Fyrte løs mot høyrehomoene


1650

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Fyrte løs mot høyrehomoene

Magne Henriksen
15. nov 2006 10:00

Statssekretær Kjell Erik Øie (Ap) er ikke nådig i sin kritikk mot homofile politikere i Høyre. Men han trenger all den hjelp han kan få for å sikre flertall for en ny ekteskapslov.

- De er så frekke i argumentasjonen, og så lite rause. Vi har levert mer både politisk og pengemessig når det gjelder homofile enn det Andre Dahl og Bent Høie noen gang har gjort.

Kraftsalven mot de profilerte høyrepolitikerne kom da Øie innledet på årsmøtet til homonettverket i Senterpartiet i går kveld.

Provosert

Det er særlig debatten på Gaysir for en måneds tid tilbake mellom stortingsrepresentantene Anette Trettebergstuen (Ap) og Andre Dahl, som har fått statssekretæren med ansvar for homopolitikk til å tenne på pluggene.

Øie er kraftig provosert over kritikken regjeringa har fått på at de somler med en ny homoinkluderende ekteskapslov.

Kjell Erik Øye tok et oppgjør med høyrehomoene på årsmøtet til homonettverket i Senterpartiet. (Foto: Magne Henriksen)

- Andre Dahl er klar over alle prosesser og utredninger som må gjøres før ekteskapsloven kan forandres. Dette gjelder barn, assistert befruktning og kirka.

- Generell adopsjon er lite kontroversielt fordi det er et klart flertall for det på Stortinget. Det er mange kompliserte problemstillinger som må løses, samtidig som høringsrunden må gå riktig for seg. Arbeidet er godt i gang.

Spinnvill Karita

I følge Øie har hele Barne- og likestillingsdepartementet endret arbeidsmåte ved at det hele tiden tenkes homopolitikk.

- Vi har løst problemene med stebarnsadopsjon, homostøtten er fordoblet, og det bevilges mer til forskning. Samtidig jobber kulturminister Trond Giske med homofile og idrett. Nova-rapporten om homofiles og lesbiskes levevilkår skal følges opp, og vi tar alvorlig de vanskelige utfordringene knyttet til homofile med innvandrerbakgrunn, sier Øie.

Han benyttet også anledningen til å rose likestillingsminister Karita Bekkemellem.

- Statsråden er spinnvill på homospørsmål. Hun er mer aktiv enn jeg noen gang har vært.

Flertall ikke gitt

Regjeringen har imidlertid ikke et avklart flertall for en ny ekteskapslov i Stortinget. Senterpartiet sine representanter på Stortinget er fristilt i spørsmålet.
 
- Det er vi ærlige på. Utfordringen er å få flest mulig fra Sp med, få Venstre til å godta loven selv om deres modell ikke har flertall, og få Høyre sine representanter fristilt. Jeg har en god dialog med stortingsgruppen til Senterpartiet, sier Øie.

Og han legger til:
- Jeg kan godt si at arbeidet med dette i Arbeiderpartiet heller ikke har vært noen søndagsskole.

Sp delt i to

Alexander Fosse Andersen (23) fra Frogner i Akershus ble valgt til ny leder i homonettverket til Senterpartiet. Han er internasjonal leder i Senterungdommen og fylkestingsrepresentant i Akershus.

-Homonettverket i Senterpartiet skal arbeide aktivt med å ha en dialog med alle våre stortingsrepresentanter for å få flest mulig til å stemme for en ny ekteskapslov. Halvparten av Sp-representantene har signalisert at de er positive. Vi må få disse mer på banen både innad i partiet og utad.

-Ennå er det god tid til å overbevise usikre stortingspolitikere både i og utenfor regjeringen.

Loven vil bli lagt fram for Stortinget våren 2008 etter at alle utredninger og høringsrunder er ferdige.

Alexander Fosse Andersen, leder i homonettverket til Sp.

ANNONSE

Kommentarer (23)

Ny kommentar ›

 • slettet_gfxtbmR

  15. nov 2006 10:42 Nå må dere ikke tulle dere vekk i parti-prestisje da. :-)

  Dere jobber flott.

 • Oslofyr

  15. nov 2006 11:03 Når man så til de grader drar føttene etter seg som Karita Bekkemellom/Kjell Erik Øie, er det en utmerket strategi å peke på andre som man mener har gjort enda mindre.

  Når det katolske Spania endrer ekteskapsloven med et pennestrøk, er det ubegripelig at det (tilsynelatende) liberale Norge ikke skal kunne gjøre det samme.

  Er det noen her som har fått bedre liv fordi Stortinget (ikke regjeringen) kaster noen kjøttbein til organisasjoner som 98 % av homsene og lesbene i dette landet IKKE er medlem av?

  Gimme a break.

 • anfi

  15. nov 2006 11:16 Sletta
 • anfi

  15. nov 2006 11:17 "Det er imidlertid ikke flertall for en ny ekteskapslov innad i regjeringen fordi stortingsrepresentantene i Senterpartiet er fristilt i spørsmålet."

