Har vi noe å skamme oss over?!


1740

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Har vi noe å skamme oss over?!

Redaksjonen
7. des 2006 00:00

Mandag 11.desember går årets siste Redaksjon SIN av stabelen. LLH Oslo og Akershus og Skeiv ungdom Oslo og Akershus har denne gangen fått med seg homonettverkene til SV, AP og SP, og sammen settes skam og selvforakt på dagsorden.

Ragnar Kværness er blant paneldeltagerne i årets siste Redaksjon SIN

- På selve møtet kan panelet bli utfordret til å belyse skammen fra ulike sider: Hva gjør opplevelsen av "annerledeshet" med oss? Hva er mekanismene som gjør at vi - som kanskje ikke opplever "de andres" (det heterofile flertallets?) toleranse eller aksept som en selvfølge - selv kan opptre så intolerante overfor "våre egne"?

- Hva skjer med mangfoldet/solidariteten når A4-homoene har fulle rettigheter, hund, Volvo og villa? Mener vi som noen har gitt uttrykk for, at kampen om å bli mest mulig like "de heterofile" (med bil, bolig, bikkje og 1,7 barn) i virkeligheten er en kamp mot mangfold?

- Hvordan forholder vi oss så til de som verken er homo eller hetero, hvordan forholder vi oss til menn i kjole eller kvinner med snusen godt dytta opp under leppa?

- Og hva om man ikke ønsker å definere seg som verken mann eller kvinne, møter man respekt for det? Kravet om å være "stolt homo" vil for mange føles som en befrielse, for andre er det bare enda en tvangstrøye. Hvorfor er alternative så få, og hva gjør båskrav med mennesker?

I panelet sitter Ragnar Kværness (psykolog), Mona Flatvol (helsestasjonen for LHBT-ungdom), Ranveig Knutsen (leder av Jafnadhr 2007), Siri Kvalheim (tidligere leder av LLH Oslo) og Jan Kohlberg Larsen (hiv-positiv aktivist.)

Redaksjon SIN
Dato: Mandag 11. desember
Tid: Debatten starter kl. 19:00
Sted: Kongens gate 12


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.