Varsler offensiv mot hat-vold


1760

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Varsler offensiv mot hat-vold

Asbjørn
4. sep 2006 00:00

Justisminister Knut Storberget er bekymret over antallet tilfeller av hatkriminalitet mot homofile. - Mens annen vold går tilbake, henger dette igjen. Det ser ut til å bli mer av den, og den blir råere, sier Storberget til Gaysir. Nå varsler han økt politiinnsats og økte bevilgninger.

- Jeg har bedt politiet gå mer inn i disse spørsmålene. Vi må komme i en posisjon til å telle antallet tilfeller. Vi vet at det er store mørketall, sier han til Gaysir. Han vil blant annet se på registreringssystemet som svenskene bruker. I Sverige har hatkriminalitet mot homofile blitt registrert i flere år.

- Mitt inntykk er at politiet har sett ensartet på problemet. At vold er vold. I forbindelse med revisjonen av straffeloven vil det komme en egen bestemmelse som dekker dette (hatkriminaliet), sier han. Han varsler en straffeskjerpelse for vold som er hatmotivert.

Håkon Haugli, Knut Storberget, Bård Nylund og Jon Trygve Tollefsen.

Hva tror du er grunnen til at homofile blir utsatt for hatmotivert vold?

- Jeg er overrasket over at det skjer. Jeg har sett at det ofte er yngre mennesker som står bak. Jeg hadde forventet at yngre mennesker hadde hatt andre holdninger til det å være homofil. Jeg tror at enkelte tar ut frustrasjon mot det som er annerledes.

Tror du noen oppfatter det som en trussel at homofile blir likestilt med heterofile på flere juridiske områder?

- Jeg hører at noen formulerer seg slik. Det er en stor grunn til å gripe inn. Da har vi et demokratisk problem.

- Det er viktig med likestilling i sivile lover som ekteskapslov og adposjon. Å skape likevekt mellom ulike mennesker, vil dempe spenninger, og det vil virke avstigmatiserende.

- Vi kommer til å øke støtten til organisasjoner som arbeider med å bekjempte hatkriminalitet. Vi kommer blant annet til å støtte en omfangsundersøkelse og gi støtte til utarbeidelse av informasjon til almenheten og politi.

Storberget ønsker blant annet å rekruttere flere homofile politifolk.

Homonettverket i Arbeiderpartiet har lenge arbeidet med en offensiv for å bekjempe hatmotivert vold mot homofile, og det er etter et møte med nettverket at justisministeren nå varsler økt innsats.

Leder av nettverket, Håkon Haugli, sier til Gaysir at han er glad for at justisministeren nå tar tak i dette.


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • slettet_boYiM61

  4. sep 2006 14:49 Flott innsats av Homonettverket, men jeg håper jo at litt av "æren" for at Storberget nå tar tak i saken kan tilskrives LLH som arrangerte en flott markering mot bl.a. denne typen vold (der Storberget var tilstede) og til Oslo kommune v/Erling Lae, som har etterlyst en større innsats fra politiet i slike saker.
  Anyway, hovedsaken er at Justisdepartementet tar ordentlig tak i problemstillingene, og at noe skjer!
 • 1LofotKar

  4. sep 2006 14:52 Hurra for Storberget, Håkon Haugli og Homonettverket i Ap, og LLH
 • ebro

  4. sep 2006 20:37 Dette viser hvor viktig opplæring og informasjon er,spesielt viktig er det å kjøre opplæringskurs for asylsøkere og innvandrere.Kjenner mange av dem,og mange har blitt forbauset når de hører at seksuell leggning også er inkludert i den norske anti-diskrimieringsloven,fordi seksuell leggning er tabu i den kulturen de kommer fra
 • slettet_wfj1cwD

  6. sep 2006 17:15 Bra mann det, Storberget.