Tilnærming til KrF skaper frykt


440

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Tilnærming til KrF skaper frykt

Magne Henriksen
26. nov 2006 00:00

Homonettverket i Arbeiderpartiet vil ha et raskere tempo i arbeidet for full likestilling mellom homofile og heterofile. De er redd for at Ap-ledelsens flørt med KrF kan bety et tilbakeslag i homokampen.

- Vi er sterkt uenige i den taktikken Ap-ledelsen legger opp til i forhold til KrF, sier Kristin Bergersen, nestleder i partiets homonettverk til Gaysir.

Kristin Bergersen
Hun legger ikke skjul på at nettverket er kraftig irritert på at både statsminister Jens Stoltenberg og kulturminister Trond Giske i flere sammenhenger har omfavnet KrF ved å understreke hvor sterkt verdifelleskap det er mellom Ap og KrF.

- Vi skal huske på at KrF-leder Dagfinn Høybråten brukte valgkampen til å skremme velgerne med homoekteskap dersom de rødgrønne vant valget i 2005, sier Begersen.

I forbindelse med at Bondevik lanserte sin selvbiografi er det også kommet fram at det er homopolitikk som er hindret for at KrF kan samarbeide med Ap i regjering.

Trumfkort til KrF

Homonettverket i Ap mener regjeringen arbeider for sent med en felles ekteskapslov.

Dermed stiller de seg bak kritikken mot regjeringen fra høyres Andre Dahl. Dahl sa i forrige uke til Gaysir at han tror de politiske blokkene vil lempe på homokravene jo nærmere neste stortingsvalg man kommer, fordi de vil kjempe om gunsten til KrF.

- Vi er redd for at ekteskapsloven kan trekkes tilbake dersom den skal tre i kraft først etter stortingsvalget i 2009. Mister regjeringen flertallet i Stortinget, kan KrF bruke dette i regjeringsforhandlinger, sier Bergersen.

Uenige om homopakke

Regjeringen arbeider med en helhetlig homopakke der alle homorettigheter skal komme plass samtidig med en ny ekteskapslov. Blant annet vil de samtidig foreslå endringer i Bioteknologiloven, slik at lesbiske par kan få mulighet til assistert befruktning.

- Dette er en meningsløs utsettelse. Assistert befruktning har ingenting med ekteskapsloven å gjøre. Bioteknologiloven skal liberaliseres nå, og det ville vært naturlig å ta bort diskrimineringen av lesbiske par samtidig, sier Bergersen

KrF kan avgjøre

Neste stortingsvalgkamp kan bli en tilspisset kamp mellom regjeringspartiene og høyrepartiene om å sikre støtte fra KrF. Meningsmålingene har vist en stabil velgeroppslutning omkring regjeringspartiene og Frp/Høyre med omtrent 43 prosent bak hver av blokkene. Derfor er begge alternativene avhengige av KrF i kampen om regjeringsmakten.

- Homonettverket i Arbeiderpartiet har vedtatt at vi er imot å samarbeide med KrF. Nå er det viktig at både vårt nettverk og homonettverket i Senterpartiet arbeider intenst med homospørsmål i egne partier. Utgangspunktet må jo være at regjeringspartiene vinner valget igjen, sier Bergersen.


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

 • belvedere

  26. nov 2006 23:37 Dette er det ærligste jeg har sett fra AP på lenge, og VELDIG bra.

  Når jeg ser tidsplanen regjeringen nå har for ny ekteskapslov kan det absolutt se ut som den kommer på vippen i neste valgkamp.

  Stå på! Her må det jobbes på tvers!

 • fredrik 1954

  27. nov 2006 17:33 I lovverket i Nederland finnes det bare en setning i denne sammenhengen(sitert etter hukommelsen): "Heterofile og homofile ekteskap er likestilte".
  Det burde holde med en eneste setning i Norge også, og denne bestemmelsen bør komme snart!!!!