KrFU-politiker til angrep på homofobien i partiet


2406

innlogget

40535

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

KrFU-politiker til angrep på homofobien i partiet

Asbjørn
9. nov 2006 00:00

Leder av Hordaland KrFU mener at homofobien i eget parti er den egentlige grunnen til at Kristelig Folkeparti går imot felles ekteskapslov og adopsjonsmulighet for homofile.

Leder av Hordaland KrFU, Tor Øyvind Westby, vil at homofile skal kunne gifte seg og adoptere barn. (Foto: Privat)

- At homofile ikke skal kunne adoptere, har vært en sentral sak i KrFU, men begrunnelsen er ullen og syltynn, sier Tor Øyvind Westby til Gaysir.

Han er leder av Hordaland KrFU som er Kristlig Folkeparti Ungdoms største fylkeslag.

Begrunnelsen som har blitt brukt er at homofile forhold er mindre stabile enn heterofile forhold.

- Det er en tynn argumentasjon og brukes bare for å dekke over homofobien i partiet. Jeg har tatt dette opp på flere sentrale KrFU konferanser, og en del representanter er på gli. For to år siden ville det ha vært en umulighet å ta denne saken opp. Det viser jo hva som er det prinsippielt riktige standpunktet.

- Synet vårt på homofil adopsjon og ekteskap bryter jo med grunnprinsippet for partiet, nemlig det at vi skal fremme en radikal nestekjærlighet, sier han til Gaysir.

Er du ikke redd for å bli skviset fra partiet når du har disse synspunktene?

- For det første er jeg ikke homofil, så det blir ikke så lett å skvise meg. For det andre har jeg lang erfaring i KrFU og alle visste at jeg ikke var så konservativ som tidligere ledere da jeg ble valgt som fylkesleder i ungdomspartiet. Men det kan nok ødelegge litt i KrF. Jeg kunne nok gjort en raskere karriere om jeg ikke hadde tatt dette opp.

Kritiserer Torp

Tor Øyvind Westby har også tatt til motmæle mot pastor Torps angrep på homofile med makt. I Torps blogg skrev han blant annet:

"Da la du fram Gaysirs liste over de mektigste homofile menn og kvinner i Norge som en bønneliste, og sa: "La oss bruke disse listene til målrettet bønn for å stoppe disse maktkåte representanter for homoseksuell og lesbisk perversjon."Det var skivebom! Du skal selvsagt få lov til å fremme bibelens syn på homofili, men å si at homofile i Norge er maktkåte og oppfordre til at de bør avsettes er helt uakseptabelt. Dette er gjerne snakk om ikke-kristne mennesker som ikke har noe forhold til Bibelen eller Gud, og som har rett til frihet fra diskriminering. Du oppfordrer med dette til politisk diskriminering av homofile. Desverre høres dette bekymringsverdig mye ut som nazi-retorikk fra 30-tallet".


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • VampeN

    9. nov 2006 17:34 Herlig!