Homotoppen 2007


1687

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Homotoppen 2007

Redaksjonen
10. jan 2007 00:00

Mange homofile har mye makt i Norge. Gaysir gir deg listen over hvem som har mest makt.

Mange navn har blitt vurdert og vi har sett på den enkeltes formelle makt, reelle makt og om de gjennom egen person er med på å påvirke folks oppfatning og holdning til homofile.

Makttoppen 2007:

1. Erling Lae

Byrådslederen i Oslo tar igjen førsteplassen. Siden sist er homoplanen i Oslo på plass, han fortsetter sitt sterke engasjement for homofile i innvandrermiljøene, og er aldri redd for en debatt om homofiles rettigheter og står for den han er.

Erling Lae. Foto: Kristine S. Dufey

2. Kjell Erik Øie
Statssekretæren til Karita Bekkemellem sitter på mye makt, men er avhengig av andre for å gjøre gode intensjoner om til praktiske tiltak. Stått bak kraftig økning i bevilgningene til homo-organisasjonene, men sliter med samarbeidspartnerne i ekteskapsspørsmålet. Beholder plassen fra i fjor.

3. Knut Olav Åmås
Debatt-redaktøren i Aftenposten har vist evne til å sette agenda i det som kanskje har blitt landets viktigste debattfora. En god redaktør som har tyngde i mange ulike leire, og er alltid tydelig på hvor han selv står. En plass opp fra i fjor.

4. Martin Skancke (ny)
Ekspedisjonssjef i Finansdepartementet og sjef for avdeling for formuesforvaltning. Det betyr at det er han som bestemmer hvordan oljefondet og folketrygdfondet skal forvaltes. Har dermed avgjørende innflytelse på landets velstand og våre fremtidige pensjoner. En av få åpne toppbyråkrater i Norge.

5. Arve Juritzen
Journalisten, programlederen og forlagsdirektøren som kjenner pressen og vet å bruke den. Byr på seg selv og har evnen til å få fokus på viktige spørsmål som homofile og barn, hiv-positives rettigheter og homofile i idretten. To plasser ned fra i fjor.

6. Bjarte Hjelmeland
Skuespiller og snart teaterdirektør som har lagt bak seg et stort Ibsen-år. Kanskje vår mest kjente homofile kjendis som gjerne stiller opp med kjæresten i pressen. Viser at det går fint å være homofil og anerkjent kunstner - noe en del fremdeles sliter med. En plass ned fra i fjor.

Bjarte Hjelmeland. Foto: Bjørn Lecomte.

7. Finn Schjøll (ny)
Finn Schjøll er tilbake i rampelyset etter å ha sjarmert tv-seerne i Skal vi Danse. Stiller nå også opp med sin samboer i ukebladenes "hjemme-hos"-reportasjer og snakker gjerne om det han har på hjertet. En av landets få åpne homofile bestefedre.

8. Jon Reidar Øyan
LLH-lederen sitter fremdeles med makt i kraft av å representere landets homofile, men mye internt fokus og begrenset medlemsmasse reduserer organisasjonens innflytelse. Flink til å markere seg i media når han har saker han ønsker fokus på. To plasser ned.

9. Håkon Haugli (ny)
Leder av Aps homonettverk og aktiv pådriver i partiet. Har markert seg godt både i media og gjennom praktisk politikk. Har fått både utenriksministeren, justisministeren og kulturministeren på banen i homo-spørsmål.

Håkon Haugli. Foto: Bjørn Lecomte.

10. Per Kristian Foss
Høyres nestleder er fremdeles en av landets mest kjente homofile og nyter stor respekt. Men er ingen barrikadekjemper for homofiles rettigheter. Har hatt stor betydning for andre Høyre-homoer, og det skal bli spennende å se hva partiet ender på i ekteskapsspørsmålet.  Tre plasser ned.

