Gratulerer, Oslo!


1701

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Gratulerer, Oslo!

Kristin Bergersen
28. sep 2006 00:00

Vi kan alle være riktig godt fornøyde med at Oslo by nå har fått en ambisiøs og konkret handlingsplan mot diskriminering av bifile, homofile og lesbiske. 

Kristin Bergersen er bystyremedlem (AP) og nestleder i Aps homonettverk.
Høyres Ola Kvisgaard feirer gårsdagens vedtak i Oslo Bystyre med et innlegg som fremstiller planen som Høyres fortjeneste. Det er synd, for planen ble enstemmig vedtatt, og hadde ikke vært en realitet uten tverrpolitisk samarbeid.

Arbeiderpartiets Trond Jensrud fremmet det opprinnelige forslaget om at det skulle lages en slik plan, Kjell Erik Øie (A) og Helge L'Orange (H) tok i forrige periode initiativ til at homofile skulle med i OXLO (Oslo Extra Large), og ikke minst bør LLH Oslo og Akershus takkes for deres sterke og konstruktive bidrag.

Handlingsplanen er en milepæl, ikke minst i anerkjennelsen av de utfordringer som homofile og lesbiske står overfor både i forhold til familierelasjoner, arbeidslivet, skolen, helse og i forhold til manglende aksept i enkelte innvandrermiljøer.

Ola Kvisgaard kunne droppet sine sleivspark til staten og den sittende regjering. Han skriver i sitt innlegg på Gaysir 28.9. at "Staten derimot diskriminerer samkjønnede par og deres barn. Det er en håpløs forskjellsbehandling som fratar familier med to mødre eller to fedre de samme mulighetene for barneomsorg som i konvensjonelle familier med en mor og en far. Det opprører Høyre."

Høyre satt som kjent med regjeringsmakt i fire år uten å løfte en finger for å endre på den forskjellsbehandlingen på statlig nivå som "opprører" Høyre så sterkt. Det som opprører Høyre i opposisjon, opprører tydeligvis ikke like mye i posisjon.

Den nåværende regjering er i gang med å endre ekteskapsloven slik at heterofile og homofile likestilles. Bioteknologiloven er til revisjon og kanskje vi får oppleve en likestilling av lesbiske og heterofile kvinner også der. Begge deler ville vært utenkelig med Høyre og KrF i regjering.

Barne- og likestillingsministeren har ryddet opp i tolkningen av stortingsvedtaket som åpnet for adopsjon av partnerens barn. Da Høyre satt i regjering tok adopsjonsprosessen flere år. Nå vil det være mulig å gjennomføre adopsjonen tre måneder etter barnets fødsel fordi prosessen kan starte før barnet blir født. Det siste avhenger imidlertid av barnevernets saksbehandlingstid, noe som Erling Lae har lovet å rydde opp i for Oslos vedkommende. Når nå Oslos byråd har lovet 50 millioner ekstra til barnevernet for 2007, så vil lang saksbehandlingstid kanskje bli et historisk problem?

La oss nå konsentrere oss om å feire og få gjennomført den meget gode handlingsplanen i Oslo. La oss sette alle krefter til for å få gjennomført lignende planer i flere byer i Norge. La oss bruke den muligheten vi har til å oppnå full likestilling for homofile og lesbiske når vi nå har en homovennlig regjering. Her kan vi alle bidra på tvers av partigrensene.

Les også:
Ola Kvisgaards kronikk
Oslo vedtar homoplan

Se handlingsplanen her.


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • belvedere

  28. sep 2006 17:32 Det er så bra at AP nok en gang beviser at misunnelsen er sterkere enn kjønnsdriften her i landet.

  Dette er en viktig sak for homobevegelsen, og jeg må si at jeg gir faktisk en glatt faen i hvilket parti som sa hva når i denne sammenhengen.

  Ta dere LITT sammen i AP!

 • Bård81

  28. sep 2006 23:41 Hehehe....

  Jeg tar meg litt sammen, men bare litt.

  Det må da være lov å påpeke at det synes litt merkelig at et parti som har vært fire år i regjering nylig er opprørte over hvordan ting funker i AS Norge.

 • slettet_3c7Mcz2

  29. sep 2006 07:33 Hehe... "tverrpolitisk samarbeid" og "bidra på tvers av partigrensene" står det... Jeg er usikker på hvilket innlegg hopenor kritiserer, men det kan umulig være Kristin Bergersens. Jeg mistenker at politiske skylapper har påvirket både humør og leseferdigheter. Tenk om bystyrepolitikerne - i alle fargenyanser - i stedet for sure oppstøt kunne fått applaus for at handlingsplanen nå er på plass... Både Ola Kvisgaard (H) og Kristin Bergersen (A) fortjener hurrarop for vedtaket i Oslo Bystyre på onsdag. Gratulerer!
 • slettet_hoTphkq

  29. sep 2006 10:39 Jeg har lest innlegget til Kristin B. både med og uten skylapper og jeg kan ikke se at misunnelsen er sterkere en kjønnsdriften. Som Kristin B. sier er det viktig å fokusere på at det er et tverrpolitisk vedtak, nettopp fordi samarbeid på tvers av partigrenser skaper god homopolitikk.

  Når Høyres Ola Kvisgaards kritiserer den sittende regjering håper jeg det er rom for at AP tar igjen. Høyre satt tross alt i en samarbeidsregjering med KRF i 4 år, hvor KRF la føringene for "god" homopolitikk. Konsekvensene ble at det jammen ikke skjedde mye på 4 år.

 • Ginandtonic

  29. sep 2006 12:24 bra! nå er det bare for andre byer og fylker å komme etter!
 • belvedere

  29. sep 2006 16:42 Jeg har tydeligvis skremt opp AP her siden partiets homonettverk er på meg både her og med private meldinger.

  Mitt problem med denne kronikken er rett og slett at Bergesen beskylder Ola Kvisgaard for å ta vedtaket til inntekt for sitt eget parti. Jeg har lest kronikken hans flere ganger og ikke funnet noe annet enn at han er stolt over å få være med på vedtaket - ingen nevnt ingen glemt utenom byrådet som er saksforbereder til bystyret (som vel er vanlig i Oslo kommune).

  Men jeg forstår jo at det er viktig for AP at samtlige partier som ikke har gått mot vedtaket nevnes her - det burde jo da være de fleste.

  Som sagt: Slutt å krangle partier og se på homopolitikken som noe partiuavhengig.

 • slettet_3c7Mcz2

  2. okt 2006 18:25 I den grad det blir noe mer diskusjon, foreslår jeg vi diskuterer det som faktisk står i innleggene til Kristin Bergersen og Ola Kvisgaard.