- Glamouren ingen fordel for musikk-karrieren


2353

innlogget

40535

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

- Glamouren ingen fordel for musikk-karrieren

jim, tekst og foto
10. nov 2006 10:00

Glamourmodell er nok fremdeles det første man forbinder Helene Rask med. Men de to siste årene har det ballet på seg med musikk og blitt litt mindre glamour. Det første albumet kom i oktober hvor hun blant annet har samarbeidet med Eskimo & Icebird. Nå kan du vinne en signert utgave av albumet.

- Når det gjelder musikken så har det ene har ført til det andre. Min ambisjon var egentlig å bare gi ut en singel. Så drømte jeg om å lage en musikkvideo. Etter hvert ble det både 2 og 3 singler og videoer, og i oktober kom albumet.

- Det har vært halvannet år med hard jobbing. Låtskriver og produsent Vidar Nord har hjulpet meg med fra starten av. Jeg var overrasket over at jeg faktisk kunne få til så mange låter, sier Helene.Hvordan startet samarbeidet med Eskimo & Icebird?

- Jeg ble introdusert for Eskimo & Icebird (Petter Andrésen og Snorre Forsgren) gjennom en felles bekjent. De hadde tidligere laget noen fantastisk kule remixer som jeg syntes var utrolig fengene.

- Vi fikk dem til å lage en remix av låten "No Love", og etter det har veien blitt litt til mens vi har gått. Nå har Eskimo & Icebird laget en lang megamix som er blitt bonusspor på albumet. Det var akkurat det jeg ønsket meg, sier Helene.

- Jeg hørte med en gang potensialet i promoen, og ble satt i kontakt med Helenes produsent Vidar Nord, som var veldig interessert i et samarbeid. Noen måneder senere, mens debutsingelen "No Love" herjet listene i Polen, ble vår remix en stor hit på norsk radio. Idag, snart to år etter utgivelsen, er den fortsatt en hyppig etterpurt låt på NRK mPetre, sier Petter.

Kul megamix

- Megamixen er på 17 minutter og består av deler fra 5 av sangene vi har mixet for Helene. Den er satt sammen av ulike stilarter, litt trance, dance og house, sier Petter (Eskimo).

- For å få partystemning hjemme i stua setter man bare på denne. Det ble en veldig kul mix som jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger på, sier en stolt Helene.

Låten "Same Colour" spilles for tiden på radio og er den ferskeste singelen før selve albumet kom ut for to uker siden.  I Polen kom albumet ut allerede i september. Helene opplever at Norge er et litt treigt land, og hun tror ikke hun blir noen stor profet her hjemme.

Føler du Janteloven?

- Jeg opplever nok at Janteloven råder. Men nå har jeg fått kort mørkt hår, så nå kan ingen si at jeg er blond, sier Helene og ler.

- Jeg hadde ikke vært i denne bransjen verken på den ene eller andre måten hvis jeg hadde brydd meg for mye om Janteloven. Uansett hvordan man ser ut eller hvordan man er vil folk ha meninger i en eller annen retning, og når man eksponerer seg på den måten jeg gjør så ber man litt om det. Nå har jeg vært med i 8 år, og tror mange har innsett at jeg er kommet for å bli.

- Jeg kan jo skryte av at jeg er den første Glamourmodellen med eget album. Det er jo litt stas, og kan jo bevise noe, sier Helene stolt.


Fot www.helenerask.com

- Når man har startet som modell er forutsetningene vanskelige for å gjøre det bra i musikkbransjen. Jeg opplever fordommer, men de er til for å overvinnes. Folk blir automatisk skeptisk når jeg har bakgrunn som glamourmodell. Jeg kimser ikke av mitt eget land, men jeg har større tro på å nå opp utenfor Norge, sier Helene.

Helene merker en forandring i måten folk henvender seg til henne nå i forhold til for noen år siden. Tidligere mottok hun mange "sleazy" e-poster og kommentarer. Nå får hun stort sett bare hyggelige tilbakemeldinger.

- Det som er positivt er at meldingene i dag kommer stor sett fra jenter. For meg er det et skritt i riktig retning, sier Helene.

Helene opererer på mange fronter. Hun har en begynnende musikk-karriere, modell-karriere, eget modell-byrå og eventbyrå. I tillegg har hun nettopp åpnet nattklubben "The Mansion". I oktober, samtidig med utgivelse av albumet, fikk hun konstatert magesår, og var innlagt på sykehus i 4 dager.

 
Konkurranse
Send svarene på disse to spørsmålene til [email protected]  innen tirsdag 14. november. Da er du med å konkurrerer om 1 av 4 signerte utgaver av albumet Colours av Helene Rask.

