerik helg i Trondheim, sier Rune Haugen.

Deltagende lag:

Herrer:
Prøysens Helter (Hedmark/Oppland), Raballder Oslo 1, Raballder Oslo 2, Bergen Beans 1, Bergen Beans 2, Raballder Trondheim 1, Raballder Trondheim 2, Raballder Trondheim 3.

Damer:
Raballder Oslo, Raballder Trondheim 1 og Raballder Trondheim 2.

NM-historie:
2003 (arrangert i Trondheim):
1. Raballder Oslo 1,  2. Raballder Oslo 2/Mix,  3. Raballder Trondheim 1

2004 (arrangert i Bergen):
1. Raballder Oslo 1,  2. Bergen Beans,  3. Raballder Oslo 2

2005 (arrangert i Trondheim):
1. Bergen Beans,  2. Raballder Oslo 1,  3. Raballder Oslo 2

2006 (arrangert i Bergen):
1. Raballder Oslo 1,  2. Raballder Trondheim,  3. Bergen Beans 1.


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • coach

  10. jan 2007 12:45 Jeg vil gjerne legge til at turneringa avvikles 26.-28. januar, og at kampene spilles fra kl. 9-18 i Byåsenhallen lørdag 27.januar. :)

  Rune Haugen, turneringsleder

 • coach

  10. jan 2007 17:55 Hei Arie1989!

  Homo-NM i håndball er vel et av de få norgesmesterskapene der man slipper å kvalifisere seg... hehe. Her er alle velkomne. Det skyldes naturligvis at vi dessverre ikke har så veldig mange håndballag for homser i Norge.

  Pr. dato finnes det ike noe tilbud i ditt område (Agder), men du er hjertelig velkommen til å ta initiativ til å starte opp noe, så ser vi dere kanskje til NM neste år. :)

 • coach

  10. jan 2007 23:06 Det er forøvrig også opprettet en temagruppe for NM 2007. Her kan man komme med meninger og holde seg orientert. :)

  http://www.gaysir.no/interaktiv/index.cfm?goto=9&subside=tg&GID=9884

 • slettet_gBittX5

  11. jan 2007 16:54 Det er mulig ett av lagene teller som både herre- og damelag...? Da blir det 8 + 1 + 1 = 10.
 • slettet_MT1GEts

  11. jan 2007 20:49 Tror ikke det er et aktivt haandballlag i Stavanger. Homlene spele Volleyball