  Ei noko uheldig formulering av journalisten her. Sidan saka ikkje har passert Regjeringa enno, finst det verken noko fleirtal eller mindretal "innad i regjeringen". Ein mogleg dissens frå ein eller fleire (Sp-)statsrådar på spørsmålet høyrer framtida til, og er så langt hypotetisk. Men Soria Moria-fråsegna seier at Regjeringa skal arbeide for ei felles ekteskapslov. Som Kjell Erik Øie seier er arbeidet i gang. Vi er mange som er utolmodige, men skjønar at lovendringar ikkje berre er å knipse med fingrane.

 • Brakar

  15. nov 2006 11:19 Øye, Karita Bitchemellem og co ønsker å gjennomregulere Norge, og homoene er intet unntak. Jo mer som kan organiseres, bestemmes og planlegges av politikere, jo mer fornøyd er de. Tom. Karita som ikke er homo en gang! Typisk derfor at de bevilger PENGER (for det er noe de kan, bruke opp andres skattepenger) litt i hytt og pine til noe de synes høres fint og sosialdemokratisk korrekt ut. Det er aldri noen som spør etter kvaliteten i homoarbeidet! Og hvor mange homoer som egentlig har glede av de ulike organisasjonene og "tiltakene" fra disse menneskene.

  Den viktigste homopolitikken føres fra justisdep., utdanningsdep og ikke minst finansdep. De fleste homoer er single eller par uten barn, og de syltes jo økonomisk til fordel for A4-familiene!!

  Ennå verre blir det med Senterpartiet i regjering. De bruker opp urbane homoers penger på noen bønder og fiskere som nekter å omstille seg til å kunne leve av egen inntekt.

  I det hele tatt er sosialistenes utpining av majoriteten av homobefolkningen en skam!

 • slettet_jIxlMSC

  15. nov 2006 12:04 Homomiljöet er ingen lett miljö å forholde seg til. Et större sutrekor skal man lete lenge etter. Mistenker at jeg tross innleggene over snakker for flertallet når jeg sier jeg har all tillit til både Kjell Erik og Karita, og vet de gjör sitt ytterste for å få disse sakene igjennom. Er usikker på hva kritikerne her på siden mener, når de stiller seg lunkne til insatsen til nå. Hva mener dere kunne gjöres bedre? Mener dere på fullt alvor at disse politikerene ikke bryr seg nok om saken og at de gjör en dårlig jobb? Kan dere begrunne dette??? Kjenner dere saksgangen godt nok tro? Vet dere hvor lenge det blir til neste gang om de gjör et dårlig grunnarbeide og legger frem til vurdering, som så stemmes ned???
 • G 87

  15. nov 2006 12:45 Bare se å få det gjort.
  Flertallet har ligget der i mange år.
 • kjetil1979

  15. nov 2006 12:49 Bra om Senterpartiets representanter går for dette, siden det tross alt er det mest konservative partiet i Regjeringen. Men er da ikke værst med halve gruppa. Hvor mange prosent av Høyres gruppe vil stemme for dette? 10 prosent? 5 prosent? 15?
 • slettet_HtsQUmt

  15. nov 2006 16:14 Kanskje du også skulle ta deg en konfrontasjon med den erkekonservative bedehusgjengeren Magnhild Meltveit Kleppa også hr. Øie.
 • slettet_8dQyuWu

  15. nov 2006 16:15 glimrende debattinnlegg om felles ekteskapslov i dagbladet ^^:
  http://www.dagbladet.no/kultur/2006/11/13/482717.html
 • kjetil1979

  15. nov 2006 16:59 Det var kjempe bra kronikk av Eirik Nergård - er han på gaysir?? kloke mannen ;-))
 • fredrik 1954

  15. nov 2006 18:33 full likestilling mellom hetero- og homoforhold er det eneste akseptable!!!!
 • kjetil1979

  15. nov 2006 20:03 Senterpartiet er da tross alt bedre enn Høyre. I Høyre er det knapt noen som er for felles ekteskapslov i Stortingsgruppa virker det som. Hvor mange prosent av dem støtter dette da? Er det flere enn halvparten som er i Senterpartiets gruppe?
 • slettet_HtsQUmt

  15. nov 2006 20:15 Senterpartiet har farlige reaksjonære krefter i seg som kan splitte regjeringen når dette spørsmålet kommer opp. Det har ikke høyre, for de er ikke i regjering.
 • paz

  15. nov 2006 20:52 Det er ikke rart at Øie er febrilsk etter å få gjort noe med denne saken nå.. Ap flørter jo, som vi alle vet, febrilsk med å smøre KrF om dagen for å ha et alternativ hvis det eksisterende samarbeidet blir for svakt ved neste stortingsvalg i 2009... og hvis AP da inngår et regjeringssamarbeid med KrF vil man ikke ha noen sjanse til å få gjennomført noe felles ekteskapslov..

  blir spennende å se hvordan dette utspiller seg..