1. Hvor mange søsken har Helene Rask?
2. Hvor kommer Icebird fra?

Svarene vil du finne på Eskimo & Icebird og Helene Rask

Bør du ikke vurdere og konsentrere deg om et utvalg av dine prosjekter?

- Jeg vil gjøre alt. Jeg blir fort trøtt og lei hvis jeg bare må gjøre en ting. Det er kombinasjonen av alle mine aktiviteter som gjør det spennende, og som skiller dagene fra hverandre. Hver enkelt ting er ikke interessant nok, og gir ikke nok utfordringer.

- Jeg vil ikke slutte med noen av delene. Men jeg har innsett at jeg må finne en balanse for ikke å bli syk. Jeg kommer til å trappe ned når det gjelder mitt arbeid med nattklubben, der tok jeg meg litt vann over hodet. Det meste av min energi skal nå gå til musikkkarrieren og Rask Models, som på en måte er babyen min. Samtidig gjør jeg minimalt av egne modelloppdrag lenger. Jeg har så mange flotte jenter i byrået mitt, og jeg syntes det er mer spennende å "pushe" dem fram.

Albumet er utgitt. Hva er neste steg i musikk-karrieren?

- Jeg har allerde begynt å tenke på album nummer to. Over nyttår kommer jeg til å se på nye låter og materiale. Men i tillegg blir det noen opptredener. Plateselskapet vil også satse internationalt. Vi reiser blant annet til MIDEM-festivalen i Frankrike i slutten av januar. Der skal jeg selge meg selv. Drømmen er å erobre Tyskland og Asia. Litt ambisjoner må man ha, ler Helene.

- Jeg tror remixene til Eskimo & Icebird kommer til å være noe av inngangsporten ved en internasjonal lansering, sier Helene.

- Tyskland er hjemlandet til den typen musikk vi lager. Albumet til Helene er mer vokal- og housebasert, mens remixene våre heller mer mot den komersielle eurodancen, med energiske beats og synthriff som folk legger mer merke til og som setter seg på hjernen, sier Petter.

Kommer deres samarbeid til å fortsette?

- Jeg synes det hadde vært veldig hyggelig ihvertfall. Men jeg har jo en platekontrakt, og det krever at jeg må lytte til dem. Personlig liker jeg veldig godt mixene til Eskimo & Icebird, sier Helene.

- Vi må kjøre det via plateselskapet, og hvis de mener det er bra og liker det vi gjør så kan det bli noe av. Men Helene har en profil som hun skal selge og det vi gjør sammen må passe til den.

- Jeg synes det er kult å ha med mixene. Det gjør at jeg kan treffe et bredere publikum, sier Helene.

- Mixene vi har laget er veldig forskjellig fra original-låtene. Vi tar vokalen og lager en versjon som vi mener passer til den. På den måten blir mixene veldig annerledes, og kanskje av og til litt for langt fra originalen, sier Petter.

- Musikkanalen mPetre har lagt sin elsk på Eskimo & Icebirds remixer. Ved å finne en balanse mellom originalene og mixene vil jeg kunne treffe et mye bredere publikum. Ikke bare ved live-opptredener men også mer rettet mot nattklubber og dansegulvene, sier Helene.

Har modell-karrieren hjulpet musikk-karrieren?

- Jeg vil faktisk si det er litt omvendt, jeg føler mer at det har vært et hinder for meg. Men det gjelder først og fremst i Norge. Det har vært et "draw-back" i forhold til mine muligheter ettersom man automatisk blir litt dømt når man har en fortid som modell. Jeg blir hun som er modell skråstrek pop-artist. I Polen var det helt annerledes.

Og det obligatoriske spørsmålet; hvordan er ditt forhold til Aylar?

- Alle tror at jeg har fryktelig mye imot Aylar. Når sant skal sier så er det medieskapt. Jeg kjenner henne ikke. Jeg har møtt henne to ganger. Jeg ville nok ikke gjort det samme som henne. Det er ikke min vei å gå. Vi er nok ganske ulike. Det er media som sammenligner oss og som fremstår oss som bitre fiender. Jeg synes vel egentlig litt synd på henne. Hun gjør noen valg som jeg synes er korttenkte. Det er mer morsinstinktet som slår inn hos meg overfor henne. Jeg bryr meg lite om hva hun eller andre driver med. Jeg har nok med å holde kontroll på mine egne ting, avslutter Helene.

Se hennes nye video: Helene Rask - Same Colour


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

  • LMMS

    11. nov 2006 17:25 Flinke Petter. :-*
  • Luguber

    12. nov 2006 01:51 Ei heit brunette! Helene Rask kledde virkelig det korte, mørke håret..
  • Bazinga

    17. nov 2006 16:41 crazy familiy..:)glad i deg pooh