Homo-offensiv i Trondheim


440

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Homo-offensiv i Trondheim

Asbjørn
26. sep 2006 00:00

Ordfører Rita Ottervik som i sommer fikk mye kritikk for manglende homoplan i Trondheim, stiller seg nå i spissen for etableringen av APs homonettverk i byen.

Arbeiderpartiet har hatt stor suksess med etableringen av et eget homonettverk. Leder Håkon Haugli forteller til Gaysir at nettverket i dag har 230 medlemmer og har vært blant de hurtigst voksende lag i Arbeiderpartiet.

Leder i Aps homonettverk, Håkon Haugli, inviterer til oppstartsmøte for nettverket i Trondheim. (Foto: Bjørn Lecomte).

- Organisatorisk tilhører Aps homonettverk Oslo Arbeiderparti, men i praksis har vi vært et nasjonalt nettverk for homofile i partiet. Nettverket har i dag medlemmer over hele landet.

- Vi ser at det har vært viktig å være synlig i samfunnsdebatten, både internt i partiet, men også i den offentlige debatt i mediene. Synligheten blir lettere når vi samler oss i et nettverk, sier han.

Han mener at de politiske partienes nettverk av homofile og lesbiske er viktige supplement til LLH.

Stor suksess med eget nettverk
- Selv om det har vært mange homofile med i ulike partilag, var det først da vi samlet oss i et eget nettverk at vi virkelig ble synlige i partiet. Og det har vist seg effektivt å jobbe frem våre saker internt i Arbeiderpartiet.

Han peker på forskrift for stebarnsadopsjon, registrering av homovold og økte bevilgninger til homo-organisasjoner som områder hvor nettverket har engasjert seg.

Mye på gang i Trondheim
Nå står altså Trondheim for tur, og etableringen av nettverket vil skje på et åpent møte tirsdag 3. oktober i Trondheims Arbeiderpartis lokaler i  Olav Trygvasons gt. 5.

- Det har faktisk skjedd en god del når det gjelder homoarbeid i Trondheim. Siden vi tok over i Trondheim har kommunen innført årlig bevilgning til aktiviteter i regi av LLH, åpnet støttekontor for HIV-positive og satset sterkt på informasjon overfor elever i ungdomsskolen og på videregående.

- Et bredt flertall i Trondheim bystyre vedtok i vår et forslag fra ordføreren om å styrke arbeidet med homofile og lesbiskes rettigheter og å samarbeide med LLH om konkrete tiltak i forhold til barn og unge, sier Håkon Haugli til Gaysir.

- Og vi i Aps homonettverk skal være der som en maskekråke for at det skal skje enda mer fremover, avslutter han.


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • Misse Moped

  26. sep 2006 16:58 Er det bare AP som har slike organiserte homonettverk ?
 • Amadeus

  26. sep 2006 17:37 Nei, SV og SP har det også, men AP har et større nettverk og mer aktivitet.
 • kjetil1979

  26. sep 2006 22:47 Er nok fordi APs homonettverk er aktivt og har spennende innledninger, temaer og forslag.
 • Bård81

  27. sep 2006 10:07 Ja. Det er nok kun fordi Arbeiderpartiets homonettverk har betalt redaksjonen for å få redaksjonell omtale. Og også fordi lederen er med i "gaysirteamet".

  Det har i alle fall ikke noe med å gjøre at homonettverket setter ting på dagsorden, holder mange bra møter og gjør en del bra greier.

  Grunnen til at nettverket får mye fokus i Blikk også, er selvsagt at det der har betalt en høyere sum for å få redaksjonell omtale siden ingen av nettverkets medlemmer er med i "blikkteamet"

  Men mesteparten av nettverkets penger går nok til Dagsavisen, dette på grunn av trykk og distribusjon av en papiravis. Riktignok eier jo Arbeiderpartiet Dagsavisen, men slik verden har blitt så skal jo alt koste penger.
  I dag, foreksempel, er lederen dagens navn i avisen. Det har sikkert ikke vært billig.

 • ArveA

  27. sep 2006 13:19 Så herlig sarkastisk, Bård81. ;-)