Nådde nesten opp:
Andre Dahl
Bent Høie
Torbjørn Urfjell
Kjell Nordstrøm
Tom Sterri

Ute av listen:
Kenneth Elvebakk
Per Østvold
Christen Sveaas

Fredag morgen følger lesbene med mest makt i Norge akkurat nå.


ANNONSE

Kommentarer (17)

Ny kommentar ›

 • Bård81

  10. jan 2007 09:48 Hurra for Håkon på lista!!!
 • Bård81

  10. jan 2007 10:34 nibbles: Sikkert den dagen det finnes så mange åpne transkjønna eller bifile at det går an å lage ei liste av det.

  Lag ei liste sjøl dersom du kjenner til mange, og offentliggjør den i dagboka di eller no.

 • Aasmund

  10. jan 2007 12:07 Dette virker absurd for meg,makt...??Og hva har det med sexsuell legning og gjøre?
 • slettet_htjH2fA

  10. jan 2007 13:43 Morsomt med Håkon på lista. Her er det bare å stå på videre! Gratulerer! Men jeg forstår ikke helt hvorfor Per Østvold er ute. Fagforeninger har mye makt. For mye vil kanskje noen si, men realiteten er at Per Østvold har mer makt enn eksempelvis Finn Schjøll som kun er en medieskapt figur.
 • slettet_dYCVE5i

  10. jan 2007 15:29 Aasmund:
  Det som er viktig er at personer som er homo og åpne har en legitimitet til å utøve makt til beste for homofile som minoritet.

  Homofili dreier seg ikke bare om seksuell legning, det dreier seg også om en identitet. Derfor vil homofile og lesbiske i maktpossisjoner kunne være viktige rollemodeller for mange som sliter med å akseptere sin identitet. Det trenger vi fortsatt i Norge!

 • 198-six

  10. jan 2007 15:30 Martin Skancke?
  Nei, nå tenker jeg vel på feil Martin..

  Nu va du jævli smart! ^^

 • slettet_ffqqmSc

  10. jan 2007 19:38 ...
 • slettet_eQZ9vTA

  10. jan 2007 20:20 Er Tom Sterri homofil!??
  Utrolig hvor lite man kan få med seg egentlig...=/
 • Inqwilt

  10. jan 2007 23:35 Anne Aasheim, ansvarlig redaktør i Dagbladet, burde vel i det minsta bli nevnt på lista over de som nesten nådde opp?
 • hvo

  11. jan 2007 00:04 Det er nu begrenset hvor mye vekt man skal legge i dette, men at en statssekretær har mindre makt enn en kommunepolitiker i Oslo, er for meg ubegripelig.
  Men lista er jo en Oslo-liste og ikke for hele landet.
  Moro er det uansett. Til og med NRK Dagsnytt siterte Gaysir på denne. Gratulerer:-)
 • kjetil1979

  11. jan 2007 02:00 Foss har da ikke mye makt. Høyre er jo bare på 12-13 prosent nå og hva han måtte mene eller synse har da svært liten betydning. Det er tross alt rød-grønt flertall.

  Enig i at Erling Lae gjør en god jobb for homofile, men ser ikke ut som han har særlig makt ut over Oslo. Ikke har han fått med seg Høyre sentralt for en felles ekteskapslov og ikke hører høyrepolitikere i andre kommuner på han.

 • RoyB

  11. jan 2007 07:42 At alle bor i Oslo sier vel mest om at norges maktsenter faktisk er hovedstaden vår..
  Forøvrig er dette en liste laget av redaksjon over homser, altså mannlige - kommer sikkert en egen dameliste senere, som forøvrig ble toppet av Gro sist!!
 • allegra

  11. jan 2007 09:06 Og hvor er damene..?
 • Trygve

  11. jan 2007 10:40 Ti alle som etterlyser damene: les hele saken. Nederst står følgende opplysende setning: "Fredag morgen følger lesbene med mest makt i Norge akkurat nå." :-)
 • allegra

  11. jan 2007 11:58 Goodie..