Avviser forslag om homokvoter


339

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Avviser forslag om homokvoter

Redaksjonen
3. nov 2006 00:00

Både Høyre og Arbeiderpartiet skal ha brede prosesser for å behandle kirke/statsspørsmålet. Men både Anette Trettebergstuen og Andre Dahl går imot kvotering av homofile prester.

Høyre har et prinsipielt ønske om skille, men det er ulike meninger om hvordan og i hvilken grad dette skillet skal gjennomføres i partiet. Arbeiderpartiet er i gang med en debatt som skal munne ut i landsmøtevedtak i 2007.

Andre Dahl fra Høyre ønsker ikke å kvotere inn homofile prester i Den norske Kirke.

Både Trettebergstuen og Dahl er imidlertid klare på at det bør skje et fullstendig skille og avviser forslaget om kvotering av homofile prester:

- Vi støtter fullt ut kampen for å få flere homofile prester, men kvotering gjør høyst sannsynlig homoer en bjørnetjeneste, uttaler stortingsrepresentantene Anette Trettebergstuen(Ap) og André Oktay Dahl(H) til Gaysir.

Heller ikke Anette Trettebergstuen fra Ap vil kvotere homofile prester.

- Kirken bør prinsipielt få styre seg selv uten politisk innblanding utenfra for eksempel i forbindelse med utnevnelse av biskoper.

- Både utnevnselsen av Kvarme, Stålsett og Køhn var til dels politisk initierte prosesser. Vi tror ikke at det gavner saken at staten kan slå seg på brystet og vise til at man har kvinner og homoer som vi har tvunget inn som prester. Det vil kunne gi de mer reaksjonære kreftene i kirken lettere arbeidsvilkår, ved at det synlige og målbare tegnet på liberale holdninger: kvinnelige biskoper og homofile prester blir påtvunget fra statens side, sier Trettebergstuen og Dahl.

De er av den oppfatning at endringer i kirkens holdninger må skje innenfra ved at de liberale kreftene selv får frem motkreftene.

- La kirken få vise sitt sanne ansikt, kun slik får vi forandring, sier Trettebergstuen og Dahl til Gaysir.


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • Copernicus

  3. nov 2006 17:49 phu! det var da enda godt at politikere som ikke har hele hodet neddi "homo-bøtta" klarer å tenke litt klart. Da jeg hørte LLH på radioen i dag morges trodde jeg virkelig ikke jeg hørte riktig. En ting var at saken ble introdusert som at "homofile ønsker kvotering av prester" (gjør _homofile_ det, tenkte jeg - NOT?), en annen ting var at det var helt uforståelig for meg hva LLH mener man skal oppnå med et slikt forslag. Og mye klokere ble man ikke av det LLHs representant sa på luften. Takk for at det finnes folk på Tinget som kan stoppe slike håpløse og kontraproduktive forslag!
 • mylle

  3. nov 2006 20:35 Hva har stat/kirke-spørsmålet med kvotering av homofile å gjøre?

  Hvorfor skal spørsmål om homofile og homofili alltid blandes inn debatten om statskirke eller ikke statskirke?

 • slettet_1O1FkSL

  3. nov 2006 23:05 Liker ikke kvotering av noe, la di som passer best og er kvalifisert til jobben få den .
 • polarboy

  3. nov 2006 23:36 Skal man kunne kvotere inn en gruppe, så må man jo først vite med rimelig sikkerhet hvor stor denne gruppen er. Og inntill LLH kan fremlegge en pålitelig statistikk om hvor stor del av befolkningen som er homofile, bør de holde seg for gode til å skrike opp om kvotering i hytt og gevær.